Louise Brown #IVFandproud om de campagne Ferring Pharmaceuticals ter ere van IVF-families te ondersteunen

Toen Louise Brown in 1978 werd geboren, was ze de eerste IVF-baby ter wereld. Nu is IVF een wereldwijd fenomeen met duizenden organisaties die zich toeleggen op vruchtbaarheidsproblemen. Elke maand kijkt Louise Brown naar een organisatie en legt ze uit wat ze doen en hoe ze vruchtbaarheidsproblemen ondersteunen.

Er gaat nauwelijks een dag voorbij zonder dat iemand mij vraagt: 'hoe voelt het om te zijn de eerste persoon ter wereld die is geboren als gevolg van IVF? "

Het is altijd een moeilijke vraag om te beantwoorden en door de jaren heen heb ik veel verschillende antwoorden gegeven! Meestal zeg ik zoiets als: “Ik weet niet hoe het voelt geen om de eerste te zijn, omdat het altijd een deel van mijn leven is geweest ”.

Maar aangezien ik de afgelopen jaren de wereld rond heb gereisd en heb gezien wat een verschil IVF voor zoveel mensen betekent - en zoveel mensen en gezinnen ontmoette die er niet zouden zijn als IVF er niet was - ben ik begonnen om op een andere manier te antwoorden. Nu zeg ik; "Ik ben trots op het feit dat ik de eerste was."

Helaas bestaat dat stigma voor sommige mensen nog steeds

Toen ik voor het eerst werd geboren, was er een enorm stigma verbonden aan het zijn van de enige persoon ter wereld die op deze manier is gemaakt. Mijn moeder moest het verdragen dat mensen in mijn kinderwagen keken en zeiden: 'Maar ze is net als elke andere baby'.

Helaas voelen veel mensen zich nog steeds alleen wanneer ze vruchtbaarheidsproblemen ervaren en op de een of andere manier dat het niet normaal is om hulp te zoeken bij het krijgen van een baby.

Daarom was ik verheugd gevraagd te worden om de #IVFandProud-campagne van te ondersteunen Farmaceutische geneesmiddelen om een ​​deel van dit stigma te helpen verminderen. Ik ben een ambassadeur voor de campagne en via sociale media en we willen met alle mogelijke middelen de hashtag verspreiden zodat mensen beseffen dat ze niet alleen zijn en trots kunnen zijn om hier te zijn, of hun familie te bouwen, via IVF.

De campagne is een viering van elke baby, kind, tiener of volwassene die hier vandaag is dankzij IVF, en elke andere familie die is gemaakt. Ik heb vrienden over de hele wereld gevraagd die ook #IVFandProud zijn om mee te doen, zodat degenen die het stigma voelen kunnen zien hoeveel van ons er in de wereld zijn.

IVF-mensen zijn als een tweede gezin voor mij. We hebben allemaal het feit dat we moesten vertrouwen op de wetenschap om hier gemeenschappelijk te zijn. Daar zijn we allemaal dankbaar voor en we zijn allemaal #IVFandProud.

Je kunt meedoen door contact op te nemen met Ferring op Instagram @ferringpharmaceuticals.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »