Richard Clothier legt het belang uit van praten over mannelijke onvruchtbaarheid

Richard Clothier is een 40-jarige vader van één. Dat lijkt misschien een vrij standaard statement van iemand, maar niet voor Richard. Het is een zin die vijf jaar geleden volgens hem misschien nooit een realiteit voor hem is geworden

Richard heeft een slechte beweeglijkheid van het sperma, morfologie en een laag aantal. Iets waar hij niets van wist tot twee jaar na zijn huwelijk met zijn vrouw, Terri.

Het echtpaar uit Dunstable, in Bedfordshire, had dezelfde hoop en dromen van kinderen die we allemaal hebben als we voor het eerst trouwen, slechts een dag na de hertog en hertogin van Cambridge.

"We maakten vaak grapjes over de race om te zien wie als eerste zwanger zou worden", vertelde hij aan IVF brabbelen.

Weinig wist hij dat het paar op het punt stond een van de moeilijkste reizen te maken die ze ooit hebben meegemaakt om hun droom te realiseren.

Richard en Terri ontmoetten elkaar in een nachtclub in 2008 en trouwden drie jaar later in Bisham Abbey.

Het echtpaar wilde allebei kinderen krijgen en begon meteen te proberen.

"We vonden het echt niet erg wat voor geslacht, we wilden gewoon ons gezin stichten," legde de marketingmanager uit.

Maar toen er twee jaar later niets gebeurde, was het echtpaar wanhopig. Ze gingen naar hun huisarts en na een reeks tests kregen ze te horen dat het sperma van Richard was 'een beetje lui' maar om te blijven proberen.

Hun huisarts vertelde hen dat ze 'zwanger zouden zijn tegen Kerstmis'

Kerstmis ging voorbij, gevolgd door een tweede soortgelijke mening, waardoor ze een afspraak maakten met een locum voor een derde mening.

"We kregen te horen dat we niet op natuurlijke wijze zwanger zouden worden met mijn cijfers", zegt Richard.

De volgende drie jaar waren een enorme achtbaan van emoties voor het paar.

"Ik was doordrenkt van woede, schuldgevoel, isolatie en diepe zelfhaat", zegt Richard. “Ik zorgde ervoor dat het gesprek zou focussen op hoe mijn vrouw zich voelde, de verschillende afspraken die we zouden hebben en alle inspanningen die we konden doen om onze kansen op succes te helpen verbeteren. Voor mij leek het concept om duidelijk te worden over hoe ik me voelde geen optie. Ik kon mezelf gewoon niet brengen om te delen hoe dit me beinvloedt. '

En het was niet alleen Richard die het verdriet van hun situatie voelde

“Mijn vrouw was diep bedroefd over wat er met ons gebeurde, het beïnvloedde haar dagelijks leven en we vermeden regelmatig bepaalde situaties waarvan we al wisten dat ze verdere gevoelens van droefheid en isolatie veroorzaakten. Ik kan me herinneren dat we de Cards Against Humanity Game kochten, en ik heb in het geheim alle kaarten eruit gefilterd die iets met baby's te maken hadden.

"Dit soort activiteiten werd vreemd normaal, vooral tijdens de laatste twee jaar van onze vruchtbaarheidsreis."

Een van de gelukkige aspecten van de reis was dat de relatie van het paar nooit werd getest door hun ervaringen

Richard zegt: “In sommige opzichten denk ik dat het ons dichter bij elkaar heeft gebracht. Ik beschouw mezelf veel geluk dat haar verdriet en frustratie exclusief was voorbehouden aan onze situatie - niet aan de oorzaak. '

Het echtpaar deed veel onderzoek en ontdekte dat verbetering van voeding en levensstijl kan het sperma voor sommige mannen verbeteren, dus Richard veranderde zijn dieet en introduceerde alfapha-spruiten, linzenspruitmix, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, essentiële vetzuren en noten.

“Ik nam ook één merk supplementen en drie maanden later was er een verbetering van mijn sperma, maar het was zo klein dat het niet aan de tabletten kon worden toegeschreven, en was zeker te onbeduidend om ons dichter bij de rijken van niet te duwen vruchtbaarheidsbehandeling nodig.

“Ik zal nooit weten of deze veranderingen onze kans op succes hebben geholpen, maar ik dacht toen dat ik toch al gezonder zou zijn, en als de ICSI werkte, wat het de tweede keer deed, zou het niet de gezondheid van onze schatje. '

Gevraagd of ze familie en vrienden over hun situatie vertelden, zei Richard dat ze dat deden, maar vond weinig empathie

“Sommige mensen waren aardig, geduldig en subtiel, anderen niet zozeer. Ik heb geleerd dat iemand die verwachtingen heeft over wat anderen voor hem zouden moeten zijn, een recept kan zijn voor diepe teleurstelling en wrok, 'zegt hij.

Het echtpaar is nu ouders van hun 2-jarige zoon

“Tegen het einde van onze vruchtbaarheidsreis begon ik te praten over hoe ik me voelde en hoe onze ervaringen me beïnvloedden. Ik had dit destijds niet verwacht, maar ik vond het er erg katholiek over - dus dit is het mijn motivatie om deel te nemen aan het open forum op de vruchtbaarheidsshow.

"Ik zal tijdens het evenement ook een seminar met gesloten deuren organiseren met tips voor wat mannen kunnen doen om zichzelf door de reis te helpen, en om te proberen geen schuldgevoel, schaamte of schaamte te voelen over het erkennen van onvruchtbaarheid en dat ook zij moeite hebben het hoofd te bieden, " hij legt uit.

Richard wil graag dat meer mannen over onvruchtbaarheid praten, maar wat kan er nog meer worden gedaan om dit te normaliseren?

Richard zegt: “Een verandering moet bij ons beginnen - hoe kunnen mensen weten wat we denken en hoe het ons beïnvloedt als we het hen niet vertellen?

“Wanneer het onderwerp mannelijke vruchtbaarheid media-aandacht opwekt, zijn het meestal dezelfde paar mannen die erover praten. Dit baart me zorgen, want tenzij meer mannen spreken, zullen dezelfde stemmen keer op keer hun impact beginnen te verliezen. Als je een man bent die dit leest en je een verhaal te vertellen hebt waarvan je denkt dat het anderen kan helpen, houd dan niet in. Toegegeven, het is geen sinecure om op te schrijven over onvruchtbaarheid en hoe het je beïnvloedt, maar hoe meer mannen het doen, hoe groter de kans dat we een verandering in het stigma zien.

“Ik wilde tijd doorbrengen in het gezelschap van andere mannen met vergelijkbare levenservaringen, elkaar ondersteunen, horrorverhalen en tips uitwisselen om door te komen. Ik kon geen steungroepen vinden en wist snel de zoekgeschiedenis toen ik online keek. Had ik een aantal steungroepen gekend die specifiek voor mannen waren, dan had ik heel ver gereisd om ze te bereiken. '

Richard herinnert zich dat hij op een open dag in de vruchtbaarheidskliniek was ik kijk ernaar uit om andere mannen te ontmoeten om een ​​gesprek te beginnen, nummers uitwisselen en chatten over soortgelijke dingen, maar het ging niet volgens plan.

Hij zegt: 'Tot mijn grote schrik en diepe teleurstelling wilden geen andere mannen praten. Iedereen hield zichzelf voor zichzelf. Dit leidde tot een nog donkerdere tijd voor mij - een tijd die ik nooit zal vergeten. Die ervaring (en een paar anderen) dienen als mijn motivatie om andere mannen aan het praten te krijgen. '

Sinds hij openlijk over zijn toestand is begonnen te praten, hebben andere mannen hem benaderd en over hun eigen ervaringen gesproken. Welk advies of bericht zou hij anderen geven door te gaan met wat hij heeft?

“Ik heb op de trommel geslagen om over je ervaringen te praten als middel om een ​​deel van de stress te verlichten. Maar even belangrijk is met wie je tegen je praat.

“Houd veel rekening met u met wie u uw gevoelens deelt:

  • Bestaat de kans dat zij / hun partner zwanger worden?
  • Houden ze verwachtingen vast voor wat anderen voor hen moeten 'doen'?
  • Zijn ze zo gefixeerd op hun opvattingen (over welk onderwerp dan ook) dat ze gewoon het perspectief van iemand anders niet kunnen overwegen?

“Stel jezelf die vragen voor elke persoon met wie je je gevoelens deelt. Als je op een van deze vragen 'Ja' hebt geantwoord, ga dan naar de volgende persoon.

“Omgekeerd, als je iemand een hoog niveau van emotionele vloeiendheid of empathie ten opzichte van anderen hebt zien zien, is dit misschien je gouden klompje om je privégevoel te delen. En voor mij was dit de meest onwaarschijnlijke van alle mensen. "

Vergeet niet om bezoek de herentoilet of waarom niet vind een vriend op Babble Prime om je reis mee te delen.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »