Professor Geeta Nargund "Ik denk dat we op weg zijn naar een vruchtbaarheidscrisis"

Professor Geeta Nargund, klinisch directeur van CREATE Fertility, dringt er bij de Britse regering op aan om vrouwen tussen 30 en 35 jaar hun eieren gratis te laten bevriezen

Professor Nargund zei op BBC Radio 4 World at One dat het een feit was dat vrouwen het uitstellen van kinderen uitstellen omdat ze er niet klaar voor zijn.

“Meer en meer vrouwen willen dat overweeg hun eieren te bevriezen, maar ze kunnen het zich niet veroorloven omdat het een privéprocedure is, 'zegt ze.

“Vrouwen die op dit moment binnenkomen zijn vrouwen van eind dertig en begin veertig. Dit is niet ideaal omdat de efficiëntie van hun eieren een stuk lager is. Meer oudere vrouwen zijn op zoek naar donoreieren en dit is niet ideaal voor hen. Dit is dus een suggestie voor de overheid. Ik zeg niet dat de pot met geld van de NHS moet komen, ik kijk ernaar met het grotere geheel. "

Ze zei dat er niets beters was dan een natuurlijke conceptie, maar degenen die het uitstellen van kinderen willen uitstellen, moeten worden gegeven helpen om hun eieren te bevriezen voor toekomstige gezinsplannen.

Ze zei dat dit voor vrouwen is die niet klaar zijn om een ​​gezin te stichten maar kinderen willen hebben, niet noodzakelijkerwijs die met onvruchtbaarheid

Op de vraag of ze zich een dure luxe voelde, zei ze ja.

“Veel mensen denken dat het een dure luxe is. Ik suggereer niet dat dit geld van de NHS komt. Maar het werkelijke geld moet van verschillende afdelingen komen en aan de NHS worden gegeven om dit te leveren. "

Gevraagd of ze voelde dat we op weg waren naar een vruchtbaarheidscrisis, stemde ze in.

“Ja, ik denk van wel als we vruchtbaarheid niet op de lange termijn aanpakken. Als we naar de VN-gegevens tegen 2050 kijken, weten we dat de wereldbevolking zal toenemen, maar de Europese bevolking zal naar verwachting met 14 procent dalen.

“Ik denk dat we moeten kijken naar het aanpakken van vruchtbaarheid en geboortecijfers op de lange termijn en het niet alleen als een onvruchtbaarheidsprobleem moeten beschouwen. Jongere eieren hebben hogere slagingspercentages. "

Op de vraag waarom de belastingbetaler subsidiëert wat wordt gezien als een levensstijlkeuze om het krijgen van kinderen uit te stellen, was professor Nargund het niet eens.

Ze zei: “Als je naar de gegevens kijkt, is de afwezigheid van een geschikte partner de meest voorkomende reden om het moederschap uit te stellen. Er zijn enkele echt goede redenen waarom ze misschien niet klaar zijn om een ​​gezin te stichten.

"Er zijn aanzienlijk betere slagingspercentages bij het bevriezen van eieren en ik zeg alleen maar waarom we niet een discussie beginnen om deze vrouwen te helpen."

Wat vindt u van de opmerkingen van professor Nargund? Moeten vrouwen gratis bevriezing van eieren worden aangeboden? Laat ons uw mening weten, e-mail mystory@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »