Zes miljoen en meer, 40 jaar IVF in het London Science Museum

Dit jaar markeert een ongelooflijke mijlpaal voor IVF omdat we 40 jaar vieren sinds de eerste 'reageerbuisbaby' Louise Brown werd geboren in 1978

Om deze gelegenheid te markeren, de London Science Museum vandaag onthulde een fantastische nieuwe tentoonstelling in zijn al lang bestaande "Wie ben ik?" -ervaring, getiteld IVF: 6 miljoen baby's Later.

De tentoonstelling onderzoekt de opmerkelijke reis die IVF sinds de jaren zeventig heeft ondernomen, waarbij rekening werd gehouden met de successen en mislukkingen, de oppositie en de overweldigende steun voor deze ongelooflijke prestatie in de menselijke biologie tegen de nieuwe en opwindende methoden zoals de "schoenendoos IVF" of SCS Incubator die is ontworpen om de kosten drastisch te verlagen en de toegankelijkheid van IVF te verbeteren.

IVF Babble werd mee gevraagd naar de openingsdag van de tentoonstelling op 5 juli 2018, en ik kreeg de kans om mee te gaan en de nieuwe tentoonstelling te bekijken en een gesprek bij te wonen met Sally Cheshire CBE, voorzitter van de Human Fertilization and Embryology Authority (HFEA).

Hier zijn enkele hoogtepunten van de tentoonstelling en ik zou zeker aanraden om mee te gaan kijken of je het zelf kunt zien!

Louise Browns 'reageerbuis'

Voor sommigen is het misschien een verrassing, maar Louise Brown is niet in een reageerbuis gemaakt, maar in deze desectorpot en petrischaal. Ze werden gebruikt om de groeiende embryo's droog te houden en in optimale conditie te houden om terug in de baarmoeder te worden gebracht. We zijn hier ver van gekomen, maar je moet toegeven dat het behoorlijk mooi is, toch?

SCS-incubators

Deze technologie is nog relatief nieuw en pas de laatste paar jaar is deze beschikbaar in het VK. Deze methode is ontwikkeld om de kosten van IVF drastisch te verlagen tot ongeveer £ 1,500, waardoor het een veel betaalbaardere optie is voor zowel de NHS als voor particuliere patiënten die alles kunnen betalen van £ 5,000 per cyclus. De incubators gebruiken eenvoudige ingrediënten om de ideale omgeving voor embryo's om te groeien te simuleren en nemen veel minder ruimte in beslag - ongeveer de grootte van een schoenendoos, vandaar de naam schoenendoos IVF.

De drie pioniers van IVF

Natuurlijk zou dit allemaal niet mogelijk zijn als de grondleggers van deze ongelooflijke procedure niet, Sir Robert Edwards, Jean Purdy en Patrick Steptoe, die meer dan 10 jaar onvermoeibaar met veel mislukkingen werkten voordat Louise Brown werd geboren. Destijds werden ze geacht de grenzen van de menselijke wetenschap te verleggen en het is niet meer dan terecht dat ze in deze tentoonstelling worden opgenomen.

Hoeveel naalden ?!

Yep. Dat is hoeveel. Dit display toonde echt de grimmige realiteit van een IVF-cyclus. Elke doos staat voor een dag in een cyclus en laat zien hoe naalden, pessaria, bloedtesten, scans en afspraken die paren moeten doorlopen - waarvan vele dit meerdere keren zullen doorlopen voordat ze succesvol zijn.

Het moment is alles veranderd.

Dit is de brief die naar Lesley Brown is gestuurd om te bevestigen dat ze zwanger was. Hoewel het nieuws tegenwoordig meestal telefonisch wordt verbroken na een bloedtest in de kliniek, zullen veel paren een zwangerschapstest voor thuis doen om het te bevestigen. Deze brief werd naar Lesley gestuurd om te bevestigen dat de baby aan boord was - het maakte me vooral aan het lachen bij het lezen van niet-springen, klimmen of inspannende activiteiten!

De toekomst van IVF?

IVF is nog steeds een relatief nieuwe wetenschap die voortdurend evolueert. Met zoveel vooruitgang in de menselijke biologie wordt geschat dat tegen het jaar 2100 400 miljoen of 3% van de wereldbevolking wereldwijd is geboren als gevolg van IVF.

De NHS, die dit jaar 70 jaar viert, heeft één miljoen behandelingscycli uitgevoerd, waardoor 300,000 baby's in het VK zijn geboren. De publieke opinie rond IVF is nog steeds verdeeld over de ethiek van IVF en de manipulatie van menselijke ontwikkeling. HFEA's eigen Sally Cheshire besprak met ons hoe het werk van de HFEA ervoor zorgt dat het verbod op seksselectie en het klonen van mensen van kracht blijft, terwijl mitochondriale donaties ons hebben toegestaan ​​te voorkomen dat ziekten van ouders op baby's worden overgedragen.

Het VK wordt nog steeds zeer gezien als de blauwdruk voor IVF-technologie en de manier waarop deze aan patiënten wordt aangeboden, dus het is absoluut noodzakelijk dat we ervoor zorgen dat het welzijn en de veiligheid van patiënten de eerste prioriteit is.

Het lijkt erop dat IVF zelfs in 2018 algemener wordt gezien als we er meer over praten, maar het is nog steeds niet gemeengoed vanwege de wrede en oneerlijke rantsoenering op IVF-diensten in heel Engeland.

Er is zoveel meer te zien op de tentoonstelling, maar ik wil het niet voor je verpesten door je te veel te laten zien!

Er zijn de doorbraakinstrumenten die Steptoe gebruikt om laparoscopische chirurgie uit te voeren, de vele video's, de verhalen geschreven door IVF-krijgers om uit de eerste hand hun ervaring met IVF vandaag te verklaren, de persverslaggeving vanaf de geboorte van Louise Brown en nog veel meer.

Deze geweldige tentoonstelling werpt echt een licht op British Science en hoe ver we zijn gekomen

Het benadrukt ook hoeveel we moeten doen om ervoor te zorgen dat het taboe rond IVF en onvruchtbaarheid wordt opgeheven en iets wordt waarover we allemaal meer openlijk kunnen praten. Hiermee kunnen toekomstige generaties meer leren over waar baby's vandaan komen, omdat ze niet allemaal door de ooievaar worden afgeleverd, en hopelijk jonge en briljante geesten inspireren om te werken in dit innovatieve en voortdurend evoluerende gebied van de biologie.

De tentoonstelling is tot november 2018 te zien in het London Science Museum

Op 25 juli 2018, het Science Museum viert de verjaardag van Louise Brown bij hun volwassenen slechts late nachten in het museum.

Gratis tickets zijn nu beschikbaar voor een uniek gesprek in het Science Museum IMAX Theater met Louise Brown en Roger Gosden, een voormalige promovendus van IVF-pionier Robert Edwards die zijn carrière wijdde aan onderzoek naar onvruchtbaarheid bij vrouwen.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »