IVF babble en Fertility Network UK presenteren # Scream4IVF-petitie naar Downing Street

Het was een spannende week bij IVF brabbelen, toen mede-oprichters, Tracey Bambrough en Sara Marshall Page zich bij het nationale geduldige goede doel Fertility Network UK hebben gevoegd om hun # Scream4IVF-petitie te presenteren aan Downing Street

De Change.org-petitie, die afgelopen zomer werd gelanceerd, roept op tot eerlijke toegang tot NHS-vruchtbaarheidsbehandeling en een einde aan de IVF-postcode loterij.

Het bereikte 100,000 in november en de mijlpaal leidde tot de eis van een parlementair debat, waarvan beide organisaties hopen een einde te maken aan de huidige IVF-postcodeloterij.

Momenteel zijn klinische opdrachtgevende groepen in het VK bezig met het verminderen of schrappen van IVF-subsidies vanwege een verlaging van de budgetten.

Tracey Bambrough en Sara Marshall-Page zeiden dat ze overweldigd werden door de steun die de petitie ontving en kijken uit naar het bijwonen van het parlementaire debat.

Tracey zei: “Het fenomenale aantal mensen dat deze petitie heeft ondertekend, benadrukt de ware kracht van het gevoel voor eerlijke toegang tot IVF in alle Engelse CCG's. We hebben de regering nodig om deze kwestie te bespreken en wetgeving in te voeren die ervoor zorgt dat iedereen, ongeacht de omstandigheden, recht heeft op gelijkheid en eerlijkheid als het gaat om hun vruchtbaarheid. We zullen blijven werken en campagne voeren totdat we dat recht hebben bereikt voor elk individu dat vruchtbaarheidsondersteuning nodig heeft. "

In een reactie op het succes van # Scream4IVF, Vruchtbaarheid netwerkDe CEO van Aileen Feeney zei: “Het verzamelen van 100,000 handtekeningen, in zo'n korte tijd, toont de overweldigende publieke steun aan om een ​​einde te maken aan de onethische en oneerlijke IVF-postcodeloterij en om een ​​rechtvaardig systeem te creëren voor toegang tot NHS-vruchtbaarheidsdiensten in het VK.

“Deze 100,000 handtekeningen vertegenwoordigen het geschreeuw van pijn en frustratie omdat je geen kind kunt krijgen zonder medische hulp - en je geschreeuw niet hebt gehoord. Het geschreeuw van de bevalling is luid, maar het geschreeuw van onvruchtbaarheid is net zo luid en vandaag worden ze eindelijk gehoord. '

'In het licht van deze overweldigende publieke druk, roept Fertility Network samen met IVFbabble de regering op om in Westminster te debatteren over de kwestie van eerlijke toegang tot de vruchtbaarheidsbehandeling van NHS.'

MP Steve McCabe (Birmingham Selly Oak), wiens wetsvoorstel Toegang tot vruchtbaarheidsservices later deze maand voor de tweede keer in Westminster zal worden gelezen, zei: “Ik ben heel blij dat zoveel mensen achter onze campagne staan ​​om de postcodeloterij voor toegang tot IVF te beëindigen. Onvruchtbaarheid is een medische aandoening en het is volkomen oneerlijk dat toegang tot IVF-behandeling afhangt van waar u woont. We kunnen geen situatie hebben waarin lokale NHS-groepen de NICE-richtlijnen en rantsoenbehandeling mogen negeren om geld te besparen. Het is gewoon oneerlijk en we zouden er niet voor staan ​​als we het hadden over andere medische aandoeningen zoals kanker of diabetes.

"Het is duidelijk dat het publiek achter onze campagne staat, dus nu hebben we de regering nodig om actie te ondernemen om een ​​einde te maken aan deze schandelijke postcodeloterij."

Leider van de liberaal-democraten Vince Cable zei: “Onvruchtbaarheid is niet minder verwoestend voor paren dan welke andere ernstige aandoening dan ook. Het huidige loterijsysteem laat paren in de steek en is maar al te vaak zeer schadelijk voor hun geestelijke gezondheid. De premier moet met deze petitie luisteren naar de 100,000 mensen die verandering eisen. Liberaal-democraten zullen hen niet in de steek laten, en daarom willen we ons inzetten voor de financiering die nodig is om eerlijke toegang tot IVF te bieden. "

De # Scream4IVF-campagne was ook in samenwerking met Saatchi en Saatchi Wellness.

Om de petitie te ondertekenen, Klik hier.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »