De vruchtbaarheidswetten van Malta moeten worden herzien

Koppels van hetzelfde geslacht, alleenstaanden en onvruchtbare vrouwen krijgen nieuwe hoop in Malta terwijl het land zijn strenge vruchtbaarheidswetten herzien

De huidige wetgeving beperkt vruchtbaarheidsbehandeling tot alleen heteroseksuele paren.

Maar de nieuwe voorstellen waarover in het parlement wordt gedebatteerd, betekenen dat voor het eerst gametedonatie zou kunnen worden omgezet in wetgeving en een consultatiedocument over draagmoederschap wordt overwogen.

Zoals het er nu uitziet, kunnen slechts twee eieren worden bevrucht in een IVF-cyclus en er kunnen maximaal twee embryo's op de vrouw worden overgedragen. Embryo's kunnen alleen in uitzonderlijke omstandigheden worden ingevroren en overgebleven eieren kunnen gedurende een bepaalde tijd worden ingevroren, zolang ze niet worden bevrucht.

Volgens Bionews, het voorgestelde wetsvoorstel maakt het mogelijk om maximaal vijf embryo's te creëren, waarvan er twee tegelijkertijd worden overgedragen. Anderen kunnen vervolgens worden ingevroren voor gebruik in de toekomst.

Embryo-onderzoek is momenteel illegaal en zal dat ook blijven, zelfs embryo's met ernstige defecten kunnen niet worden weggegooid. Paren die hun gezin hebben voltooid, of een vrouw die de leeftijd van 43 jaar bereikt en de embryo's, kunnen doneren aan andere koppels of ter beschikking worden gesteld voor adoptie.

Vice-premier Chris Fearne zei: "Op deze manier krijgen alle ingevroren embryo's de mogelijkheid zich te ontwikkelen omdat de autoriteit ze voor adoptie kan opgeven, zelfs voor paren in het buitenland."

Hij zei ook dat hij hoopt in een aankomend witboek over de altruïstische methode voorschriften op te nemen die draagmoederschap mogelijk maken.

Bent u negatief beïnvloed door de huidige vruchtbaarheidswetten van Malta? Verwelkom je de voorstellen en het debat? Laat ons je verhaal weten, e-mail mystory@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »