Louise Brown ontmoet de Britse organisatie Childlessness Overcome by Surrogacy (COTS)

Wie zijn de IVF?

Toen Louise Brown in 1978 werd geboren, was ze de eerste IVF-persoon ter wereld. Nu is het een wereldwijd fenomeen met duizenden organisaties die zich toeleggen op vruchtbaarheidsproblemen. Elke maand zal Louise Brown naar een enkele organisatie kijken en uitleggen wat ze doen en hoe ze vruchtbaarheidsproblemen ondersteunen.

In 1988, toen ik tien jaar oud was, verscheen mijn familie op de Wogan Show - een grote chatshow in het Verenigd Koninkrijk - en het onderwerp was de controversiële manieren waarop mensen tegen onvruchtbaarheid vochten.

Het was de laatste keer dat ik Patrick Steptoe zag, de geweldige gynaecoloog die mijn moeder hielp me te krijgen. Ook op het programma stond Kim Cotton, die op dat moment nog steeds midden in een storm van media-aandacht stond, omdat ze was betaald om namens een ander stel een baby te krijgen voor een Amerikaans bureau.

Ik ontmoette Kim onlangs opnieuw toen ze me uitnodigde voor een vergadering van COTS - Childlessness Overcome by Surrogacy - een organisatie die ze vormde om mensen door draagmoederschap te helpen.

Gelukkig is veel van de controverse en kritiek waarmee Kim Cotton 30 jaar geleden werd geconfronteerd nu verdwenen, maar draagmoederschap is nog steeds een moeilijke route voor een onvruchtbaar stel om een ​​baby te krijgen, en draagmoeders moeten ook veel problemen oplossen.

COTS is een plaats waar draagmoeders en toekomstige ouders hun collectieve ervaringen kunnen delen en door het proces van een draagmachtige reis kunnen worden geleid. Er is ook een splintergroep genaamd Triangle, waar leden actief kunnen zoeken naar mogelijke surrogaten en beoogde ouders.

Draagmoederschap is enorm gegroeid sinds de controversiële dagen in die Londense tv-studio en is natuurlijk belangrijk voor veel paren van hetzelfde geslacht die een gezin willen. Voor degenen die de wettigheid van draagmoederschap willen weten en of het geschikt is voor hen, biedt COTS essentiële informatie en ervaring van experts van degenen die het met succes hebben doorlopen.

Voor meer informatie over COTS Klik hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »