Going Solo, de reis van een vrouw naar alleenstaand moederschap met behulp van een spermadonor

Een nieuw boek over een alleenstaande vrouw op weg naar ouderschap is geprezen als een 'empowerment and uplifting story'

Auteur Genevieve Roberts zal verschijnen op het Fertility Festival van deze maand (4 mei) om haar onconventionele reis te bespreken om een ​​alleenstaande moeder van haar dochter, Astrid, te worden.

Ze zei: 'Ik hoop dat dit verhaal hoop geeft aan iedereen die kinderen wil en aan iedereen die zich vrijgezel voelt. Niet om dit pad noodzakelijk te volgen, maar om te onthouden dat er altijd veel opties zijn. ”

37 jaar oud en single Genevieve kwamen tot het besef dat er iets ontbrak in haar leven en op een strand in Sri Lanka besefte ze dat haar bestemming een moeder zou worden - zelfs als dat betekende dat ze het alleen moest doen.

De menselijke bemesting en embryologie (HFEA) heeft een stijging van 35 procent gemeld bij alleenstaande vrouwen die besluiten het alleen te doen met een vruchtbaarheidsbehandeling.

Na twee eerdere miskramen te hebben ondervonden, ontdekte Genevieve dat haar vruchtbaarheidsniveau afnam

Toen ze dit nieuws hoorde, nam ze de moedige beslissing om solo aan het moederschap te beginnen en werd uiteindelijk zwanger met behulp van een spermadonor, met behulp van de intra-uteriene inseminatie (IUI).

In het boek beschrijft Genevieve haar aanvankelijke angst voor het vooruitzicht op geboorte zonder partneren de angst die ze voelde voor alle verantwoordelijkheid die ze op zich heeft genomen.

Ze vertelt over alle mijlpalen van zwangerschap en moederschap die de meeste vrouwen delen met hun partner - alleen naar NCT-lessen gaan, deelnemen aan geboorteworkshops met haar schoonzus, haar verbazing dat twee mensen in haar zwangerschapsyoga-les hetzelfde volgen pad als zij.

Maar uiteindelijk is wat triomfeert Genevieve's opwinding bij het ontmoeten van haar dochter. Ze herinnert zich de eerste maanden van het ouderschap, navigeren door de liefde, zorgen en vermoeidheid van het leven met een pasgeborene zonder partner. Ze beschrijft de prachtige eenvoud van de relatie tussen haarzelf en haar dochter, omdat ze Astrid leert kennen zonder een partner te moeten overwegen.

Going Solo is voor iedereen wiens leven een onverwachte wending heeft genomen

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in moderne gezinnen en voor degenen die de controle over hun leven willen nemen en hun dromen van ouderschap willen volgen. Het viert de vervulling die komt van het volgen van wat je gelukkig maakt en herinnert ons eraan dat schoonheid kan worden gevonden wanneer het leven een verrassing of een afwijking van de conventie biedt.

Het vruchtbaarheidsfestival vindt plaats in het Barbican Theatre van 24 april tot 12 mei en voor meer informatie, Klik hier

Going Solo: Mijn keuze om een ​​alleenstaande moeder te worden met behulp van een donor is verkrijgbaar bij Amazon, uitgegeven door Priatkus voor een gemiddelde prijs van £ 10.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »