Clinica Tambre over de rol van een man tijdens de vruchtbaarheidsbehandeling

Wanneer een paar met onvruchtbaarheid wordt geconfronteerd, begint een complex stadium. De manier waarop ze omgaan met de situatie is vooral belangrijk. Nu, meer dan ooit, moet het paar hun krachten bundelen en in dezelfde richting gaan.

Hoe kan een man zijn partner ondersteunen?

Het starten van IVF moet een beslissing zijn van beide partners, ongeacht wie er is geweest gediagnosticeerd met onvruchtbaarheid. In gevallen waarin het probleem de vrouw treft, is de rol van haar partner van fundamenteel belang.

"Zoals we elke dag in overleg kunnen zien, is het meest voorkomende dat vrouwen een afspraak maken voor psychologische zorg en alleen gaan, zelden vergezeld door hun partners," legt Dr. Silvia Moreno Golmar, directeur van de Eenheid psychologie van Clínica Tambre.

Door alleen counselsessies bij te wonen, kan dit soms problemen veroorzaken in de relatie van een paar vanwege de afwezigheid van de andere partner bij het delen van dat deel van de reis.

De betrokkenheid en betrokkenheid van mannen bij het proces is cruciaal. Hoewel ze op fysiek niveau niet hetzelfde doormaken als vrouwen, is hun rol toch belangrijk. Het is heel belangrijk omdat het emotionele kant kan niet over het hoofd worden gezien bij IVF-patiënten.

Psychologische ondersteuning voor mannen is niet zo gebruikelijk als het zou moeten zijn

Sommige mannen vinden het moeilijk om dat uit te drukken gevoelens of emoties en er wordt verwacht dat ze sterk zijn. Daarom kan het vanwege deze situatie moeilijker zijn om hen psychologisch te ondersteunen.

De samenleving heeft vruchtbaarheid gedurende tientallen jaren ten onrechte gekoppeld aan mannelijkheid. Dit geloof kan een laag zelfbeeld en schuldgevoelens, schaamte en frustratie genereren wanneer onvruchtbaarheid ontstaat. Onze missie als IVF-professionals is om de taboes over mannelijke onvruchtbaarheid te doorbreken en nieuwe manieren te zoeken om het probleem aan te pakken.

“In situaties waar donorsperma is vereist, kunnen mannen een ontkoppeling voelen van het proces en het toekomstige kind, ”zegt Dr. Moreno Golmar. In tegenstelling tot vrouwen, die in gevallen van eiceldonatie zwangerschap en bevalling ervaren, mannen nemen niet deel op genetisch of fysiologisch niveau. Dit scenario leidt tot twijfels en angsten die moeten worden aangepakt, ondanks het feit dat de emotionele impact op mannen de neiging zal hebben om door hen te worden verborgen.

IVF als koppel ondergaan betekent voor elkaar zorgen en aandachtig zijn, met een bereidheid om eerlijk te luisteren en te spreken. Verkeerde veronderstellingen op basis van stereotypen en sociale rollen zullen nooit nuttig zijn.

Dit is de reden waarom de rol van een man belangrijk is, zelfs als hij een andere rol en verantwoordelijkheid heeft.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »