Onvruchtbaarheidsblogger, Vanessa Haye, wil stigma doorbreken in zwarte gemeenschappen

Blogger Vanessa Haye heeft BBC Radio 5 Live verteld dat ze het stigma wil doorbreken dat gehecht is aan onvruchtbaarheid in sommige zwarte gemeenschappen

Vanessa verscheen als onderdeel van een programma waarin 100 vrouwen die IVF of vruchtbaarheid hebben meegemaakt in de Emma Barnett-show.

Ze zei tijdens de uitzending: “De kwestie is wat wordt aangenomen, zijn diepgewortelde historische feiten over een zwarte vrouw die super vruchtbaar is en omdat je dat niet in een openbaar domein ziet, gaan mensen er gewoon van uit dat er geen problemen zijn.

Na een hele reeks tests kreeg Vanessa de diagnose onverklaarde onvruchtbaarheid

Ze zei: “Ik had problemen toen ik 26 was toen ik me dat realiseerde Ik kan natuurlijk niet zwanger worden. Ik moest op Instagram een ​​community zoeken. Het zou leuk geweest zijn om met iemand uit mijn gemeenschap en dezelfde achtergrond als ik te praten, die zou kunnen zeggen 'zo ben ik ermee omgegaan'. Maar er was niemand met wie ik me kon identificeren.

"Zodra Michelle Obama het had over haar problemen en haar miskraam en het krijgen van haar kinderen via IVF was iedereen als 'wauw' en in sommige opzichten was het leuk, als een normale zwarte dame, kreeg ik niemand anders die kan praten. over het. Ik heb het gevoel dat er niemand anders was zoals ik die worstelt met onvruchtbaarheid of door IVF gaan. Ik wil op een plek komen waar ik andere vrouwen en allochtone vrouwen kan inspireren. Ik denk dat ik er nog steeds over zal klagen. Ik wil dat het een genormaliseerd ding wordt.

"Ook al heb ik mijn zoon Sebastian, ik ben nog steeds op reis, ik heb nog drie embryo's in de vriezer die ik wil ontdooien en gebruiken."

Voor meer informatie over Vanessa, haar reis en haar blog, Klik hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »