IVF babble en Fertility Network UK presenteren # Scream4IVF-petitie naar Downing Street

Het was een spannende week bij IVF brabbelen, toen mede-oprichters, Tracey Bambrough en Sara Marshall Page zich bij het nationale geduldige goede doel Fertility Network UK hebben gevoegd om hun # Scream4IVF-petitie te presenteren aan Downing Street

De Change.org-petitie, die afgelopen zomer werd gelanceerd, roept op tot eerlijke toegang tot NHS-vruchtbaarheidsbehandeling en een einde aan de IVF-postcode loterij.

Het bereikte 100,000 in november en de mijlpaal leidde tot de eis van een parlementair debat, waarvan beide organisaties hopen een einde te maken aan de huidige IVF-postcodeloterij.

Momenteel zijn klinische opdrachtgevende groepen in het VK bezig met het verminderen of schrappen van IVF-subsidies vanwege een verlaging van de budgetten.

Tracey Bambrough en Sara Marshall-Page zeiden dat ze overweldigd werden door de steun die de petitie ontving en kijken uit naar het bijwonen van het parlementaire debat.

Tracey zei: “Het fenomenale aantal mensen dat deze petitie heeft ondertekend, benadrukt de ware kracht van het gevoel voor eerlijke toegang tot IVF in alle CCG's van Engeland. We hebben de regering nodig om over deze kwestie te debatteren en wetgeving in te voeren die ervoor zorgt dat iedereen, ongeacht zijn omstandigheden, recht heeft op gelijkheid en billijkheid als het gaat om zijn vruchtbaarheid. We blijven werken en campagne voeren totdat we dat recht hebben bereikt voor iedereen die vruchtbaarheidsondersteuning nodig heeft. "

In een reactie op het succes van # Scream4IVF, Vruchtbaarheid netwerkChief Executive Aileen Feeney zei: “Het verzamelen van 100,000 handtekeningen, in zo'n korte tijd, toont de overweldigende publieke steun om een ​​einde te maken aan de onethische en oneerlijke IVF-postcodeloterij en een rechtvaardig systeem voor toegang tot NHS-vruchtbaarheidsservices in het VK te creëren.

“Deze 100,000 handtekeningen vertegenwoordigen het geschreeuw van pijn en frustratie van het niet kunnen krijgen van een kind zonder medische hulp - en het niet laten horen van je geschreeuw. Het geschreeuw van de bevalling is luid, maar het geschreeuw van onvruchtbaarheid is net zo luid en vandaag worden ze eindelijk gehoord. '

'In het licht van deze overweldigende publieke druk, roept Fertility Network samen met IVFbabble de regering op om in Westminster te debatteren over de kwestie van eerlijke toegang tot de vruchtbaarheidsbehandeling van NHS.'

Steve McCabe MP (Birmingham Selly Oak), wiens rekening voor toegang tot vruchtbaarheidsservices later deze maand in Westminster zijn tweede lezing zal hebben: “Ik ben zo blij dat zoveel mensen achter onze campagne zijn gestapt om de postcode loterij van toegang tot IVF te beëindigen. Onvruchtbaarheid is een medische aandoening en het is volkomen oneerlijk dat toegang tot IVF-behandeling afhangt van waar u woont. We kunnen geen situatie hebben waarin lokale NHS-groepen NICE-richtlijnen en rantsoenbehandelingen mogen negeren om geld te besparen. Het is gewoon oneerlijk en we zouden er niet voor staan ​​als we het zouden hebben over andere medische aandoeningen zoals kanker of diabetes.

"Het is duidelijk dat het publiek achter onze campagne zit, dus nu hebben we de overheid nodig om op te treden en actie te ondernemen om deze schandelijke postcodeloterij te beëindigen."

Leider van de liberaal-democraten Vince Cable zei: “Onvruchtbaarheid is niet minder verwoestend voor paren dan elke andere ernstige aandoening. Het huidige loterijsysteem laat paren in de steek en is maar al te vaak zeer schadelijk voor hun geestelijke gezondheid. De premier moet luisteren naar de 100,000 mensen die verandering eisen met deze petitie. Liberale Democraten zullen hen niet teleurstellen, daarom willen we ons inzetten voor de nodige financiering om eerlijke toegang tot IVF te bieden. "

De # Scream4IVF-campagne was ook in samenwerking met Saatchi en Saatchi Wellness.

Om de petitie te ondertekenen, Klik hier.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »