Acupunctuur, de feiten

We hebben al eerder gesproken over acupunctuur en de ongelooflijke voordelen ervan, maar de enige vraag die ons vaak wordt gesteld is 'doet het pijn?'

Dus wenden we ons tot Colette Assor, LicAc MBAcC, een zeer ervaren en toegewijde acupuncturist met 20 jaar klinische ervaring om ons te vertellen wat er daadwerkelijk gebeurt wanneer u acupunctuur heeft.

Hoe werkt acupunctuur?

TCM (traditionele Chinese geneeskunde) is een compleet gezondheidszorgsysteem dat al duizenden jaren in het oosten wordt gebruikt. Acupunctuur hanteert een holistische benadering van gezondheidszorg waarbij lichaam en geest worden behandeld.

Acupunctuur stimuleert het zenuwstelsel en beïnvloedt de productie van de communicatiesubstanties van het lichaam - hormonen en neurotransmitters.

Dus simpel gezegd, acupunctuur werkt op de hersenen om het hormoonsysteem te beïnvloeden.

De resulterende biochemische veranderingen activeren de zelfregulerende homeostatische systemen van het lichaam, stimuleren de natuurlijke genezende eigenschappen en bevorderen het fysieke en emotionele welzijn.

Van acupunctuur is ook aangetoond dat het de bloedstroom naar de voortplantingsorganen verhoogt en dus de eierstokfunctie beïnvloedt.

Acupunctuur wordt regelmatig gebruikt om angstsymptomen te verlichten door het verhogen van serotonine en andere feel good chemicaliën en is een geweldige behandeling voor stress en angst.

De voordelen van acupunctuur

Onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal concludeerde dat acupunctuur naast IVF de kans op een klinische zwangerschap met 65% kan verhogen. Acupunctuur werkt om het zenuwstelsel te kalmeren, stress en angst te verminderen en kan de vruchtbaarheid ten goede komen door hormonen te reguleren. In sommige onderzoeken is aangetoond dat acupunctuur contracties van muscularuterine stopt. Het belangrijkste is dat acupunctuur een heerlijk ontspannende behandeling is die kan worden ontvangen en zeer nuttig kan zijn bij het omgaan met bijwerkingen van medicatie. Sommige onderzoeken tonen aan dat vrouwen die minder gestrest zijn, een grotere kans hebben om zwanger te worden.

Zal het pijn doen?

Veel nieuwe patiënten zeggen dat ze hebben vermeden om acupunctuur te proberen omdat
Ze "haten naalden" of zijn bang dat het veel pijn en ongemak zal veroorzaken. Dit kan een logische zorg zijn als uw enige ervaring met naalden door middel van injecties of het geven van bloed is geweest.

In tegenstelling tot de holle kernnaalden die in die situaties worden gebruikt, halen acupunctuurnaalden niets uit het lichaam of steken ze er niets in. Ze zijn daarom veel, veel dunner (zo dun als een haarlok) en zeer flexibel. Als lid van de British Acupuncture Council zijn de gebruikte naalden steriele, chirurgische roestvrijstalen naalden voor eenmalig gebruik die gemakkelijk en comfortabel tussen het weefsel glijden om het acupunctuurpunt te activeren.

Hoe voelt het?

Er kunnen verschillende sensaties worden gevoeld, maar u mag nooit pijn voelen. De meeste mensen zeggen vaak tegen me "zijn ze er al?" De naalden zijn zo fijn dat de meeste mensen over het algemeen een milde tinteling of een doffe pijn voelen. De meeste patiënten melden een gevoel van diepe ontspanning en welzijn en delen vaak die avond dat ze de meest heerlijke diepe slaap hadden. Ik heb patiënten die naar me toe komen na IVF alleen voor ontspanning! Dus echt niets om je zorgen over te maken en nee het mag geen pijn doen.

Is het veilig?

Het antwoord is ja als je een goed opgeleide professional ziet. De British Acupuncture Council is het toonaangevende regelgevende orgaan van acupuncturisten in het VK. Alle BAcC-acupuncturisten hebben 3,600 uur opleiding op graad gevolgd in overeenstemming met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en volgen een strikte ethische en professionele gedragscode. BAcC-leden zijn opgenomen in het vrijwillige register van Professional Standards Authority of Health and Social Care, wat u extra gemoedsrust geeft. Je kunt erop vertrouwen dat je in veilige handen bent.

Wat gebeurt er bij mijn eerste bezoek?

Bij uw eerste bezoek worden u veel vragen gesteld over uw medische geschiedenis, westerse medische diagnose en informatie en algemene gezondheid. De gestelde vragen hebben betrekking op uw dieet, slaappatroon, lichaamsbeweging en spijsvertering. Elke persoon wordt individueel behandeld en er wordt een behandelplan opgesteld om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Het is altijd het beste om losse kleding te dragen, bijvoorbeeld een trainingspak, maar als dit niet mogelijk is, is het nog steeds absoluut prima. Gebruikte acupunctuurpunten kunnen op de voeten, benen, buik, armen, rug en oren zijn. Ooracupunctuur is een heerlijk ontspannende ervaring en klinisch aangetoond om stress en angst te verlichten. De meeste mensen vinden acupunctuur zeer kalmerend en melden na een sessie vaak een gevoel van diepe ontspanning en welzijn. U kunt zich een beetje moe of slaperig voelen en moet hier rekening mee houden als u van plan bent om direct na uw sessie te rijden of zware machines te gebruiken. Na de behandeling moet u zich niet meer inspannen en uzelf in het ideale geval een beetje rust gunnen.

Colette Assor LicAc MBAcC, is een zeer ervaren en toegewijde acupuncturist met 20 jaar klinische ervaring oefenen in Noord-Londen. Colette zit in het bestuursorgaan van de Acupunctuur vruchtbaarheidsnetwerk. De AFN is een professionele speciale belangengroep voor acupuncturisten die zich toelegt op het ondersteunen van mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Alle leden hebben een postdoctorale opleiding in gynaecologie en vruchtbaarheid gevolgd.

Heb je acupunctuur gehad? Laat ons weten hoe je je voelde. Stuur ons een berichtje via mystory@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »