Hoeveel tijd moet ik echt zwanger worden?

Bij IVF brabbelen draait alles om educatie en informatie. We zijn gepassioneerd om u de juiste informatie te geven als het gaat om uw vruchtbaarheid, uw gezondheid, geest en lichaam, en hoe we u door het proces kunnen begeleiden

We waren enkele maanden geleden gealarmeerd toen een Australisch onderzoek toonde aan dat iets meer dan de helft van de studenten niet wist dat de vruchtbaarheid tussen 35 en 39 jaar dramatisch daalt.

Dus hebben we ernaar gestreefd hier uiteen te zetten wat er gebeurt met de vruchtbaarheid van een vrouw naarmate ze ouder wordt, van 21 tot 45, en we gaan het woord over de vruchtbaarheidstijdlijn in een nieuw project voor 2019 verspreiden, maar meer daarover een ander tijd.

Volgens de British Fertility Society, meisjes worden geboren met een bepaald aantal onrijpe eieren, die bij de geboorte miljoenen kunnen zijn, maar dit aantal neemt snel af naarmate ze ouder wordt.

Wanneer ze de adolescentie bereikt, is dat aantal gedaald tot ongeveer 400,000 en tegen de tijd dat ze 37 is, is dat aantal ongeveer 25,000. Elke maand produceert een vrouw een onrijp ei dat rijpt en wordt vrijgegeven bij de eisprong, de rest van de niet vrijgegeven eieren sterft en wordt opnieuw opgenomen door het lichaam.

Er wordt aangenomen dat de meest optimale tijd voor vruchtbaarheid tussen 21 en 31 jaar is, ervan uitgaande dat er geen onderliggende problemen zijn, is de kans groot dat een vrouw na een jaar op natuurlijke wijze zwanger wordt in deze periode.

Vrouwen van 31 tot 35 jaar zullen een daling van hun vruchtbaarheid zien, omdat de kwaliteit van de eieren slechter wordt naarmate ze ouder worden.

Op 35-jarige leeftijd neemt de vruchtbaarheid sterk af en moeten vrouwen die een kind proberen mogelijk hulp zoeken om zwanger te worden.

Zodra een vrouw de leeftijd van 43 bereikt, heeft ze ongeveer vijf tot tien procent kans om zwanger te worden met behulp van haar eigen eieren en moet ze misschien donoreieren overwegen.

Het percentage van een vrouw op deze leeftijd die donoreieren gebruikt, is veel hoger omdat de donor meestal een jonge vrouw van in de twintig is.

Een vrouw van 45 jaar en ouder is zeer onwaarschijnlijk dat ze op natuurlijke wijze zwanger wordt, dit komt omdat haar lichaam zich voorbereidt op de menopauze en haar eierreserve zich op het laagste niveau zal bevinden. Het percentage vrouwen dat zwanger wordt op deze leeftijd is minder dan twee procent.

Er zijn veel redenen waarom een ​​vrouw moeite heeft om op natuurlijke wijze zwanger te worden, inclusief aandoeningen zoals endometriose, polycysteus ovarium syndroom (PCOS), vleesbomen, geblokkeerde eileiders, het syndroom van Asherman, om er maar een paar te noemen.

Andere redenen om niet zwanger te kunnen worden, zijn onder andere levensstijlkeuzes, zoals roken en een hoge BMI, door een slechte voeding en lichaamsbeweging.

Een op de zes koppels lijdt aan onvruchtbaarheid en naar schatting zijn er wereldwijd 48.5 miljoen mensen die worstelen om een ​​gezin te stichten.

Mannen kunnen vele jaren langer vruchtbaar blijven (denk aan Mick Jagger, Rod Stewart) dan vrouwen, hoewel de spermakwaliteit kan afnemen naarmate de man ouder wordt.

Heb je het gevoel dat je als jonge vrouw of man voldoende informatie hebt gekregen over je vruchtbaarheidstijdlijn? Laat het ons weten, we moeten laten weten dat vrouwen niet op IVF kunnen vertrouwen als back-up voor het krijgen van een kind. E-mail uw gedachten naar mystory@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »