Onze ochtend met de embryoloog

Toen mijn IVF voor het eerst faalde, kreeg ik een telefoontje van de embryoloog. Hij legde uit dat helaas geen van mijn eieren was bevrucht.

Ik zat in totale shock en ongeloof. Al die weken van injecties en hormonen, voor niets. Al die weken van hoop werden in één zin verpletterd. Dat telefoontje was als een steek in het hart. Het was mijn pijn. Niemand anders. Ik stelde me voor dat de kliniek mijn aantekeningen in de prullenbak gooide en vervolgens doorging naar de volgende patiënt.

Hoe verkeerd was ik.

Ik heb nooit gedacht aan de mensen achter dat telefoontje; de passie, professionaliteit en toewijding die in mijn behandeling gingen. Ik had nooit gedacht dat ze misschien net zo verwoest waren als ik, totdat ik een instagrampost tegenkwam van @breenidez, een embryoloog bij Vruchtbaarheidskliniek Thames Valley, waardoor ik de dingen in een ander licht zag.

Ik was zo ontroerd door haar functie, dat ik contact met haar opnam en vroeg of ik de dag met haar kon doorbrengen, om meer te leren over de rol van een embryoloog.

Ik wilde weten wat ze precies deden en of ze zich op de een of andere manier konden distantiëren van het emotionele besef dat ze letterlijk wonderen verrichten terwijl angstige patiënten aan de telefoon wachten om erachter te komen of hun harde werk vruchten heeft afgeworpen. Ik wilde weten hoe ze omgaan met deze ongelooflijke druk !!

Vóór Danielle's post had ik nooit echt nagedacht over hoe een embryoloog zich voelt als de behandeling voor een paar mislukt. Ik heb niet één keer nagedacht over hoe de Embryoloog zich voelde toen hij me die dag belde om me te vertellen dat geen enkel ei bevrucht was. Die dag was hij slechts een stem, die slecht nieuws afleverde, en ik voel me hier vreselijk over, omdat ik een dag met Danielle heb doorgebracht, weet ik nu hoeveel liefde, zorg en bezorgdheid het IVF-proces met zich meebrengt.

Het gaat niet alleen om uw arts, het gaat om het hele team en de embryoloog speelt een belangrijke rol in dit team.

Ik arriveerde dus aardig en vroeg in de kliniek, maar plotseling liepen mijn angsten terug toen ik het gebouw naderde. Ik denk dat ik nooit counseling of iemand heb gehad om mee te praten toen ik door mijn jaren van onvruchtbaarheid ging, ik heb nog steeds veel onderdrukte emoties, diep begraven. Toen ik echter aankwam, voelde ik me rustiger en mijn angst veranderde in opwinding toen ik mijn mooie paarse struikgewas kreeg! Tracey en ik namen een geweldige IVF Babble-lezer, Chrissy, die helaas een mislukte ronde IVF had gehad, een hele lijst met antwoordende vragen nodig had. (Je kunt zien hoe de scrubs ook een geweldige afleiding voor Chrissy bleken !!)

Danielle heeft ons de kliniek rondgeleid, ons door alle gebieden gesproken en uitgelegd hoe het hele proces van IVF-behandeling werkt.

Ze stelde ons voor aan het team en sprak ons ​​door hun rollen. Terwijl elke persoon uitlegde wat ze deden, zag ik dat het ivf-proces draait om teamwerk. Het gaat er niet alleen om dat uw arts de beslissingen neemt. Gezamenlijk komen deze geweldige mensen samen en bespreken wat goed is voor u als patiënt.

Voor mij was het meest emotionele deel van de tour thij kamer waar eieren, sperma en embryo's worden opgeslagen.

Ik heb 4 van mijn embryo's opgeslagen in mijn eigen ziekenhuis en heb me altijd afgevraagd hoe hun huidige 'thuis' eruit ziet ... dit is het.

De kamer wordt zo nauwlettend gevolgd, met alarmen overal in geval van stroomuitval en temperatuurveranderingen. Deze potten met vloeibare stikstof bevatten zulke kostbare lading.

Danielle leidde ons door elke stap van het IVF-proces, van het verzamelen van eieren tot het overbrengen. Het is INTENS. Elke beweging in het lab en theater moet zo nauwkeurig en zorgvuldig worden uitgevoerd. Danielle vertelde me dat ze een perfectionist moet zijn, terwijl ze snel handelt ... een fenomenale vaardigheid om te bezitten. Ze kan niet twijfelen of twijfelen aan haar acties, want elke seconde telt. Ze weet precies wat te doen en doet het met volledige overtuiging. “Een embryo kan niet blijven zitten en aan de kant wachten op overdracht. Pas wanneer de arts KLAAR aankondigt, haal ik het embryo uit zijn 'veilige huis' (het vak links gemarkeerd met G1 in de onderstaande afbeelding) en breng het binnen 30 seconden over naar de arts ”.

De teams werken met fragiele, minuscule cellen die een enorme vergroting vereisen, maar worden gemanoeuvreerd door pipetten en spuiten, bediend met de meest stabiele handen.

Dit betekent natuurlijk dat katertjes nee zijn. "Gewoon moe zijn kan lastig zijn, dus we kunnen dit werk absoluut niet doen met een kater", vertelde Danielle.

Ze moedigde ons aan om door de microscoop te kijken om te zien of we een kleine bubbel door de spuit konden oppakken. Ik kon de spuit niet eens naar de petrischaal leiden terwijl ik door de microscoop keek, laat staan ​​de bubbel met mijn bevende hand oppakken!

Bij elke demonstratie voelde ik me zo op mijn gemak bij de mensen die in de kliniek werden behandeld.

Danielle heeft zo'n passie voor haar werk en het team vervult hun rollen met een naadloze, goed geoliede synchroniciteit.

Helaas, ondanks het ongelooflijke werk dat het team soms doet, werkt het gewoon niet buiten de schuld van iemand. Danielle legde uit dat slecht nieuws aan een paar leveren absoluut verwoestend is voor het team. Zoals je in haar bericht zag, is soms een goede kreet achteraf het enige dat je kunt doen om je een beetje beter te voelen. "De druk om te helpen bij het afleveren van het perfecte embryo dat resulteert in een gezonde zwangerschap kan zwaar zijn", zei Danielle. "Je bouwt zo'n mooie relatie op met de koppels en je weet dat ze zulke perfecte ouders zouden zijn".

Het is een trieste realiteit dat IVF niet 100% gegarandeerd is, maar voor velen is het het wonder geweest dat het leven compleet heeft gemaakt

Ik ben een van de gelukkigen voor wie het werkte, en ik zal de wonderwerkers die mijn droom werkelijkheid hebben gemaakt, voor altijd dankbaar zijn ... de artsen, de verpleegkundigen en natuurlijk de fenomenale Embryoloog zoals Danielle.

Embryologen overal, je bent ongelooflijk en zo'n cruciaal onderdeel van het IVF-proces

Voordat ik naar de kliniek ging, vroeg ik je of je vragen had voor Danielle. Zoveel van jullie hadden vragen, dus ik heb ze bij haar achtergelaten. Ze belooft de antwoorden snel te verzenden en we zullen ze hier op IVFbabble publiceren.

Nogmaals bedankt aan het briljante team van Thames Valley Fertility.

(Oh, en ze hebben zelfs speciale tassen voor je natte brollies !!)

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »