Alles wat u moet weten over de wachttijd van twee weken

De gevreesde wachttijd van twee weken is de periode tussen kunstmatige bevruchting of de embryotransfer (na een IVF-behandeling) en de zwangerschapstest die de niveaus van het hormoon hCG zal meten.

We wilden meer te weten komen en zochten een leidende kliniek, IVF Spanje, om ons door het proces te praten.

De hCG (menselijke choriongonadotrofine) is een glycoproteïne dat wordt geproduceerd door de trofoblastische cellen van het embryo wanneer het in de baarmoeder wordt geïmplanteerd. Daarom is het meten van de Beta-hCG-waarden een zeer betrouwbare indicator bij de beoordeling of het verlangen naar zwangerschap inderdaad heeft plaatsgevonden.

Om de levensvatbaarheid van het proces te bevestigen, moeten de niveaus van dit hormoon een exponentiële toename behouden tot het einde van het eerste trimester. Na 12 weken is dit een tijd waarin de hCG-waarden zullen dalen en stabiel blijven tot het einde van de zwangerschap.

10 dagen na de inseminatie of de embryotransfer worden de bloedspiegels van Beta-hCG gemeten.

Dit is meestal een moeilijke periode voor de patiënten, die zich mogelijk angstig voelen, omdat het onvermijdelijk is om te proberen een onmiddellijk antwoord te vinden op de vraag of de vruchtbaarheidsbehandeling succesvol is geweest of niet.

De Beta-hCG kan ook worden gedetecteerd in de urine, hoewel het voor een nauwkeuriger en betrouwbaarder resultaat wordt aanbevolen dat uw vruchtbaarheidscentrum of een nabijgelegen laboratorium de bloedanalyse uitvoert.

De urinetests zijn beperkt tot meer inferieure niveaus van mUI / ml (internationale miliunits per milliliter) dan die in het bloed en, als de test niet op het juiste moment wordt uitgevoerd, kunnen we een vals negatief verkrijgen, dat wil zeggen een negatief resultaat zelfs wanneer het embryo daadwerkelijk is geïmplanteerd.

Valse positieven komen minder vaak voor, maar ze kunnen ook gebeuren.

Dit is bijvoorbeeld mogelijk in het geval van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, een embryo-implantatie buiten de baarmoeder. In deze situatie zal de bèta niet exponentieel toenemen, hoewel deze alleen via een echografie kan worden bevestigd.

We kunnen ook een vals positief verkrijgen wanneer een anembryonische zwangerschap optreedt. In dit geval is de bèta positief omdat het embryo is geïmplanteerd, maar de draagzak is leeg.

Een biochemische zwangerschap kan ook valse positieven veroorzaken. Een "biochemische" treedt op wanneer implantatie heeft plaatsgevonden, maar het embryo is gestopt met ontwikkelen.

In zeldzame gevallen kan een cyste van de eierstokken ook een vals positief resultaat veroorzaken.

Als we bij het uitvoeren van de test lage niveaus van het hormoon vinden: 5-25 mUI / ml, moet de test na 48 uur worden herhaald om het stijgingspatroon van het hormoon te evalueren.

Een verhoogde positieve bèta in geval van een dubbele embryotransfer kan het gevolg zijn van een dubbele implantatie, maar om dit daadwerkelijk te bevestigen, moet een echografie worden uitgevoerd.

Alleen de patiënten die deze schijnbaar eindeloze wachttijd van twee weken hebben meegemaakt, zullen weten hoe moeilijk het is en de emotionele achtbaan waaraan ze worden onderworpen.

Dit is waarom, zeker in onze vruchtbaarheidskliniek bij IVF Spanje, aandacht van de patiënt staat centraal en we zorgen er altijd voor dat patiënten een persoonlijke en attente communicatie ontvangen. Dit is zo belangrijk om het leed weg te nemen dat patiënten kunnen lijden tijdens deze lange wachttijd.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »