Uw vragen worden beantwoord door de verbazingwekkende James Nicopoullos

Als je onlangs de live Instagram Q&A met James Nicopoullos van The Lister Fertility Clinic hebt gemist, of je bent niet op Instagram, maak je geen zorgen, we hebben hier de vragen en antwoorden vermeld, en ze zijn echt fascinerend

Bedankt aan James voor zijn tijd en de ongelooflijke TTC-gemeenschap voor het verzenden van vragen.

Vraag: Hallo ik en mijn partner proberen al 4 jaar voor een baby, hij heeft 71% antilichamen. We hadden icsi in 2018, maar het werkte niet en we hebben geen overdracht gedaan. Ik ben echt benieuwd om nog een cyclus te gaan voor het geval dat hetzelfde gebeurt.

A: Sorry dat te horen. Eerlijk gezegd zijn antilichamen op zichzelf geen groot probleem en sommige studies suggereren dat het geen icsi vereist. De meesten van ons doen het, maar na het wassen spuiten in het ei zal dat probleem oplossen !! Dus misschien is het gewoon pech. Als de embryo's vroeg stopten met groeien, was het misschien een eierprobleem - als je mooie embryo's krijgt op dag 3 en dan stopten ze, dan was het vaak gerelateerd aan het sperma en zou ik een sperma-DNA-test overwegen. Hoop dat het helpt en laat het je niet weerhouden het opnieuw te proberen !!

Vraag: Hallo! Ik heb mijn vleesbomen 4 keer laten verwijderen (TCRF) en heb dus veel littekenweefsel. Kan dit de implantatie beïnvloeden? Ik heb in totaal 5 embryo's overgebracht zonder enige positieve zwangerschapstest. TTC sinds april 2014. Ook als mijn vleesbomen terugkomen, raadt u aan ze opnieuw of nee te laten verwijderen voor mijn volgende overdracht?

A: 4 keer was een moeilijke reis! Ik zou alleen weer verwijderen als submukeus zich in de holte bevindt. Als de voering dikker wordt en meer dan 7 mm is en er geen aanwijzingen zijn voor littekens of onregelmatigheden, heeft dit hopelijk geen effect. Ik zou ook een ERA-test overwegen om de uteriene ontvankelijkheid te beoordelen.

Vraag: Hallo !! Ik heb PCOS en heb helaas een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad zonder onderliggende oorzaak en moest mijn ene buisje verwijderen. Ik ben 35. Wat zijn de kansen dat ik op mijn 35e op natuurlijke wijze zwanger word en nu een succesvolle zwangerschap heb?

A: Over het algemeen is er op 35-jarige leeftijd, ervan uitgaande dat ovulatie en cycli regelmatig zijn, ongeveer 70% kans op zwangerschap in een jaar, ongeveer 8-9% per maand. Het hebben van 1 tube halveert dit niet (en zorg ervoor dat je de andere tube goed laat controleren om ervoor te zorgen dat deze open is) dus misschien tot 40-50% in een jaar en 4-5% per maand ...

Vraag: Hallo, we hebben eerder weinig bemesting gehad (0 op IVF en 6/15 eieren op ICSI) ons werd verteld dat het een spermabinding was, zou je iets aanbevelen om bemesting te helpen voor onze volgende start? Of tests die we kunnen doen om te onderzoeken waarom we dit probleem hebben? Bedankt!

A: Goede vraag. Er zijn geen testen die echt iets zullen veranderen. ICSI heeft de strakke binding overwonnen, dus dat speelt niet langer als een probleem. Sommige van degenen die niet hebben bemest, zijn gerelateerd aan de eikwaliteit en kunnen de volgende keer beter zijn. U kunt spermaselectietechnieken zoals IMSI overwegen, hoewel het bewijs van voordelen beperkt is.

Vraag: Ik zit momenteel in mijn tweede ronde van Ivf met icsi (mijn man heeft oligospermie met lage motiliteit en variërende morfologie). Ik kreeg te horen dat ik een hoog AMH-niveau heb, dus heb ik beide rondes een kort protocol gedaan. Laatste ronde kreeg ik 12 eieren, 6 bevrucht met slechts 1 op dag 5. Deze ronde kreeg ik slechts 8 eieren ondanks dat ik 21 follikels had. Waarom zou dit zo zijn? Wat is de kans dat we een dag 5-embryo hebben om over te dragen?

A: Het is nog steeds goed met 8 eieren! Verlies de hoop niet !! Niet alle follikels geven eieren, vooral als ze kleiner zijn. Als veel van de 21 van een goede grootte waren, moet u wellicht een hogere dosis of een andere trigger-injectie overwegen om de volwassenheid te bevorderen. Hopelijk is het niet relevant en dit zal werken!

Vraag: Ik ben single, 44 en wanhopig om moeder te worden. Wat moet ik in vredesnaam eerst ?? !!

A: Kom en zie ons of iemand om uw eierreserve te laten controleren, dus een amh-bloedtest en scan en doorloop vervolgens de opties Iui, ivf, eiceldonatie en relatieve succespercentages. U kunt vervolgens een weloverwogen beslissing nemen.

Vraag: Ik heb net een transfer gehad en gevraagd om mijn progesteron te laten controleren. Het was 39 waarvan ze zeiden dat het goed was. Ik heb hiervoor echter veel tegenstrijdige opvattingen over de niveaus gelezen. Wat zou u voorstellen is een gezond niveau?

A: Dit is echt een actuele en controversiële vraag, zelfs binnen onze kliniek. Ten eerste kan ik geen exact antwoord geven, omdat een "correct" niveau zal afhangen van de behandeling die u krijgt (verse / natuurlijke fet / medicinale fet). Er is ook veel bewijs dat suggereert dat niveaus in de bloedbaan niet correleren met niveaus in de baarmoeder waar het ertoe doet en ze kunnen gedurende de dag fluctueren, vandaar dat de meeste klinieken dit niet controleren. Als het een bevroren cyclusmist is Studies suggereren een niveau van> 30-35 als goed.

Vraag: Hallo! Heeft u een leeftijdsgrens voor patiënten om ivf in uw kliniek te hebben?

A: Er is geen absolute grens maar erg geeky met onze gegevens, dus we zullen je succespercentages voor je leeftijd laten zien om te helpen beslissen of je het goed of fout wilt proberen met je eigen eieren en we beslissen samen. Baby's gebeuren bijvoorbeeld bij meer dan 45, maar het succes bij 46-47 is 1%.

Vraag: Wat zijn uw gedachten over lichaamsbeweging tijdens een FET-cyclus?

A: Dit is de eenvoudigste kwestie van de nacht! Absoluut prima en geen reden om niet te doen wat je normale conditie toelaat.

Vraag: Hallo, ik ga momenteel door ivf vanwege mijn lage AMH-niveau. Ik heb een sterke dosis bemfola en menupure gehad. Ik heb vrijdag mijn eiercollectie. Ik heb 5 follikels waarvan ik wilde weten dat dat een goede hoeveelheid is om te hebben?

A: Lastige vraag, hoe meer hoe beter !! Maar als uw AMH laag is, kunnen 5 follikels misschien een goed aantal voor u zijn en is er slechts 1 nodig om de klus te klaren. Het gemiddelde eiergetal voor een Amh van 1-3 is bijvoorbeeld ongeveer 4/5. Veel succes op vrijdag !!

Vraag: Na 2 rondes van mislukte ivf (de tweede was icsi), wat een implementatie was maar in de buurt van de testdag voor beide rondes mislukte, wat kun je mij voorstellen? Elke analyse die een immuun-negatieve reactie op mijn embryo's overweegt? (ik en mijn man hebben de cariotyping-analyse gedaan en we zijn in orde)

A: Ten eerste is de meest waarschijnlijke oorzaak dat een cyclus niet werkt, dat het embryo zelf niet genetisch juist was en je lichaam het juiste deed ... Maar als dit blijft gebeuren, vooral met embryo's van goede kwaliteit, moeten we andere dingen uitsluiten. Dus hormonale (schildklier- en progesteronniveaus), anatomisch, fladderen, controle van sperma-DNA, mogelijk de endometriumreceptiviteit beoordelen met slimme nieuwe tests om te controleren of de voering klaar is wanneer deze zou moeten zijn. Immuunsysteem zou het laatste zijn om te overwegen, omdat er op basis hiervan minder bewijsmateriaal is en meer en meer aanbevolen leeftijdsgroepen door de HFEA, maar dit kunnen bespreken. Ik zou je gegevens ophalen en we kunnen alles bekijken. J

Vraag: Wat bepaalt waarom iemand een lang of kort protocol ivf krijgt? Ik zit in week 2 van lang protocol en een vriend van mij had het kort. Gewoon nieuwsgierig!

A: Soms is het een voorkeur van de kliniek, maar het hangt meestal af van de leeftijd en de eierreserve. Algehele succespercentages zijn vergelijkbaar, maar kort geeft ons betere opties om het risico op hyperstimulatie te minimaliseren als het risico loopt. Succes!!

Vraag: Ik heb tot nu toe twee zwangerschappen gehad (36 jaar oud.) 1) natuurlijke conceptie - gescheurde buitenbaarmoederlijke ectopie. 2) overzeese IVF ICSI - ectopisch. Ook chirurgisch management en nu tubeless. De eerste FET is gewoon mislukt en ik geloof dat dit komt door voering van 6 mm (trilaminair), ondanks het verhogen van progynova met PO- en PV-doses. Terwijl ik op hysteroscopie op nhs wacht om dit te onderzoeken, ben ik bang en angstig dat ik littekenweefsel heb van mijn ectopische chirurgie - is dit waarschijnlijk of waarschijnlijker dat ik niet reageer op synthetisch oestrogeen? Ik heb ook Hx van lichtperioden. Ik dacht echt dat ectopica mijn 'probleem' waren en zonder buizen had ik nooit problemen met de voering verwacht. Ik vind dit allemaal zo moeilijk.

A: Sorry voor uw moeilijke tijd! Dus als u geen operatie aan uw baarmoeder heeft gehad voor vermoedelijke miskraam pre-ectopische behandeling, dan is het hopelijk onwaarschijnlijk dat littekens bij hysteridvopy worden gevonden, maar de moeite waard om te controleren. Ook als de voering op verse ivf dikker wordt, is dat ook een goed teken.

Opties proberen een natuurlijke cyclus, verschillende medicatiecocktails als medicatie en indien nodig stimulatie zoals in verse IVF om meer eieren te laten groeien om uw oestrogeen te vergroten, ze verdikken de voering. Beschouw aspirine- en vitamine E-supplementen ook als een klein bewijs van voordeel.

Sleutel is wanhoop niet, want iets zal werken !!

Vraag: Ik heb meerdere mislukte ronden ivf gehad in een andere kliniek. Ik denk erover om naar de lister te gaan. Ik heb al veel testen gehad, dus kan ik mijn aantekeningen gewoon meenemen of moet ik helemaal opnieuw met je beginnen?

A: Sorry om te horen over de cyclusfouten. Het is echt belangrijk om een ​​kopie van uw aantekeningen mee te nemen, omdat dit ons kan helpen te beslissen wat goed werkte en wat niet, om de volgende behandeling te plannen en we kunnen ervoor zorgen dat we geen testen herhalen die niet nodig zijn, zodat u geld verspillen. Hoop dat het helpt

Vraag: Welke manieren zou u aanbevelen om uzelf het beste voor te bereiden op een IVF-cyclus? Volgend jaar, na een laparoscopie, ga ik mijn eerste ronde in en er is veel advies dat er is ... het kan soms moeilijk zijn om er allemaal doorheen te navigeren!

A: Het is moeilijk omdat er veel is, maar nogmaals, de meeste mensen doen niet veel verkeerd, ze moeten veranderen! Stop met roken als je dat bent, houd de inname van alcohol matig (kan stoppen, maar bewijs van echt effect op lage niveaus is er niet echt), neem foliumzuur, minimaliseer stress niet omdat het de uitkomst beïnvloedt, maar omdat we alleen met zoveel dingen kunnen omgaan breng de BMI onmiddellijk naar <30 als hierboven. Als geen van deze dingen op jou van toepassing is, ben je waarschijnlijk in orde !!

Vraag: Ik vroeg me af of het mogelijk was om een ​​bekende donor te gebruiken met de kliniek? Garanderen ze een aantal eieren / embryo's? Bieden ze een multi-cycle pakket? Wat is hun BMI-limiet? Gemiddelde wachttijd voor donor? Sorry voor alle vragen!

A: Dus ... .opties voor eiceldonatie zijn ons programma voor het delen van eieren met ongeveer 6 maanden wachten, een bekende donor meenemen is natuurlijk een optie zonder wachten, kan gebruik maken van bureaus zoals Altrui of Nurture om een ​​donor te helpen vinden en hebben ook links met buitenlandse klinieken waar we het werk doen om reizen te minimaliseren enz. Beslissen welke route te nemen hangt af van wat het belangrijkste is van tijdschaal / kosten / info die je kunt krijgen / anonimiteit enz. Veel om over na te denken en ik zou komen en doorloop ze allemaal om te helpen beslissen. Sommige van onze overzeese partners doen meerdere cycli.

Vraag: Na veelvouden van verliezen ... inclusief ectopische ... gevolgd door een mislukte nieuwe ivf-cyclus ... wat zijn de kansen op een foet-cyclus ... het is een 5AA-cyclus x

A: Het hangt ervan af hoe jong je bent !! Dat is een geweldig embryo en we weten dat bevroren cycli een vergelijkbaar succes geven als vers, dus als het jonger is dan 35 rond de 50% en als zeg 37/38 waarschijnlijk 30-35%. Succes!!

Vraag: Wat betreft de overstap naar donoreieren, zou er een eerste afspraak zijn waarin eerdere cycli / geschiedenis enz. Werden besproken en misschien verder testen gedaan voordat de overstap naar donoreieren werd gemaakt. Mijn AMH is heel erg laag (0.5 bij de laatste test in 2018) - zou je je aanbevelingen doen om alleen op dit resultaat over te stappen op donorei of worden er andere factoren in aanmerking genomen?

A: Zeker omdat we alles zouden moeten afwegen.

Vraag: Hallo. Ik heb 4 mislukte cycli van icsi gehad. Ik heb een laag aantal eieren en het lijkt van slechte kwaliteit. We gaan nog 1 ronde doen en er is mij verteld dat het nemen van DHEA kan helpen. Denk je dat dit helpt? Ik heb er veel over gelezen, meestal gezegd om te vermijden. Ik wil nog niet naar donoreieren en ben van nature zwanger geweest. Is het de moeite waard om deze te nemen?

A: Goede vraag en niet veel goed bewijs om daarop te baseren. Een paar proeven hebben een voordeel gesuggereerd, maar allemaal vanuit één plaats. Ook veel meer hebben geen voordeel laten zien. Over het algemeen hebben sommige onderzoeken het voordeel van soortgelijke testosteron-achtige supplementen aangetoond, zo lastig! Dus dit moet een persoonlijk telefoontje zijn, want dit is er een waar ik mee bezig ben, maar als je laatste cyclus en je wilt niet het gevoel hebben dat je niet alles hebt geprobeerd ... dat zou je het antwoord kunnen geven !! Geen goed bewijs van een schadelijk effect gezien!

Vraag: Hallo, hoelang na een miskraam kun je nog een cyclus doen - bedankt

A: Sorry om te horen over de miskraam. Ik zou wachten op je tweede cyclus na een miskraam en goed om te beginnen als je je emotioneel klaar voelt! Succes.

Vraag: Als u meer dan twee keer faalt, raadt u PGS-testen aan?

A: Niet noodzakelijk. Het testen van het embryo verandert ze niet, dus als het normaal is, moet het meestal lukken en als het abnormaal is, zullen de ingebouwde kwaliteitscontrolemechanismen meestal voorkomen dat u zwanger wordt, maar soms kunt u zwanger worden en het risico lopen van een miskraam. Dus testen op zichzelf, tenzij veel embryo's om uit te kiezen, het eindpunt van de kansen op een baby niet verbeteren. Dus moet een evenwicht worden gevonden tussen de voordelen van informatie die het geeft over de embryokwaliteit en het voordeel van een afnemende miskraam met een negatief of klein risico op beschadiging van het embryo en de kosten. Niet geschikt voor iedereen, dus een zeer individuele beslissing waar we mee kunnen helpen.

Vraag: Hallo, afgezien van foliumzuur. Welke vitamines moet ik nemen tijdens mijn cycli. Zijn er voordelen aan DHEA en koninginnegelei?

A: Eerlijk gezegd zoveel enge dingen die niet op bewijs gebaseerd zijn, krijgen zo vaak een lange lijst en vragen om advies, maar hebben geen echt bewijs om een ​​mening over te baseren. Geen kwaad in koninklijke gelei maar geen bewijs van voordeel. Zie eerder antwoord voor dhea maar zeker niet tenzij lage eierreserve. Enig bewijs van het voordeel van co-enzym Q10 voor de eikwaliteit.

Vraag: Genetische tests ???? De moeite waard bij 26! ???

Vraag: Eerlijk gezegd zou ik niet 26 zijn, tenzij een geschiedenis van terugkerende miskraam, aangezien de kansen op succes met een mooie blastocyst ongeveer 60% zijn, wat niet veel minder is dan een genetisch geteste en normale

En tenslotte……

Niet echt een vraag voor James ... maar hartelijk BEDANKT ... want na de hulp van zijn / de Lister Clinic ... we zijn nu (na een periode van 11 jaar) 33 weken zwanger van ons tweede kind xx een kleine jongen xx woorden zullen nooit de vreugde uitdrukken 💙

Houd onze live Q & As op Instagram in de gaten

We houden ze regelmatig bij onze experts en ze geven je echt de mogelijkheid om je vragen te stellen en ze meteen te beantwoorden. Neem in de tussentijd contact op met de Lister Fertility Clinic direct.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »