BBC Radio 2 en 5 Live om een ​​reeks vruchtbaarheidsprogramma's te organiseren ter gelegenheid van de Britse National Fertility Awareness Week

BBC Radio 2 en BBC Radio 5 Live zullen eind oktober een reeks programma's organiseren ter gelegenheid van de National Fertility Awareness Week

In samenwerking met het onafhankelijke productiebedrijf Quidem Productions Ltd komt er een reeks live koppelingen tussen de netwerken, een speciale startpagina en digitale inhoud plus verhalen van mensen die alles hebben meegemaakt, van babyverlies; eiceldonatie; vruchtbaarheidsproblemen wanneer je al een kind hebt om te ervaren hoe het is om een ​​vruchtbaarheidsbehandeling te ondergaan als een koppel van hetzelfde geslacht of als je uit een moslimgemeenschap komt. De producenten hopen hen te helpen die een moeilijke weg naar ouderschap ervaren, evenals degenen om hen heen.

BBC Radio 5 Live organiseert op dinsdag 29 oktober een netwerkbrede vruchtbaarheidsdag die deel uitmaakt van de samenwerking tussen de stations voor de vruchtbaarheidsweek

Het zal openhartig gesprek voeren over alle aspecten van vruchtbaarheid en het creëren van gezinnen, met name naar vruchtbaarheid in BAME-gemeenschappen, embryo-acceptatie, vruchtbaarheid op de werkplek en mannelijke onvruchtbaarheid onder andere onderwerpen. Op zijn digitale platforms zal 5 Live ook de dag weerspiegelen en verhalen, experttips en ervaringen van beroemdheden delen.

Alice Rose, directeur van Quidem en adviseur voor vruchtbaarheidscommunicatie gedurende de week op de twee stations, organiseert ook een podcastie over de vruchtbaarheid en verhoogt het bewustzijn over dingen die niet te zeggen zijn: “Dit is een enorm belangrijke samenwerkingscampagne. Onvruchtbaarheid en aanverwante onderwerpen zoals babyverlies treffen miljoenen mensen met diep persoonlijke verhalen. Velen vinden het moeilijk om erover te praten. We willen de BBC bedanken voor het feit dat ze echt achter ons voorstel voor de Vruchtbaarheidsweek hebben gestaan ​​en hebben samengewerkt om te proberen de reis minder ontmoedigend te laten verlopen en om iedereen te helpen die zich geïsoleerd of onbegrepen voelt door hun ervaring. "

Inhoud is gericht op de beste manieren om niet alleen mensen met onvruchtbaarheid te ondersteunen en op te leiden, maar ook de mensen om hen heen, hun zorgverleners, familie, vrienden en collega's.

Alice zei: "Instagram en sociale media hebben een enorm betrokken 'proberen te concipiëren' (TTC) -gemeenschap met meer dan een miljoen #ttc hashtags. Het is een wereldwijd fenomeen dat slechts een paar jaar bestaat en dankzij de ondersteuning die mensen online vinden, verandert het hun ervaring en helpt het hen het hoofd te bieden; maar niet iedereen weet ervan. We zijn verheugd dat reguliere media helpen het woord te verspreiden en met zo'n uitgebreide programmeerinspanning tussen de merken. ”

Er is een speciale webpagina met inhoud en ondersteuning www.bbc.co.uk/fertility en BBC Sounds zullen ook een hoogtepuntenpakket van beide netwerken bevatten.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »