Nieuwe spermascheidingstechniek kan betekenen dat IVF-ouders het geslacht van hun toekomstige kinderen kiezen

Wetenschappers in Japan melden dat een nieuwe techniek om sperma in X- en Y-chromosomen te scheiden, vruchtbaarheidspatiënten in de toekomst in staat zou kunnen stellen om het geslacht van hun kinderen te kiezen

De onderzoekers van Hiroshima University zeggen dat ze de ontdekking hebben gedaan bij het scheiden van de muis sperma.

Het houdt in dat ze het sperma scheiden door te zoeken naar de X-chromosomen voor vrouwelijk en mannelijk chromosoom (Y) om het geslacht te ontcijferen wanneer het wordt gebruikt om een ​​ei te bevruchten.

Volgens de Guardian krant, er zijn momenteel methoden die kunnen worden gebruikt om het geslacht van het embryo te bepalen, zoals de grootte van de X- en Y-chromosomen, maar deze procedures worden als duur beschouwd.

In deze laatste studie wordt gekeken naar de beweging van het sperma, wat volgens het onderzoeksteam een ​​goedkopere en eenvoudiger selectie is

De onderzoekers zeiden dat de ontdekking werd gedaan als onderdeel van een project om het uit te vinken en te begrijpen verschillen tussen sperma met een X-chromosoom van degenen die een Y-chromosoom dragen.

Co-auteur van het onderzoek, Masayukai Shimada, zei: "Dit is de eerste studie die wetenschappelijk het functionele verschil aantoont, namelijk het bevruchtingsvermogen tussen X-Sperm en Y-Sperm."

Dr. Shimada zei dat het proces van toepassing kan zijn op mensen als bepaalde receptoren die in tests zijn ontdekt, aanwezig zijn in menselijk sperma en de ethische zorgen erkende.

Het is momenteel illegaal in het VK om embryo's te selecteren op basis van het geslacht, tenzij om medische redenen. In de VS kunnen ouders die IVF gebruiken het geslacht van hun kind selecteren, een techniek die over de hele wereld als controversieel wordt gezien.

Wat vind je van genderselectie? Heb je dit pad gekozen? We horen graag van je via claire@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »