IVF nodig, zal reizen! Moet u overwegen om in het buitenland een vruchtbaarheidsbehandeling te krijgen? Tijdens uw vakantie?

Door Jennifer "Jay" Palumbo

Ik herinner me nog levendig mijn eerste IVF-cyclus. Welnu, ik herinner me levendig AL mijn IVF-cycli!

Maar een van de dingen die ik het meest aan mij herinner eerste cyclus was mijn arts die suggereerde dat ik vrijaf neem van het werk voor de cyclus.

Destijds werkte ik bij een investeringsbank met voornamelijk mannen die, voor zover ik wist, geen echt begrip hadden van vruchtbaarheidsproblemen, noch enig medeleven met bezorgdheid over de ei-kwaliteit. Dit zou later worden bevestigd door mijn baas die, toen ik hem eindelijk vertrouwde dat ik onvruchtbaarheidsproblemen had rond mijn derde IVF-cyclus, letterlijk van me weg rolde op zijn stoel alsof IVF besmettelijk was. Proberen uit te leggen waarom je af en toe moest stoppen met werken voor het controleren van afspraken met een man die drie kinderen had zonder het zelfs te proberen (zijn woorden, niet de mijne) was als een non zijn op een seksspeeltjesfeest. "Oh ... het heeft batterijen? En roteert? Dat is interessant."

Terugkerend naar mijn eerste IVF-cyclus wel

Uiteindelijk vertrok ik twee hele weken en niemand op mijn werk wist waarom. Ik noemde het een "staycation" maar in werkelijkheid was het een "staycation met injecteerbare hormonen", wat een tegenvaller was. Wanneer u PTO gebruikt, zelfs als het voor vruchtbaarheidsbehandeling is, wilt u leuke anekdotes hebben, of een beetje ontspannen of zelfs foto's hebben om aan uw vrienden te laten zien aan het einde ervan. Het enige wat ik had was een paar blauwe plekken en een abnormale hoeveelheid inzicht in herhalingen van The Golden Girls.

In mijn geval werkte die cyclus niet, waardoor kostbare vakantietijd verloren ging. Ik had niet alleen geen twee roze lijnen, maar ik had ook geen bruine lijnen. Ik ging weer aan het werk en toen mensen me vroegen hoe mijn vrije tijd was, moest ik enthousiasme veinzen. “Yaaaay! Ik heb net $ 15,000 uitgegeven om ongesteld te worden! Woo hoo! "

Het is vele jaren later en afgelopen november zag ik in een artikel in de MetroUK het verkennen van dit onderwerp om de stress van werk en vruchtbaarheidsbehandeling in evenwicht te brengen. Ik heb het zo verteld. Vooral de quote: “Vrouwen die een IVF-behandeling ondergaan, hebben over het algemeen ongeveer zes tot acht flexibele dagen nodig, inclusief vrije dagen voor het verzamelen en overbrengen van eieren en de tijd om te gaan voor talloze scans en consulten. Dat is niet zo gemakkelijk als niemand op het werk weet dat je wordt behandeld. " Hoewel mijn reis naar gezinsopbouw tot een oplossing is gekomen (nu met twee jongens), blijf ik een standvastige pleitbezorger voor degenen die zich nog in de loopgraven bevinden. Proberen een baan te beheren, een carrière, hormonen, vaginale echografieën, behandeling bieden, gezond blijven en onderdompelen in vakantietijd voor IVF - ik herinner het me allemaal en het is niet gemakkelijk. Dit is de reden waarom ik vooral gefascineerd raakte door wat mijn vriend, die toevallig ook een reproductieve endocrinoloog is, dr.Joseph Davis, zich aan het voorbereiden was om na te streven: medisch directeur worden van een kliniek op de Kaaimaneilanden om te proberen het onmogelijke te doen - maken vruchtbaarheid minder een staat van hel en meer een gemoedstoestand. Hij noemt het Destination Fertility ... en er zouden palmbomen zijn. Ik herhaal ... PALMBOMEN.

Eerst een paar woorden over Dr. Davis

Dr. Davis is een speciaal type arts, een "DO" (Doctor of Osteopathic Medicine) ". De opleiding en certificeringen tussen de twee lijken sterk op elkaar, maar het meest opvallende verschil is de benadering van patiëntenzorg. De DO, vanuit het perspectief van Dr. Davis, omvat voeding, meditatie, mentale en fysieke samen met traditionele medische zorg en heeft een meer holistische benadering. Daarnaast is hij lid van de American Society for Reproductive Medicine, waar hij lid is van de National Ethics Committee, hij is een Resolve: National Infertility Association Physician Council-lid en een trustee voor Women With Endometriosis, een liefdadigheidsverhogende opleiding voor jonge vrouwen in de VK Ik moet ook toevoegen dat hij de absoluut beste foto's van eten op zijn Instagram-account plaatst, wat me doodt omdat ik altijd op dieet ben.

Het duurde een paar maanden voordat ik dit Metro UK-artikel las dat Dr. Davis en ik elkaar ontmoetten voor de lunch (natuurlijk), en hij vertelde me over zijn plannen om een ​​succesvolle praktijk in New York City te verlaten om met Barbados Fertility Center te werken om open een nieuw IVF-centrum op de prachtige Kaaimaneilanden. Het was een koude dag in New York toen we dit bespraken, dus het horen van de woorden "Barbados" en "Cayman Islands" alleen was hemels maar eerlijk, ik was erg geschokt. Voor mij was het een grote verandering. De kliniek waar hij in New York werkte, wordt zeer gerespecteerd en om de keuze te maken om het allemaal te laten voor een kliniek die nog niet eens is gebouwd, baarde mij zorgen. Hoe meer hij uitlegde waarom en gezien mijn ervaring bij de investeringsbank, kon ik echter zien waar hij vandaan kwam.

Dr. Davis was het ermee eens dat hij met een van de beste praktijken ter wereld had gewerkt

Daarom zag hij een groot aantal patiënten die allemaal veel gemeen hadden. Voornamelijk dat ze allemaal gestrest en angstig leken, zowel door te proberen hun leven te beheren als om te gaan met hun immer uitdagende reproductieve zaken. En ik heb hier betrekking op. Je vecht tegen de menigte, hebt te maken met de metro, je hebt het een of ander ding, je hebt verplichtingen en je hebt te maken met onvruchtbaarheid, die ongelooflijk overweldigend kan zijn.

Dr. Davis gelooft dat al deze stress uw succespercentages kan beïnvloeden. “Mijn aanpak in New York was om 'de holistische man' te zijn in een kliniek die bekend staat om hoogwaardige medische zorg. Ik geloof in holistische zorg: acupunctuur, mindfulness, wellness, voeding, maar hoe kunnen we dit allemaal meenemen als je je zorgen maakt om werkloos te worden om een ​​echografie te krijgen en om te gaan met die stress en het geen invloed heeft op je cyclus? ' het idee om een ​​kliniek op te richten waar u terecht kunt waar u alle externe stressfactoren kunt verminderen, uw klinische zorg in een optimale omgeving kunt vergroten, kan gunstig zijn voor patiënten tijdens de vruchtbaarheidsbehandeling.

De kliniek die Dr. Davis bouwt zal gebaseerd zijn op het huidige model Barbados Fertility Centre (BFC) dat al is gebouwd

BFC bestaat al zestien jaar en zoals ik heb vernomen, zijn ze de ALLEEN geaccrediteerde IVF-eenheid van de Joint Commission International (JCI) in het Caribisch gebied. Deze JCI gouden afdichting verzekert patiënten van de strikte veiligheidsmaatregelen. Ik vermeld dit omdat in mijn gedachten, toen ik hoorde over een kliniek die NIET in New York is (omdat ik een irritante New Yorker ben), ik me in eerste instantie afvroeg over de kwaliteit, maar zoals later blijkt, verzekert de JCI een hoogwaardige bedieningsprocedure en veiligheidsnormen.

Kortom, de filosofie die Dr. Davis, BFC en het nieuwe Cayman Fertility Center in Grand Cayman suggereren, is dat u: "Gebruik uw vakantietijd voor BEIDE vakantie en behandeling zodat uw IVF momenten van ontspanning zou kunnen hebben!" Stel u dat eens voor?

Nu, als een snarky en sceptische New Yorker, vraag ik me nog steeds af of dit mogelijk is

Kun je je zowel reizen als behandeling veroorloven? In mijn eigen onderzoek ontdekte ik dat BFC 'reispakketten"Waar u contact kunt opnemen met Patient Liaison Coordinator die u zal helpen uw reis en behandeling daar binnen uw budget te plannen, ze hebben hun slagingspercentages op hun site staan ​​en er zijn nogal wat getuigenissen van patiënten van paren die precies dit hebben gedaan, gereisd van buiten de land voor hen, die variëren van schattig tot motiverend.

Dus, zou je dit moeten overwegen?

Het hangt ervan af wat uw budget is (hoewel blijkbaar de kosten voor vruchtbaarheidsbehandeling lager zijn buiten de VS / VK) maar als ik terugkijk op die eerste IVF, hoewel die cyclus niet succesvol was geweest, was het gemakkelijker te verteren om ga terug aan het werk met WERKELIJK een vakantie gehad, of een nieuw restaurant geprobeerd of op zijn minst uitziend alsof ik ergens anders was geweest dan mijn slaapkamer die naar het kanaal van Hallmark keek.

En aan de andere kant, wat als u naar een zonnige locatie zoals Barbados of de Kaaimaneilanden reisde, een vakantie, vruchtbaarheidsbehandeling had EN zwanger werd? Bestand dat onder "T" voor "Dat zou niet zuigen".

Uiteindelijk weet ik niet of reizen voor vruchtbaarheid het antwoord is

Als het gaat om onvruchtbaarheid en IVF, heeft iedereen zijn verschillende comfortzones. Als iemand me ooit mijn mening heeft gevraagd om dit allemaal te doorstaan, is mijn advies: "Alles wat je gezond houdt, zelfs als het je vijf minuten gezond verstand oplevert, is een goede zaak." . Als u denkt dat dit iets is dat u en / of uw partner door de hel kan helpen, wat een veel eenvoudiger in-vitrofertilisatieproces is, zet dan uw onderzoekshoed op en bekijk het.

Wat mij betreft, als iemand die dit leest, besluit om de behandeling in Barbados voort te zetten en u wilt een cheerleader die contact kan hebben, laat het me weten en ik zal mijn ticket boeken om met u mee te doen

Ik zal een margarita drinken terwijl ik op een drijfapparaat in het zwembad zit en dingen roepen als: 'Implanteer embryo! Implanteer! 'Terwijl je een volleybal over het net slaat!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »