Het beeld waardoor ik geconfronteerd werd met de pijn van mijn miskramen

Ik ben een behoorlijk privépersoon en hou niet van stil te staan ​​bij de minpunten en geef er de voorkeur aan om mijn tijd te besteden aan de positieve dingen. Ik heb onderweg mensen verloren en heb altijd geprobeerd de gelukkige herinneringen te onthouden en ik ben dol op het goede te zien

Terwijl ik stilletjes in een trein zat te werken, dook er een afbeelding van een sculptuur op in mijn telefoonscherm.

Zonder enige waarschuwing vloeiden er tranen - diep van binnen

Alle pijn en angst die ik voelde toen ik mijn baby's verloor kwamen terugstromen. Al die momenten van leegte en verlangen waarvan ik niet eens besefte dat ze nog steeds bestonden, stroomden in me weg.

Dit beeld was zo krachtig voor mij. Zo aangrijpend en toch mooi. Voor het eerst sinds ik mijn miskramen heb meegemaakt, heb ik kunnen huilen.

Voor mij begon de eerste van mijn miskramen in mijn vroege jaren '30 toen ik een paar weken geleden een baby verloor en een paar jaar later ervoer ik ook een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Hierop had ik vermoedelijk vijf miskramen.

Ongelooflijk ik hield vast aan het geloof dat ik ooit kinderen zou krijgen

In mijn 40s was ik ongelooflijk gezegend met de meest ongelooflijke tweelingmeisjes na tien jaar proberen. Het zijn echt mijn twee kleine wonderbaarlijke engelen die ik met heel mijn hart liefheb.

Alleen al het zien van dit beeld deed me mijn reis herbeleven met elke gram pijn die ik tijdens die tijd ervoer die uit me stroomde. Ik had een bescherming opgebouwd tegen wat er gebeurde.

Ik herinner me dat ik slechts een paar keer ging zitten alsof deze vrouw is afgebeeld en zich radeloos voelt, maar niet wil dat iemand anders het ziet. Ik voelde me verbonden met dat kleine wezen in mij en het werd weggenomen. Hier bij stilstaan ​​kan me vernietigen, dus heb ik het geblokkeerd.

Anderen beschermen in plaats van voor me te zorgen

Ik wilde niet dat iemand anders verdrietig om me heen zou zijn en beschermde hen dus. Ik denk dat ik ook dacht dat ik mezelf ook beschermde.

Mijn ouders die ik zo diep liefhad, waren destijds allebei ziek, ik had een vriend verloren aan een hersentumor en ik wilde degenen waarvan ik zoveel hield - alles geven wat ik had - en zo mijn pijn blokkeren.

Toen ik vanmorgen in de trein op weg naar mijn werk zat, zag ik dit beeld - en huilde alsof ik nog nooit heb gehuild. De pijn, herinnerend hoe ik knielde en huilde, me afvragend waarom het was gebeurd en hoeveel ik die kleine baby miste, de gedachte dat mijn verloren engelen daar misschien bij mij zijn geweest, is zo geruststellend.

Voor iedereen die een miskraam heeft meegemaakt, is het zo belangrijk om te genezen en wees niet bang om te huilen

Ik toonde dit beeld aan mijn man en zijn woorden waren: 'Ik dacht dat het geen invloed op je had zoals ik - ik huilde alleen, we hadden samen kunnen huilen, ik had je kunnen steunen'.

Heeft het internaliseren van deze gedachten mij geholpen?

Destijds dacht ik dat ze het wel deden, maar met het gevoel hoe ik het vandaag doe en de krachtige impact - ik zou zeggen dat je je innerlijke pijn deelt met iemand die je vertrouwt en laat het uit.

Mijn hart en ziel zijn bij al diegenen die dezelfde gevoelens en ervaringen doormaken en terwijl we Moederdag naderen - niemand anders dan jij kan die pijn kennen.

Ik ben hier voor jullie allemaal.

Zoveel liefde sturen

Tracey xx

Als u een miskraam heeft gehad en graag ondersteuning en advies wilt, neem dan contact op met De miskraamvereniging

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »