Onvruchtbaarheidsblogger, Vanessa Haye, wil stigma doorbreken in zwarte gemeenschappen

Blogger Vanessa Haye heeft BBC Radio 5 Live verteld dat ze het stigma wil doorbreken dat gehecht is aan onvruchtbaarheid in sommige zwarte gemeenschappen

Vanessa verscheen als onderdeel van een programma waarin 100 vrouwen die IVF of vruchtbaarheid hebben meegemaakt in de Emma Barnett-show.

Ze zei tijdens de uitzending: 'Het probleem is wat wordt verondersteld diepgewortelde historische feiten over een zwarte vrouw die super vruchtbaar is en omdat je dat niet ziet in een openbaar domein, gaan mensen er gewoon vanuit dat er geen problemen zijn.

Na een hele reeks tests kreeg Vanessa de diagnose onverklaarde onvruchtbaarheid

Ze zei: “Ik had problemen toen ik 26 was toen ik me dat realiseerde Ik kan niet op natuurlijke wijze zwanger worden. Ik moest een community op Instagram zoeken. Het zou leuk geweest zijn om te praten met iemand uit mijn gemeenschap en met dezelfde achtergrond als ik, die zou kunnen zeggen: 'zo heb ik het aangepakt'. Maar er was niemand met wie ik me kon verhouden.

“Zodra Michelle Obama over haar problemen en haar miskraam en het krijgen van haar kinderen via IVF sprak, was iedereen als 'wauw' en in sommige opzichten was het leuk, een normale zwarte dame, kreeg ik niemand anders die kan spreken over het. Ik voel dat er niemand anders zoals ik is die worstelt door onvruchtbaarheid of door IVF gaan. Ik wil op een plek komen waar ik andere vrouwen en allochtone vrouwen kan inspireren. Ik denk dat ik er nog steeds over zal klagen. Ik wil dat het een genormaliseerd ding wordt.

"Hoewel ik mijn zoon Sebastian heb, ben ik nog steeds op reis, ik heb nog drie embryo's in de vriezer die ik wil ontdooien en gebruiken."

Voor meer informatie over Vanessa, haar reis en haar blog, Klik hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »