Wat moeten we doen met onze ongebruikte embryo's?

Als je een vruchtbaarheidsbehandeling hebt gehad en je hebt ingevroren embryo's (of 'frosties' zoals ze liefdevol bekend zijn), vraag je je misschien af ​​wat je ermee moet doen

Hierdoor kunt u van streek raken en zich zorgen maken over wat u het beste kunt doen.

Voordat u uw behandeling voortzette, had uw kliniek u gevraagd wat u met resterende embryo's moest doen. Maar nu, na de realiteit van IVF, denk je misschien anders dan voorheen, en dat is volkomen redelijk en ok.

Hier bespreken we al uw opties om u te helpen beslissen welke het beste bij u past

Conservering van uw embryo's

Misschien biedt dit u de meeste vrijheid over toekomstige beslissingen, afhankelijk van uw situatie.

Het is belangrijk om te weten dat als u in het VK bent, de standaardperiode voor het invriezen van embryo's tien jaar is, met 55 jaar in uitzonderlijke omstandigheden. In de VS is er echter helemaal geen tijdslimiet.

De opslagkosten kunnen een impact hebben

Het kan tot £ 400 per jaar kosten om embryo's in het VK op te slaan, dus dit is ook iets om te overwegen. Soms betekent het kostenaspect dat de beslissing wordt genomen door particulieren en koppels, omdat het een te grote financiële last is om met hen door te gaan in bevroren opslag.

Toekomstige complicaties

Beslissingen om ingevroren embryo's los te laten, kunnen afsluiting opleveren over het al dan niet gebruiken van embryo's in de toekomst, zoals veranderingen in omstandigheden die kunnen leiden tot het gebruik van ongebruikte ingevroren embryo's worden via het gerechtssysteem meegenomen, wat stressvol en verontrustend is.

Je familie is compleet

Een individu of een paar heeft een succesvolle behandeling gehad en vindt dat hun familie compleet is en besluiten niet door te gaan met de vruchtbaarheidsbehandeling.

Doneren van gezonde embryo's aan individuen of koppels die onvruchtbaarheid ervaren en niet in staat zijn om hun eigen biologische embryo's te creëren

Doneren is geen gebruikelijke optie, maar sommigen besluiten dat hoewel elk toekomstig kind geboren uit een geschonken embryo zouden genetische broers en zussen voor hun kinderen zijn, of in sommige gevallen een potentieel kind dat ze nooit hebben gehad; het geeft hen vrede dat ze iemand anders hebben geholpen te midden van onvruchtbaarheid.

Hulp en begeleiding zijn aanwezig als je denkt dat doneren iets voor jou is, maar je bent niet zeker hoe je je zou voelen.

Een laatste optie is om uw embryo's te doneren voor onderzoek naar vruchtbaarheids- en vruchtbaarheidsbehandelingen

Misschien vindt u uw embryo's nuttig in de wetenschap, vooral als u of uw partner een genetische aanleg voor bepaalde ziekten of aandoeningen draagt. Embryonaal stamcelonderzoek groeit en u zou kunnen helpen toekomstige antwoorden te geven op onvruchtbaarheid en genetische ziekten. In dit geval zouden embryo's alleen ooit in een laboratoriumomgeving een bepaald, zeer vroeg ontwikkelingsstadium kunnen bereiken. Ze zouden nooit enige vorm van volwassenheid mogen bereiken of ertoe leiden dat een baby wordt geboren.

Het is zo'n moeilijke beslissing om te nemen en er is geen goed of fout als het gaat om ongebruikte embryo's. Welke beslissing u ook neemt, de juiste is voor u.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »