Alleenstaande vrouwen met IVF stijgen tot 35 procent, volgens het laatste HFEA-rapport

Uit een nieuw rapport van de Human Fertilization and Embryology Association (HFEA) is gebleken dat het aantal alleenstaande vrouwen dat zich sinds 35 registreert voor een IVF-behandeling met 2014 procent is gestegen.

Het rapport schetst belangrijke ontwikkelingen in de Britse vruchtbaarheidsbehandeling tussen 2014 en 2016 en is het zesde rapport in zijn soort.

Enkele van de sleutelfiguren die uit het rapport komen, zijn onder meer het aantal geboortecijfers bevroren vruchtbaarheidscycli overtrof verse cycli in 2015 voor het eerst, het geboortecijfer van IVF-behandelingen is met 85 procent gestegen - ongeveer een op de drie behandelingscycli resulteert nu in een levende geboorte voor patiënten jonger dan 35 jaar.

Voor het eerst bevat het rapport cijfers over IUI en draagmoederschap.

Maar de belangrijkste details die uit het rapport komen, zijn de statistieken over het aantal vrouwen dat voor een IVF-behandeling kiest zonder partner.

Dit kan te maken hebben met vrouwen die besluiten om later in hun leven kinderen te krijgen die misschien hun Mr Right niet hebben gevonden en het alleen wilden doen met behulp van een spermadonor.

Uit de cijfers blijkt dat 1,272 vrouwen zich hebben geregistreerd voor een vruchtbaarheidsbehandeling in 2016, vergeleken met 942 in 2014.

HFEA voorzitter Sally Cheshire, CBE zei: “Het beeld dat naar voren komt, is grotendeels positief over klinieken die het geboortecijfer hebben gehandhaafd, terwijl meerdere geboortecijfers zijn blijven dalen, wat veel veiligere ervaringen voor vrouwen en hun kinderen betekent, en een echt succes voor de volksgezondheid. Over het algemeen betekent dit dat meer mensen de mogelijkheid hebben om het gezin te creëren dat ze willen, via de veiligste klinische methoden.

"Door de gegevens die we bewaren te analyseren en te publiceren, stellen we onderzoekers, klinieken en patiënten in staat om de resultaten van de behandeling van vruchtbaarheidsbescherming beter te begrijpen, en ondersteunen we ons doel om patiënten centraal te stellen in hoogwaardige zorg."

Dr. Jane Stewart, voorzitter van de British Fertility Society verwelkomt het nieuwe HFEA-rapport over trends en cijfers in de behandeling van vruchtbaarheid, vandaag vrijgegeven (14 maart 2018), zei ze: “IVF en aanverwante behandelingen zijn veilig en effectief. De HFEA-gegevens bevestigen de jaarlijkse successen in slagingspercentages en efficiëntie (lage meervoudige geboortecijfers en toegenomen gebruik van ingevroren embryo's). Deze diensten zijn sterk gereguleerd voor veiligheid en kwaliteit.

“De oplossing van een vruchtbaarheidsprobleem door het bereiken van een levende geboorte of ondersteuning bij het verwerken van kinderloosheid verandert het leven. Vruchtbaarheidsproblemen zijn een plaag voor het leven van zoveel jonge volwassenen, maar hebben bovendien langetermijneffecten op niet alleen hun eigen kwaliteit van leven, maar ook hun uitgebreide families en over generaties heen. Het is enorm frustrerend om te zien dat ondanks dit alles het bredere beeld en de duidelijke voordelen niet in aanmerking worden genomen door sommige commissarissen - vooral in Engeland en Noord-Ierland - wanneer kortetermijnwinst van kostenbesparende prioriteiten wordt overwogen en de behoeften van deze groep worden grotendeels genegeerd. "

Om het volledige HFEA-rapport te lezen Klik hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »