De criteria voor het kiezen van de juiste vruchtbaarheidskliniek

Een ChoosinCDr kiezen Michalis Kyriakidis, MD, MSc

Gynaecoloog in geassisteerde voortplanting, Embryolab vruchtbaarheidskliniek

Ons dagelijks leven wordt steeds stressvoller en veeleisender. De planning voor een kind kan het tempo nauwelijks bijhouden! Meer en meer mensen stellen het stichten van hun gezin uit. Deze vertraging kan vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken en een dilemma dat nooit was overwogen. . . IVF en hoe kies je de juiste vruchtbaarheidskliniek.

Soms kan het een hele opgave zijn om de juiste kliniek te kiezen, maar laat me hier enkele tips noemen die nuttig kunnen zijn om de juiste beslissing voor u te nemen.

Certificering en kwaliteitsborging

Het eerste waar elk koppel aan moet denken, is de certificering van de kliniek die u misschien overweegt. Heeft het een vergunning van de Nationale Autoriteit voor medische geassisteerde reproductie? Wat zijn de kwaliteitscriteria en hoe houdt de kliniek zich hieraan? Is er een onafhankelijke organisatie die de kwaliteit van de geleverde diensten garandeert? De zoektocht begint daarom met het controleren van de certificeringen en onderscheidingen van de kliniek die u overweegt.

Afstand kan ons dichterbij brengen!

Tegenwoordig is de behandeling voor sommige onvruchtbaarheidsproblemen vrij toegankelijk voor koppels. Het is mogelijk dat een IVF-kliniek dicht bij huis is gevestigd. Is dit de reden om naar de eerste kliniek te gaan die je vindt? Het antwoord is absoluut nee. Het is de moeite waard om, zelfs voor een paar uur, de juiste kliniek voor u te bezoeken en toonaangevende wetenschappers te raadplegen. In het begin lijkt het misschien moeilijk, maar uiteindelijk zal het beter voor je werken.

Grootte doet er soms toe

Het is volkomen logisch voor een grote kliniek om zowel de technologische ontwikkeling als de klinische ervaring te hebben om zelfs de meest veeleisende situaties aan te kunnen. Een kliniek die ervoor kiest om het volledige scala van reproductieve geneeskunde aan te bieden, is misschien meer geneigd om zich individueel op het probleem van het paar te concentreren en de juiste behandeling te bieden.

De eerste indruk telt!

Zodra een paar beslist, moet een eerste afspraak worden gepland in de kliniek die ze hebben gekozen. Het is belangrijk dat een vertrouwensrelatie tussen een paar en hun arts wordt opgebouwd, omdat dit van fundamenteel belang is voor het succesvolle resultaat. Er zijn echter meer vragen die moeten worden beantwoord:

Hoe begroeten ze je?

Al het personeel moet vriendelijk en aangenaam zijn, want ze zullen tijdens de behandeling bij u zijn en het is belangrijk om u tijdens het proces comfortabel te voelen in de omgeving.

Is de kliniek het hele jaar open?

Is er iemand waarmee je buiten werktijd kunt praten? Soms ontstaan ​​de belangrijkste gedachten en vragen op de meest ongepaste momenten! Het is goed om te weten dat het personeel van de kliniek aan de andere kant van de lijn beschikbaar is als u vragen hebt.

Welke testen zijn nodig?

Biedt de kliniek het volledige scala aan behandelingen? De kliniek en de arts moeten een volledig overzicht geven van de geschikte onderzoeken voorafgaand aan de behandeling, zodat het paar precies weet welke prognose en behandeling ze moeten kiezen. Er moet echter aanvullende ondersteuning beschikbaar zijn, zoals psychologische ondersteuning, acupunctuur of voedingsondersteuning, om de uitkomst te optimaliseren.

De goedkoopste kliniek is niet altijd de juiste keuze

Zeker, de kosten van de behandeling zullen een beslissende rol spelen in de beslissing van het paar? Maar pas op, want verborgen kosten of diensten van lage kwaliteit kunnen verborgen zijn achter die lage prijs.

Hoewel de lijst met vragen verder kan gaan, is mijn belangrijkste advies om je opties te evalueren en de kliniek en arts te volgen die uiteindelijk je vertrouwen winnen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »