"Er is geen snelle oplossing voor vruchtbaarheidsproblemen", zegt HFEA-voorzitter

De voorzitter van de Human Fertilization and Embryology Authority (HFEA), heeft vruchtbaarheidsklinieken en bedrijven opgeroepen om open en transparant te zijn als het gaat om zogenaamde 'fertility add-ons'

Sally Cheshire zei dat de waakhond vastbesloten is om een ​​cultuur van verandering voor patiënten te creëren.

Ze zei: “Koppels die moeite hebben om zwanger te worden, zijn vaak wanhopig en zullen alles proberen waarvan ze denken dat ze hun langverwachte baby kunnen helpen, waardoor ze kwetsbaar worden voor mythen en onbewezen behandelingen.

“Van acupunctuur tot bijenpollen, er zijn veel supplementen en behandelingen die beweren te werken maar eenvoudigweg niet worden ondersteund door bewijs. Alleen deze maand heeft een bedrijf met een infuus die claimt de vruchtbaarheid te verhogen onder vuur komen om valse hoop te bieden. '

De druppels waren verkrijgbaar in het winkelcentrum Westfield en kostten £ 250 en als reactie daarop gaf het bedrijf achter de infuus, Get A Drip, besloot ze uit de verkoop te halen.

"Vruchtbaarheid behandeling kan verwarrend en overweldigend zijn"

Sally zei: “We weten dat veel patiënten die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan, verward en overweldigd zijn door veel van de informatie die ze lezen, vooral over behandelingsadditieven. Ze willen weten of de behandelingen veilig en effectief zijn en of de extra kosten het waard zijn. Dat is waarom we hebben gewerkt met professionele groepen zoals de British Fertility Society en anderen, om begeleiding te geven aan vruchtbaarheidsklinieken over hoe ethische onbewezen behandelingen moeten worden geïntroduceerd, wat een cruciale stap is in de richting van een meer transparante aanpak in vruchtbaarheidsdiensten. "

Sally zei dat het probleem steeds groter werd. In zijn recente patiëntenonderzoek, bleek dat 74 procent van de patiënten ten minste één type behandelingstoevoeging had.

Ze zei: "Het is van cruciaal belang dat klinieken transparant zijn over de add-onbehandelingen die ze aanbieden, inclusief de mogelijke kosten, zodat patiënten weten of ze hun kans op een baby waarschijnlijk vergroten."

De HFEA heeft herziene richtlijnen dat vereist klinieken om duidelijke informatie verstrekken over add-ons voor behandelingen aan alle patiënten, het bewijs en de effectiviteit uiteenzetten.

"Patiënten moeten meer informatie krijgen en bewijs van de effectiviteit van de behandeling"

Het maakt ook gebruik van een verkeerslichtclassificatiesysteem voor de meest aangeboden add-ons om patiënten een beter inzicht te geven in de effectiviteit van behandelingen die zij zouden kunnen overwegen.

Ze zei: “We zullen blijven samenwerken met collega's, experts en patiënten om verandering te creëren die ervoor zorgt dat patiënten op het juiste moment de juiste informatie hebben om hen te helpen geïnformeerde beslissingen te nemen over hun behandeling.

“Proberen zwanger te worden kan moeilijk zijn en het is gemakkelijk te begrijpen waarom zelfs de geringste belofte van het vergroten van je kansen ertoe kan leiden dat mensen nieuwe behandelingen uitproberen. Maar het laatste wat patiënten nodig hebben, zijn nepclaims over het verbeteren van de vruchtbaarheid of een succesvolle zwangerschap, die alleen maar tot teleurstelling en financiële druk zullen leiden.

Het is belangrijk dat behandelingen worden uitgevoerd door een medische professional in een gereguleerde vruchtbaarheidskliniek. Er is geen plaats voor vruchtbaarheidsproblemen in onze hoofdstraten. '

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »