UK vruchtbaarheidsklinieken verbeteren kwaliteit, volgens HFEA rapport

Een nieuw rapport van de vruchtbaarheidswaakhond heeft aangetoond dat de vruchtbaarheidsbehandeling veiliger wordt en dat de kwaliteit van de zorg verbetert in Britse klinieken

Het rapport van de Autoriteit voor menselijke bemesting en embryologie (HFEA) van de sector 2018-2019 laat zien dat ongeveer 80 procent van de klinieken een volledige vergunning hebben gekregen, wat bevestigt dat de meeste klinieken aan de verwachte normen voldoen en goed presteren.

De autoriteit zei dat het aantal gevallen van niet-naleving per inspectie sinds 2015 tot 2016 elk jaar is afgenomen en dat meer dan de helft van de klinieken minder zorgen baart in vergelijking met hun vorige inspectie. Meerdere geboorten, het grootste gezondheidsrisico van IVF, bereikten ook een dieptepunt van tien procent, terwijl de klachten van patiënten over klinieken afnamen. Kliniek- en kwaliteitsbeheer, waaronder het veilige gebruik van apparatuur, evenals de verwerking en het gebruik van eieren, sperma en embryo's zijn volgens het rapport verbeterd.

De voorzitter van de HFEA, Sally Cheshire, zei dat ze tevreden was met de uitkomst van het rapport

Ze zei: “Ik ben blij dat dit rapport aangeeft dat de goede prestaties in de vruchtbaarheidssector in het VK aanhouden. Significante verbeteringen op enkele van de belangrijkste gebieden die we eerder met klinieken hebben belicht, zijn vooral geruststellend, wat bewijst dat samenwerking met klinieken en professionele instanties een positieve impact heeft op patiënten. Een gebied waar we ons het afgelopen jaar op hebben gefocust, is de betrokkenheid en ervaring van de patiënt, dus ik ben bijzonder verheugd dat meer dan 75 procent van de inspecties geen afwijkingen op dit gebied aantrof en dat we op de goede weg zijn. "

Als onderdeel van het streven van de HFEA naar open, eerlijke en constructieve regelgeving, worden in het rapport ook verbeterpunten genoemd. Er waren 351 niet-naleving in 2018/19, vergeleken met bijna 400 in het voorgaande jaar. Deze omvatten gebieden zoals kliniekprocessen, die meer dan de helft voor hun rekening namen en het kwaliteitsmanagementsysteem dat ervoor zorgt dat de klinische praktijk continu wordt gemonitord en verbeterd.

Het aantal gemelde incidenten blijft laag op minder dan één procent van alle behandelingscycli

Incidenten vallen in drie categorieën, waarbij het rapport van dit jaar een toenemend aandeel van klasse B-incidenten laat zien. Deze kwamen grotendeels voort uit een groter bewustzijn bij klinieken over de noodzaak om deze te melden.

Ovarium Hyperstimulatie Syndroom (OHSS), een potentieel ernstige bijwerking van verse IVF-cycli, nam licht toe, hoewel dit een zeer klein deel van het totale aantal nieuwe behandelingscycli is met 0.3 procent.

“Om de sector voor patiënten nog beter en veiliger te maken, is er meer werk te doen. Het is goed nieuws dat klinieken het aantal kleine incidenten hebben verminderd, maar we zijn bang dat elk incident er één te veel is. We zullen ervoor blijven zorgen dat de hele sector leert van elk klinisch incident, hoe klein ook, om te begrijpen wat er mis is gegaan en, cruciaal, dat stappen worden ondernomen om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt.

“We hebben veel samengewerkt met klinieken om het bewustzijn van OHSS te vergroten en de rapportage erover te verbeteren. Dit geeft ons een beeld van wat er in klinieken gebeurt. We hebben stappen ondernomen om de manier te verbeteren waarop klinieken patiënten adviseren over de risico's van OHSS en wat een patiënt moet doen als hij zich onwel voelt. We eisen ook dat klinieken samenwerken met lokale ziekenhuizen om ervoor te zorgen dat elke vrouw die aan OHSS lijdt, op de juiste manier wordt behandeld.

"Het komende jaar zal onze focus blijven liggen op het verbeteren van de kwaliteit van leiderschap in klinieken, omdat dit rechtstreeks van invloed is op de kwaliteit van de behandeling en de patiëntenzorg."

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »