Controle terugnemen met aanvullende therapieën

Ik heb eerder gesproken over mijn eigen IVF-reis en hoe mijn gebrek aan vruchtbaarheidskennis of -ondersteuning ertoe leidde dat het een erg moeilijke tijd werd

Zonder begeleiding of middelen buiten mijn kliniek waar ik me van bewust was, zou ik letterlijk gewoon mijn afspraken bijwonen en mijn medicijnen gebruiken. Ik wist alcohol en cafeïne te vermijden, maar dat was het eigenlijk wel. Ik heb geen andere levensstijlveranderingen aangebracht. Yoga, reflexologie en het mediterrane dieet waren woorden die toen gewoon niet bestonden.

Maar mijn reis was tien jaar geleden en de dingen waren toen heel anders. Er waren geen online vruchtbaarheidstijdschriften zoals deze, of sociale media steungroepen. De geweldige TTC-community bestond niet. Ik bedoel, er waren miljoenen van ons, maar geen manier om ervaringen te verbinden of te delen. Dus mijn reis was zeer knipperend. Het personeel in mijn kliniek was de mooiste van alle mensen, maar het ging allemaal om de IVF-behandeling. Alternatieve therapieën waren gewoon geen onderdeel van een gesprek met mijn kliniek. 

Tijdens mijn behandeling voelde ik een echt gevoel de controle te verliezen. Het was alsof ik mijn lichaam aan mijn arts had overhandigd

Mijn eierstokken waren 'afgesloten' en de medicijnen namen het over. Ik zat toen gewoon strak en hoopte en bad dat mijn lichaam zou reageren zoals het zou moeten. Ik wou dat er iets was dat ik had kunnen doen om het gevoel te hebben dat ik mezelf op een of andere manier hielp. 

Pas toen ik in mijn vierde en laatste behandeljaar kwam, stelde een vriend acupunctuur voor. Nou, eerlijk gezegd, toen veranderde alles voor mij. Mijn acupunctuursessies waren mijn levenslijn. Ik had het gevoel dat ik iets positiefs voor mijn lichaam deed. Toen de naalden erin gingen, voelde ik letterlijk het bloed door mijn lichaam bewegen. Ik zou met mijn acupuncturist praten over mijn angsten, mijn hoop - alles. Ze luisterde gewoon en creëerde de meest perfecte, kalmerende ruimte voor mij. Ik voelde plotseling een gevoel van zelfbeheersing, alsof ik mezelf aan het helpen was. 

Dingen zijn tegenwoordig heel anders

Het is gewoon verbazingwekkend dat steeds meer klinieken hun patiënten helpen dit gevoel van controle terug te nemen, door aanvullende therapieën in hun klinieken te introduceren.

Eén kliniek in het bijzonder is Clinica Tambre in Madrid die al deze therapieën aanbieden en hier de redenen met ons delen. 

  • Acupunctuur. De techniek is gebaseerd op het idee dat het lichaam bestaat uit energiestromen die in balans moeten zijn. Wanneer een aandoening verschijnt, lokaliseert de acupuncturist de bron, identificeert de veranderde gebieden en minimaliseert de pijn door lekke banden. Mª Luz Ordaz voert acupunctuur uit in de kliniek.
  • Vruchtbaarheid massage is een manuele techniek die rust brengt en de patiënt helpt zich voor te bereiden op bepaalde stadia van de behandeling; de embryotransfer bijvoorbeeld. Professionals Nacho Ordaz en Raúl García, die zich onlangs bij het Tambre-team hebben aangesloten, oefenen massage door osteopathie en fysiotherapie.
  • Reflexologie. Deze techniek bestaat al heel lang. Het richt zich op de energiestromen van het hele lichaam die worden losgemaakt door te werken in precieze gebieden die "reflexpunten" worden genoemd op de voeten, handen of oren. Reflexologie vermindert oorzakelijke factoren zoals stress door gemoedsrust te creëren voor patiënten. Barbara Scott en haar collega, Harriet Combe, voeren deze therapieën uit in hun Seren Fertility-centrum in Wales.
  • voedingsadvies. Voeding beïnvloedt de vruchtbaarheid meer dan je zou verwachten. Koppels kunnen moeilijkheden ondervinden bij het zwanger worden als gevolg van een slecht dieet, gebrek aan lichaamsbeweging, stress, roken en drinken. Sue Bedford, voedingstherapeut, helpt u bij het opbouwen van een gezonde levensstijl en biedt de beste omgeving voor een zich ontwikkelende baby. Sue is gevestigd in Buckinghamshire bij Londen en is ook beschikbaar voor Skype-sessies.

De kliniek vertelde ons: “complementaire therapieën zijn gericht op het verminderen van negatieve oorzakelijke factoren of onevenwichtigheden, terwijl ze ook stress verminderen en een gezonde levensstijl bieden. De ongelooflijke hoeveelheid positieve feedback van patiënten is tot nu toe een genoegen geweest en dient als kenmerk voor de effectiviteit van deze technieken ”.

Het maakt ons zo blij om te zien dat klinieken complementaire therapieën omarmen in hun klinieken

Weten dat je jezelf helpt, geeft je echt een gevoel van controle. Door voor je lichaam te zorgen tijdens zo'n ongelooflijk emotionele tijd, wordt deze achtbaan echt een beetje minder rotsachtig. 

We horen graag van je. Moedigt uw kliniek aanvullende therapieën aan? Heb je ontdekt dat het je emotioneel en fysiek heeft geholpen? Stuur ons een berichtje via mystory@ivfbabble.com

Gerelateerd artikel

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »