Louise Brown verschijnt op de Ain Shams Obstetrics and Gynecology International Conference in Egypte

Wie zijn de IVF?

Toen Louise Brown in 1978 werd geboren, was ze de eerste IVF-persoon ter wereld. Nu is het een wereldwijd fenomeen met duizenden organisaties die zich toeleggen op vruchtbaarheidsproblemen. Elke maand zal Louise Brown naar een enkele organisatie kijken en uitleggen wat ze doen en hoe ze vruchtbaarheidsproblemen ondersteunen.

Mijn moeder had een fascinatie voor Egypte. Toen ze in 2012 stierf, hadden we een vakantie geboekt en ze keek er naar uit om de piramides te zien. Haar plotselinge dood betekende dat we moesten annuleren. Het was dus geweldig om dit jaar de Grote Piramide van Gizeh in Caïro bij te staan ​​en hulde te brengen aan mama.

Ik was daar om een ​​lezing te geven op ASOGIC 23 - de 23rd Ain Shams Obstetrie en Gynaecologie Internationale Conferentie.

Ain Shams is een universiteit in Caïro die werd opgericht in 1950, met een universitair ziekenhuis. De jaarlijkse conferentie wordt nu wereldwijd erkend door verloskundigen en gynaecologen als een belangrijke plaats om nieuwe ontwikkelingen in de gezondheid en vruchtbaarheid van vrouwen te bespreken.

Er was een enorm scala aan professoren en artsen het bespreken van zoveel aspecten van de gezondheid van vrouwen en hun enthousiasme bleek omdat elke nachtsessie later liep dan gepland in de avond vanwege zoveel enthousiasme van de sprekers.

Het verhaal van mijn moeder vertellen

Ik vertelde het verhaal van mijn moeder naar een overvolle hoofdzaal als onderdeel van een sessie waarin de patiëntervaring wordt bekeken - soms is het in alle wetenschappelijke en medische prestaties de moeite waard eraan te denken dat in het midden van alles een gewone vrouw is die gewoon hulp wil met haar problemen.

ASOGIC omvat een gedeelte van handelsstands, workshops waar mensen onderwerpen kunnen bespreken en stuklezingen en presentaties kunnen instellen in vier grote zalen. De line-up van gastsprekers van over de hele wereld was indrukwekkend.

Waarom Louise het bijwonen van deze evenementen belangrijk vindt

Dit soort conferenties vinden over de hele wereld plaats en het zijn belangrijke bijeenkomsten waar kennis kan worden gedeeld, waardoor de nieuwste technieken, ideeën en beste praktijken in alle uithoeken van de wereld worden gebracht.

Na een lange dag van discussies en media-interviews, waarbij het woord over IVF op televisiestations in Afrika werd verspreid, regelden de organisatoren zo vriendelijk dat ik naar het Egyptisch Museum ging om de schatten van Tutankhamun te zien en de piramides en sfinx te zien.

Ik weet dat mijn moeder erg jaloers zou zijn.

Lees meer over de artikelen van Louise Brown over vruchtbaarheidsorganisaties over de hele wereld

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »