Onderzoek suggereert dat vitamine D-tekort het risico op een miskraam kan verhogen

Een nieuw rapport suggereert dat vrouwen met vitamine D-tekort een verhoogd risico op een miskraam hebben

Onderzoekers analyseerden de voedingsstoffen in het bloed van iets meer dan 1,000 vrouwen vóór de zwangerschap en vervolgens twee maanden na de conceptie die een eerdere zwangerschap hadden meegemaakt.

De vrouwen met hogere vitamine D-waarden in overeenstemming met de aanbeveling hadden 15 procent meer kans op een levende geboorte en de risico's van een miskraam afgenomen.

De studie werd gerapporteerd in The Independent nadat de bevindingen werden gepubliceerd in de Lancet Diabetes and Endocrinology onder leiding van Dr. Sunni Mumford uit de Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development in Rockville, Maryland.

De studie keek naar IVF-succespercentages en beweerde dat de levendgeborenen verbeterde met verbeterd met zonniger weer, maar dat er minder effect op was bij mensen die op natuurlijke wijze probeerden zwanger te worden.

Vitamine D is een essentiële voedingsstof voor het lichaam om calcium en andere mineralen te absorberen uit het voedsel en de drank die we consumeren.

Tekorten kunnen botzwakte en misvormingen veroorzaken, vooral bij kinderen die snel groeien waar het kan leiden tot rachitis.

Mensen halen tot 90 procent van hun vitamine D uit de zon, maar in sombere klimaten zoals het VK kunnen tekorten optreden, vooral bij zwarte en etnische minderheden met een donkere huid of waar mensen geen uitgebalanceerd dieet krijgen of veel uitgeven hun tijd binnenshuis.

Voor deze studie hebben onderzoekers geclassificeerd vitamine D niveaus van 30 nanogram per milliliter of lager als "onvoldoende". Vrouwen boven deze drempel waren tien procent meer kans zwanger te worden dan vrouwen eronder, en elke tien nanogram per milliliter verhoging van hun vitamine D-niveaus voorafgaand aan de conceptie was gekoppeld aan een 12 procent lager risico op zwangerschapsverlies.

Kent u uw vitamine D-waarden? Heeft u terugkerende miskramen gehad? Laat ons uw mening over de nieuwe studie weten. Neem contact op via onze social media-pagina's, @ivfbabble op Facebook, Twitter en Instagram.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »