"We moeten meer doen om mannelijke onvruchtbaarheid aan te pakken"

Viert nu zijn tienth jaar keert het grootste vruchtbaarheidsevenement van het VK terug naar Olympia Londen op 3 en 4 november met meer dan 100 exposanten die advies en ondersteuning bieden

De Fertility Show London beschikt ook over 50 lezingen over alle aspecten van de behandeling van vruchtbaarheid en onvruchtbaarheid.

Een van de aspecten die de show graag wil ondersteunen en vergroten is mannelijke onvruchtbaarheid. Hoewel mannelijke vruchtbaarheid van oudsher door velen als een taboe-onderwerp wordt gezien, veranderen de dingen nu er inspanningen worden geleverd om het publieke bewustzijn van dit veel voorkomende probleem en de bijbehorende gezondheidsproblemen te vergroten.

Meer mannen komen naar voren om over hun verhaal te praten en dit wordt weerspiegeld in de sprekers van dit jaar

De Fertility Show zal het bewustzijn van mannelijke vruchtbaarheid vergroten door verschillende seminars en specifieke panels te organiseren over het Q & A-stadium van 'Let's Talk Fertility'.

Een van de belangrijkste sprekers van de show - Kevin McEleny, adviseur-uroloog en de voorzitter van de British Fertility Society-voorzitter van Education and Training, bespreekt de rol van mannelijke vruchtbaarheid in de IVF-industrie en wat er wordt gedaan om dit aan te pakken.

Waarom richt de IVF-industrie zich vooral op vrouwen en niet op mannen?

“De IVF-industrie richt zich op vrouwen, omdat vrouwen het grootste deel van de behandeling hebben, maar het is ook omdat de achtergrond van degenen die onvruchtbare paren behandelen (arts en verpleegkundigen) gynaecologie is, waar er per definitie geen blootstelling is aan gezondheidsproblemen bij mannen, dus de klinische beoordeling van mannen is iets waar ze mogelijk niet aan zijn blootgesteld. De achtergrond van het personeel bepaalt ook de cultuur van vruchtbaarheidsklinieken en als gevolg hiervan kunnen mannen zich soms buitengesloten voelen. Sommige reproductieve medicijnen deskundigen hebben enige training gehad in de klinische beoordeling van mannen, maar historisch gezien werd dit niet als een hoge prioriteit gezien. "

Wat wordt er gedaan om dit aan te pakken?

“De houding ten opzichte van mannelijke vruchtbaarheid verandert. Het belangrijkste is om het minder taboe-onderwerp te maken en op dezelfde manier dat andere mannelijke gezondheidskwesties, zoals die gerelateerd aan mannelijke kankers, seksuele problemen en psychische problemen, niet langer taboe-onderwerpen zijn, een groter publiek bewustzijn van mannelijke vruchtbaarheid problemen zullen verandering in vruchtbaarheidsklinieken veroorzaken, dwz paren zullen een echte expert verwachten die hen een grondige beoordeling zal geven. Dit is geholpen door Fertility Network UK toonaangevende campagnes om het publiek bewust te maken van de mannelijke vruchtbaarheid en door groepen zoals de British Fertility Society loopcursussen om zorgverleners te trainen over mannelijke vruchtbaarheid. Er is nu een groter bewustzijn van de omvang van mannelijke vruchtbaarheidsproblemen wereldwijd en er is waarschijnlijk meer onderzoek in de toekomst naar dit belangrijke probleem. "

Wat zijn de belangrijkste dingen die mannen moeten weten over hun vruchtbaarheid?

“Mannen moeten zich ervan bewust zijn dat als ze eenmaal in de 40 zijn, hun vruchtbaarheid kan beginnen te dalen, maar de grootste factor bij het bepalen van een uitkomst (ervan uitgaande dat de mannelijke vruchtbaarheid niet al ernstig wordt aangetast), is de vrouwelijke leeftijd. Door het uitstellen van een kind met hun partner kunnen ze hun eigen kans op het bereiken van ouderschap verlagen. In termen van wat ze zelf kunnen doen, regelmatige lichaamsbeweging, een gezond dieet (inclusief het vermijden van anabole steroïde bevattende gymsupplementen) en ruimvallende broek zijn redelijke manieren om te beginnen. Sommige mannen met vruchtbaarheidsproblemen hebben een licht verhoogd risico op zaadbalkanker en hoewel dit zeldzaam blijft, moeten alle mannen hun testikels regelmatig zelf onderzoeken en hun huisarts laten weten of ze zich zorgen maken. Paren die zwanger willen worden, moeten in een vroeg stadium een ​​spermaanalyse laten uitvoeren, zeker vóór meer invasieve vrouwelijke tests. "

Welk advies zou u geven aan paren die worstelen met mannelijke onvruchtbaarheid?

“Koppels die worstelen met mannelijke vruchtbaarheid moeten ervoor zorgen dat ze op de hoogte zijn van al hun behandelingsopties. Als de mannelijke vruchtbaarheid niet ernstig wordt aangetast, is er nog steeds een kans om op natuurlijke wijze zwanger te worden. Wat betreft het krijgen van ondersteuning heeft uw lokale vruchtbaarheidscentrum een raadgever beschikbaar, maar dit is misschien niet iets dat alle mannen willen gebruiken. Hopelijk zijn er in de toekomst meer opties beschikbaar voor mannelijke ondersteuning, dus let op deze ruimte. ”

Kevin McEleny bespreekt het onderwerp 'Mannelijke onvruchtbaarheid: is er een probleem en wat kan er worden gedaan??' op de Fertility Show Londen 3 en 4 november. Ga voor meer informatie en om tickets te boeken naar fertilityshow.co.uk/London

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »