Kunnen lichaams- en geestprogramma's u helpen zwanger te worden?

van Naomi Woolfson

Er wordt gezegd dat vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan hetzelfde niveau van stress, angst en depressie ervaren als vrouwen met kanker, HIV of hartaandoeningen.

Ik kan het bovenstaande zeker in acht nemen. Tijdens onze tweede intrauteriene inseminatie (IUI) behandeling Ik werd steeds angstiger en kreeg paniekaanvallen. Mijn arts stuurde me een acht weken durende mindfulness-gebaseerde stressreductiecursus. Naarmate de weken verstreken, stopten de paniekaanvallen en de depressie verdween.

Ik was zo gefascineerd door wat ik aan het leren was dat ik besloot om mijn carrière in het ontwerp te verlaten en om te trainen als therapeut

Ik werd geabsorbeerd door het onderzoek naar het verbeteren van de vruchtbaarheid met behulp van je geest en lichaam.

Ik heb Dr. Alice Domar geïnterviewd PhD die de uitvoerend directeur is van het Domar Center for Mind, Body and Health en de directeur van Mind, Body Services bij Boston IVF. Domar heeft het allereerste Mind and Body Program for Fertility opgesteld, een 10-sessie groepsprogramma dat in Boston wordt uitgevoerd.

Na het boek Domar's 'Conquering Infertility' te hebben gelezen, waarin ze stelt. . .

“De geest van vrouwen moet samen met hun lichaam worden behandeld. De geest van het lichaam scheiden, de ene behandelen zonder op de andere te letten, is dwaas en niet effectief. Wanneer je zowel de geest van een vrouw als haar lichaam behandelt, voelt ze zich bijna zonder uitzondering beter en kan ze effectiever omgaan met haar toestand. '

Ik stond te popelen om haar programma te bespreken en hoe zij vrouwen ondersteunt die door onvruchtbaarheid gaan

Domar sprak over hoe vrouwen haar cursus volgen omdat ze het niet aankunnen. Ze voltooien de cursus met alle vaardigheden die ze nodig hebben om zeer succesvol en gezond om te gaan met hun onvruchtbaarheid.

Door manieren te introduceren om stress en angst te verminderen, kun je je kwaliteit van leven verbeteren terwijl je probeert zwanger te worden

Studies wijzen er zelfs op dat er een bijkomend positief neveneffect aan kan zijn.

'In een groot, door de overheid gefinancierd onderzoek werd 55% van de eerder onvruchtbare vrouwen die regelmatig bijeenkwamen in een Mind Body Infertility-programma, binnen 6 maanden na het programma zwanger, vergeleken met slechts 20% in een controlegroep die geen mind body-technieken gebruikte.' *

We hebben dit in ons interview besproken en Domar vertelde dat haar werk niet gaat over het zwanger maken van mensen, maar over het weer gelukkig maken van mensen

Wetende dat de persoon die je was vóór onvruchtbaarheid terug zal komen.

Ik heb nu mijn eigen lichaams- en geestprogramma, The Embrace Fertility Method, met dezelfde intentie. De transformatie die vrouwen doormaken tijdens de cursus is zo hartverwarmend ..

Ik heb ontdekt dat de meerderheid van de mensen onvruchtbaarheid ervaart, eerst door ontkenning, daarna boosheid, gevolgd door depressie en onderhandelen en uiteindelijk naar een plaats van acceptatie en empowerment te komen. Deze cyclus kan vele jaren duren om door te gaan, maar met de juiste ondersteuning kunnen vrouwen deze plaats van acceptatie en hoop binnen een paar maanden bereiken.

Technieken waarvan is vastgesteld dat ze angst en negatief denken verminderen terwijl ze vruchtbaarheidsproblemen ervaren, zijn onder andere mindfulness, cognitieve gedragstherapie, ontspanningstechnieken, meditatie, visualisatie, dankbaarheid, journaling, counseling en peer supportgroepen.

Het verlichten van angst en depressie bij vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen lijkt het voor hen gemakkelijker te maken zwanger te worden en ik moedig u aan om enkele van de bovengenoemde copingstrategieën te onderzoeken. Niet alleen omdat het je misschien kan helpen om zwanger te worden, maar omdat ze je kunnen helpen om onvruchtbaarheid het hoofd te bieden en je helpen om nu te leven in plaats van je leven in de wacht te zetten totdat je zwanger wordt.

Ik laat je achter met mijn favoriete citaat uit het boek van Domar

'Je zult weer gelukkig zijn. Het leven zal weer vreugdevol worden. En op de een of andere manier, op de een of andere manier, als je ouder wilt worden, dan zal je dat doen. '

Naomi Woolfson is de oprichter van Omarm vruchtbaarheid biedt inspiratie, gemeenschap en ondersteuning voor iedereen die zwanger probeert te worden en vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaat. Woolfson werkt samen met IVFBabble en biedt korting op haar 12 weken durende Embrace Fertility Method online mind body-programma. Bezoek onze winkel op voor meer informatie Babble Prime Wellness

Referenties

Klik voor meer informatie over Dr. Alice Domar en haar baanbrekende cursus hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »