HUFFINGTON POST Verlangend naar een baby? De ananasspeld die zegt: 'Je bent niet alleen'

door Samantha Walsh

Reisverslaafde: maar er is één reis die ik niet zal herhalen ...
Ik hou van reizen. Soms hou ik zelfs van alleen reizen. Ik heb solo rond Thailand backpacken, geen probleem. Ik ben tenslotte een volwassen vrouw: groot genoeg, slim genoeg ... ja, en lelijk genoeg om voor mezelf te zorgen. Natuurlijk waren er momenten van eenzaamheid; gelegenheden waar ik naar een bijzonder adembenemende zonsondergang zou kijken en wou dat er een ander mens naast me zat, puffend op een Chang en weemoedig naar zee staarde. Maar over het algemeen vond ik alleen reizen bevrijdend en uiterst opwindend.

Maar er is een bepaalde reis die ik heb ondernomen die tergend eenzaam en zielverruimend isolerend was: mijn IVF-reis.

Hoewel het meer een reis was dan een reis eigenlijk. Een slechte. De medicijnen die je tijdens een IVF-cyclus krijgt, zijn om te beginnen bijna net zo verbijsterend als LSD. Dan is er het wachten. Zo. Veel. Aan het wachten. In de eerste plaats wachten op een verwijzing van de huisarts naar de kliniek, daarna nog een jaar (als je geluk hebt!) Op de wachtlijst van de kliniek; wachten op testen ... en dan de resultaten; wachtend op de cyclus om te beginnen, het ophalen van het ei; wachten op nieuws over bevruchting ... wacht dan twee weken om te zien of het heeft gewerkt. Wachten, wachten, wachten.

Zelfs de langste vlucht die ik ooit heb gemaakt - naar Australië, dat lijkt nooit eindigend te zijn - is als seconden vergeleken met de klokkijkende pijn van het wachten op nieuws tijdens elke spijker knagende fase van het IVF-proces.

En gedurende dat hele proces is er een gevoel van eenzaamheid waardoor je het gevoel hebt dat je de enige overlevende bent van een schipbreuk, verbijsterd en knipperend in het zonlicht; aangespoeld en alleen op een onbewoond eiland, zich afvragend wat de toekomst in petto heeft; zich afvragend of je ooit gered zult worden uit de greep van onvruchtbaarheid waardoor de tijd op de een of andere manier stilstaat.

Alleen was ik niet alleen - tenminste niet fysiek. Ik stapte uit het St. Barts-ziekenhuis, stroompjes met mascara-achtige tranen stroomden over mijn wangen na nog een mislukte ronde van behandeling, en werden opgeslokt door de zee van vreemden die de buis op Bank station binnenstormen. Het is grappig hoe je omringd kunt worden door mensen, neus-tegen-neus in een waanzinnig overvolle stad als Londen - maar je toch volledig alleen voelt.

Af en toe zag ik een badge 'Baby aan boord' die trots werd gedragen door een gloeiende aanstaande moeder, jas die over een ontluikende bult gespannen was en dacht: "Zal ik ooit een van die dragen?" (Het antwoord, dat veel later kwam) , geen). Ironisch genoeg doen de IVF-medicijnen je maag opzwellen, dus ik weet zeker dat sommige mensen ten onrechte dachten dat ik al 'in de club' was.

Ik overwoog om mijn eigen insigne te maken, een grote rode 'NEE' toe te voegen voor de woorden 'baby aan boord' en een tong in de wang '... maar mag ik toch je stoel?' na hen, gevolgd door een kleiner 'onvruchtbaarheidsbewustzijn'. Maar toen dacht ik er beter aan. Om te beginnen had het een behoorlijk grote badge moeten zijn geweest, om dat allemaal duidelijk aan te brengen. Minimaal schotelformaat. Nauwelijks subtiel.

Ik denk dat mijn badge-idee een soort roep om hulp was, een hoop dat andere vrouwen in vergelijkbare omstandigheden het zouden zien en een gesprek met mij zouden aangaan; echte, echte vrouwen, in plaats van alleen de virtuele vrienden (hoe nuttig ze ook waren) die ik online maakte op sites zoals Fertility Friends terwijl we elkaar 's avonds laat via onze computerschermen troosten en ondersteunen.

Dus toen ik de ananasspeld tegenkwam, het eenvoudige maar geniale geesteskind van de dames in online vruchtbaarheidsmagazine IVF Babble, gaf ik mentaal high-five en hun stijlvolle, subtiele aanpak (in tegenstelling tot mijn bullish) en ging meteen naar Amazon om mijn eigen te krijgen. Aangezien dit jaar het 40-jarig bestaan ​​van IVF-succes markeert, lanceerde IVF Babble hun #StrongerTogether-campagne tijdens de National Fertility Awareness Week van vorige maand. De ananas, lang geleden een universeel symbool van vriendschap, warmte en welkom, is het wereldwijd erkende symbool van geluk geworden in de TTC-gemeenschap (probeert zwanger te worden).

IVF-BABBEL
Zowel Sara Marshall-Page als Tracey Bambrough van IVF Babble zijn trotse moeders van tweelingmeisjes die hun eigen vruchtbaarheidsbehandelingen volgen, dus ze zijn zich volledig bewust van de achtbaan van emoties die onvermijdelijk zijn tijdens zo'n persoonlijke en levensveranderende reis. Hoewel ik zelf niet langer deel uitmaak van de TTC-gemeenschap, ben ik nu een paar jaar geleden gestopt met de carrousel voor de behandeling van vruchtbaarheid, maar ben ik een voorstander van degenen die door de behandeling gaan en nog veel meer. Ik ben ver genoeg op weg om anderen te helpen: op mijn blog Life: A Bird's Eye View, in kranten- en tijdschriftartikelen en mijn Facebook-groep voor kinderloze (of kindervrije, afhankelijk van je kijk) vrouwen genaamd The Non -Mum netwerk.

De ananaspen is voor iedereen die ondersteuning wil bieden aan mensen met vruchtbaarheidsproblemen, evenals voor degene in zes paren die zelf problemen hebben, waarbij alle winst naar Fertility Network UK gaat. Beroemde supporters zijn Fearne Cotton, Kate Thornton en Izzy Judd, de vrouw van McFly-drummer Harry, en nu een moeder van twee die haar eigen vruchtbaarheidsstrijd volgt.

Na mijn eigen meanderende IVF-reis te hebben doorlopen, de schilderachtige route naar geluk te nemen, zij het zonder het sprookjesachtige bezoek van de ooievaar aan het einde, kan ik zeggen dat alles dat ondersteuning biedt aan die mensen - zowel mannen als vrouwen - die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan om een ​​goede zaak te zijn. VK IVF slagingspercentages bedragen momenteel ongeveer een op de drie per cyclus voor vrouwen onder de 35, met ruim 250,000 baby's geboren in het VK hoewel IVF in de afgelopen 25 jaar.

Dus als je bij de bushalte of op de buis zit en je ziet iemand de pin dragen, geef hem dan een glimlach. Jullie kunnen allebei op dezelfde reis zijn - op meer dan één manier.

Wilt u uw steun voor deze campagne tonen? Bestel hier nu uw ananaspen bij Amazon.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »