Meer ellende voor Britse onvruchtbare koppels, omdat Bury de NHS IVF-voorziening vermindert

De directeur van de grootste liefdadigheidsinstelling voor vruchtbaarheid in het VK heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over het effect op de geestelijke gezondheid van het verminderen van de toegang tot NHS IVF-behandeling

De waarschuwing komt wanneer Bury Clinical Commissioning Group (CCG) de beslissing heeft genomen om het aantal beschikbare IVF-cycli op de NHS terug te brengen van drie naar slechts één, ondanks de richtlijnen van het National Institute for Clinical Excellence die drie volledige cycli aanbevelen.

Bury was slechts een van de weinige CCG's die de volledige drie cycli aanboden, en dus die van het VK Vruchtbaarheid netwerkAileen Feeney, CEO, heeft verteld over haar diepe teleurstelling over de beslissing.

Ze zei in een verklaring die op de website van het goede doel was gepubliceerd: 'We maken ons grote zorgen over het effect daarvan toegang tot NHS IVF verminderen zal hebben op al noodlijdende patiënten. Onvruchtbaarheid is een verwoestende ziekte die depressie, suïcidale gevoelens, relatiebreuk en sociaal isolement kan veroorzaken; het verwijderen van de aanbevolen medische hulp is wreed en economisch kortzichtig.

Ze zei dat het niet goed behandelen van vruchtbaarheidsproblemen de NHS veel meer geld kost, vanwege de toename van levenslange psychische problemen, en door de kans te vergroten dat meer patiënten naar het buitenland reizen voor een vruchtbaarheidsbehandeling tegen lage kosten - een stap die het aantal meerlingen waarschijnlijk verhoogt.

Ze voegde eraan toe: "Er is een groot risico voor moeder en baby's en op lange termijn extra medische kosten. Deze kosten kunnen worden bespaard als de nationale richtlijnen worden gevolgd. ”

Sarah Norcross, co-voorzitter van Fertility Fairness, was het daarmee eens en zei dat ze 'geschokt was door de aankondiging.

Ze zei: “Vruchtbaarheid Eerlijkheid is geschokt dat Bury-gezondheidswerkers het aantal NHS-gefinancierde IVF-cycli voor patiënten in het gebied hebben teruggebracht van drie naar slechts één cyclus, terwijl de nationale aanbeveling voor drie volledige IVF-cycli voor vrouwen jonger dan 40 is. Toegang tot vruchtbaarheidsbehandeling moet afhankelijk zijn van uw medische behoefte - en niet van uw postcode of pakket. Het is zelfs nog teleurstellender dat ze ervoor hebben gekozen om de voorzieningen te verlagen in plaats van te proberen het bedrag dat ze betalen aan aanbieders van diensten te verlagen. Bury was een van de slechts 11.5 procent van de klinische commissiegroepen die de door de nationaal aanbevolen drie volledige IVF-cycli financierden. ”

Heeft dit nieuws invloed op u? Neem contact met ons op, e-mail mystory@ivfbabble.com

IVF Babble en Fertility Network UK hebben een petitie gelanceerd om campagne te voeren voor eerlijke toegang tot behandeling in het VK. We willen graag 100,000 handtekeningen verzamelen via de online petitie, zodat de kwestie van oneerlijke IVF-toegang kan worden besproken in de parlementsgebouwen. Klik op onderstaande afbeelding om dit te ondertekenen en voor meer informatie.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »