De kracht van de #ttctribe, door Hollie Shirley

Hallo mijn geliefden! Welkom terug en het is mei, het is zonnig en een prachtige feestdag in het VK!

Dus afgelopen weekend was de tweede IVF Babble #TTClunch in Manchester, en whoa, wat een geweldige dag hadden we! (Ik bedoel, anders dan om 6 uur 's ochtends wakker worden maar hey, het is voor jullie dus het is het waard)

We hadden meer dan 80 mensen mee om andere mensen te ontmoeten, naar onze sprekers te luisteren en om te praten over alle dingen IVF. Ik was zo vereerd om een ​​deel van deze dag te mogen zijn en mijn eigen verhaal te delen met iedereen die langs kwam. Enorm bedankt aan Sara en Tracey voor het organiseren van deze bijeenkomst. Ik heb altijd gedacht aan 'steungroepen' als deze groezelige deprimerende situatie, maar deze ontmoetingen bewijzen dat de vruchtbaarheidsclub een inspirerende, leuke en sterke club is en we steunen elkaar allemaal woest.

Een grote dank aan de geweldige gastsprekers op de dag, die iedereen in de kamer hebben geïnspireerd, geïnformeerd en getroost:

Cat Strawbridge van de Vruchtbaarheid netwerk, Natalie Silverman van de Vruchtbaarheid Podcast, de briljante Dr. Peter Kerecsenyi uit Vruchtbaarheid Manchester, Rosie Tadman onze mooie voedingsdeskundige en Sarah Banks, de geweldige levenscoach die we allemaal dagelijks in ons leven willen!

Ik denk dat iedereen weg is gekomen van deze dag en zich een beetje beter voelt over zijn eigen reis en wetende dat het niet uitmaakt waar je bent op deze weg, er zijn altijd mensen om mee te praten en je te ondersteunen. Dat brengt me bij mijn volgende onderwerp.

De kracht van Instagram

Na het "Relaxgate" -schandaal een paar weken geleden, is er een enorme toename van activiteit op Instagram's #TTCTribe samengekomen en meer openlijk hun eigen verhalen, reizen en het overweldigende niveau van ondersteuning dat wordt uitgestort, verbazend en vrij eerlijk gezegd inspirerend. Jullie zijn geweldig.

Niemand verwacht ooit hoe moeilijk het zal zijn om een ​​gezin te stichten.

Voor mij is dit twee jaar proberen geweest, en laat me je vertellen, dat is verdomd moeilijk! Vooral wanneer iedereen om je heen baby's zoals niemand's zaken laat vallen en je hun goedbedoelde maar niet nuttig advies aanbiedt! Je kunt jezelf afsluiten voor familie, vrienden, de dingen die je ooit leuk vond om te doen, allemaal in de zoektocht om je baby te krijgen. Je verandert alles in je leven - je dieet, je gooit de koffie weg, je stopt met uitgaan en vrienden zien, je verandert elk reinigingsproduct en de huidverzorgingsroutine in je huis, je wordt geïsoleerd en ellendig.

Het is zo moeilijk om door te gaan en het ergste is dat tenzij je een onvruchtbare vriend hebt, je het gevoel hebt dat niemand begrijpt wat je doormaakt.

Nu ben ik vrij open over onze onvruchtbaarheidsproblemen. Heck, ik heb er een boek over geschreven. En in veel opzichten heb ik geluk. Ik heb ongelooflijke steun en aanmoediging van familie en vrienden die de tijd hebben genomen om mijn situatie te begrijpen en weten wat te zeggen en wat niet te zeggen. Maar er is iets unieks en speciaals aan getroost worden door anderen die dezelfde strijd hebben doorstaan.

Tijdens mijn schrijfproces wilde ik horen van echte mensen die door dezelfde s *** gaan als ik, dus besloot ik de hashtag # onvruchtbaarheid op Instagram te doorzoeken om te zien of er mensen waren die ik kon bereiken. Ik scrolde door de openbare accounts die de hashtag #infertility gebruikten en kwam een ​​overweldigend aantal vrouwen tegen die hun strijd met onvruchtbaarheid deelden. Het was een verademing om hun reis te volgen - ik was echt niet alleen! Omdat velen nu zwanger waren en hun verhalen bleven delen, gaven deze vrouwen mij ook hoop. Velen hebben hun eigen afzonderlijke onvruchtbaarheid Instagram-pagina's te volgen, iets dat ik heb gekozen om niet te doen, ze zijn inspirerend en bieden hoop.

Toen ik binnenkwam, realiseerde ik me dat er net als ik duizenden Instagram-gebruikers waren die hun accounts wijdden aan het delen van hun reis.

Ik kon delen met vrouwen over de hele wereld die worstelen met onvruchtbaarheid op alle gebieden, inzicht krijgen in welke supplementen ik moet nemen en vruchtbaarheidsbehandelingen om na te streven, vragen om mijn arts te vragen, boeken om te lezen en nog veel meer. We sturen elkaar nog steeds geschenken en aanmoedigingskaarten wanneer iemand opnieuw een negatieve zwangerschapstest krijgt. We ventileren en weten dat we begrepen worden. Velen van hen heb ik nooit en zal nooit ontmoeten, maar ik beschouw ze als mijn zussen - "TTC (proberen zwanger te worden) Zusters." Sommige TTC-zusters worstelen met endometriose, lage AMH, PCOS, onverklaarbare of mannelijke factor onvruchtbaarheid. Sommigen proberen hun eerste ronde van Clomid, terwijl anderen zijn op hun vijfde ronde van IVF. Onze verhalen zijn niet allemaal hetzelfde, maar we delen allemaal een gemeenschappelijke noemer die ons verbonden houdt.

Deze ongelooflijke groep mensen inspireert me en houdt me positief. Wanneer ik mijn woede, frustratie of verdriet moet uiten, is deze groep er voor mij en wikkelen ze hun virtuele armen om me heen en kunnen ik mezelf uitdrukken zonder oordeel, geen onzin en geen angst om verteld te worden “gewoon te ontspannen en te stoppen denk erover na". Deze community is sterk en inspirerend, en als je het gevoel hebt dat je moet praten, zoek dan naar de hashtags #IVFSTRONGERTOGETHER, #TTCTRIBE, #INFERTILITYAWARENESS en je zult ons vinden. We verwelkomen je graag en luisteren en bieden alles wat we kunnen om je te helpen.

Deze ontmoetingen met IVF Babble dragen bij aan deze ondersteuning en herinneren ons er allemaal aan dat u, wat er ook gebeurt, niet alleen bent.

Ik hoop dat jullie zaterdag een geweldige tijd hebben gehad. Ik weet dat het IVF Babble-team naar de VS gaat om daar een #ttc te doen en ook nog een in de komende weken in het VK over 'eiceldonatie en spermadonatie'. Maar als je er een in je stad wilt houden, laat het ons weten in de reacties of op @ivfbabble (via Facebook, Twitter en Instagram)

Tot de volgende keer,
Hx

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »