Tweede wereld kinderloze week in september 2018

In september wordt de tweede World Childless Week gehouden om het bewustzijn en de steun voor de kinderloze gemeenschap te vergroten

Het online evenement was een groot succes in 2017, met meer dan 1.2 miljoen tweets voor #worldchildlessweek en de organisator van dit jaar hoopt de Britse vrouw Stephanie Phillips dat het een nog groter succes wordt.

De week zal plaatsvinden tussen maandag 10 september en zondag 16 september met een hele reeks verschillende onderwerpen, waaronder brieven aan onze ongeboren kinderen, verder gaan en opmerkingen die pijn doen.

Nieuw voor 2018 is Childlessness and The Arts die visuele en literaire creativiteit viert. Er is ook een dag volledig voor mannen genaamd Men Matter Too. Het wordt geleid door de in Australië gevestigde Dr. Robin Hadley, bekend om zijn academische onderzoek naar mannelijke onvruchtbaarheid en Michael Hughes die in Australië is gevestigd.

Stephanie werd geïnspireerd om daarna World Childless Week te starten herkennen de behoefte aan een wereldwijde campagne die hen ondersteunt die kinderloos zijn, niet uit vrije keuze

World Childless Week helpt de gemeenschap te beseffen dat ze niet alleen zijn en stelt hen in staat sneller ondersteuning te vinden. Statistieken tonen dat aan een op de vijf vrouwen bereikt de leeftijd van 45 jaar zonder kinderen te krijgen. Terwijl tien procent naar keuze kinderloos is, is tien procent kinderloos vanwege onvruchtbaarheid en 80 procent kinderloos vanwege omstandigheden.

Stephanie zei: “Het breekt mijn hart als vrouwen in de jaren 60 en 70 zeggen dat het de eerste keer in hun leven is dat ze zich begrepen voelen. Mijn droom is om folders en posters te maken die het hele jaar door en over de hele wereld worden verspreid onder dokterspraktijken, ziekenhuizen en openbare gebouwen. Hiermee worden mensen teruggeleid naar de World Childless Week-website, waar ze een map kunnen vinden met alles over kinderen en toegang tot directe ondersteuning ”.

Stephanie wordt ondersteund door een netwerk van Wereldkampioenen kinderloze week die allemaal dezelfde vastberadenheid delen om de bewustmakingsweek te laten groeien

De kampioenen zijn een mix van sprekers, creatieven, schrijvers, academici en bloggers die kinderloos zijn, niet om verschillende redenen. Het team, dat over de hele wereld is gevestigd, vertegenwoordigt verschillende etnische groepen, handicaps, geslachten en seksuele geaardheid.

Jody Day, de oprichter van Gateway Women, en een aanstichter van positieve veranderingen binnen de kinderloze gemeenschap, heeft haar steun getoond door ermee in te stemmen een te zijn Wereld kinderloze week kampioen.

Ze zei: “Een van de vele verborgen moeilijkheden van onvrijwillige kinderloosheid kan sociaal isolement zijn World Childless Week, door zoveel verschillende mensen en organisaties samen te brengen, versterkt onze stem en inspanningen; hiermee wordt het waarschijnlijker dat iemand die worstelt met stil verdriet eindelijk ontdekt dat ze niet alleen zijn. De levensreddende en levensveranderende kracht van verbinding kan niet worden onderschat. ”

Voor meer informatie over het bezoek van World Childless Week www.worldchildlessweek.net

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »