Kijk eens goed naar je broek ... doen ze meer kwaad dan goed?

Heb je de grap gehoord over mannen die een strakke broek vermijden als ze vader willen zijn? Nou, het is niet alleen een oud vrouwenverhaal - er is goede wetenschap over het kiezen van de juiste broek om te helpen met vruchtbaarheid.

Omdat sperma constant wordt gemaakt en groeit in een cyclus van ongeveer zes weken, zijn ze veel gevoeliger voor kleine veranderingen in het milieu dan het ei.

Gezondheid en fitness, alcohol, sigaretten, drugs, stress en milieukwesties zoals pesticiden en chemicaliën in de watervoorziening, hebben allemaal invloed op de productie van sperma. Grotere kwesties zoals genetica spelen natuurlijk ook een rol, maar veel factoren kunnen de vruchtbaarheid van een man beïnvloeden. Elke kleine factor kan het omslagpunt zijn van levensvatbaar sperma naar onvruchtbaarheid.

De positieve kant is dat de vruchtbaarheid van een man ook snel kan profiteren van een paar eenvoudige veranderingen. En een van die veranderingen, geloof het of niet, is de keuze van je broek.

Sperma profiteert van een constante lichaamstemperatuur, in feite is de optimale temperatuur voor de productie van sperma een paar graden koeler dan de lichaamstemperatuur van 37 graden. Het dragen van een strakke broek brengt de testikels dichter bij het lichaam, wat op zijn beurt de temperatuur verhoogt en zorgt voor minder dan optimale omstandigheden. Deze warme omgeving kan leiden tot minder actief sperma, ook wel slechte beweeglijkheid van het sperma genoemd, en uiteindelijk tot de productie van minder en abnormaal gevormd sperma.

Ons favoriete citaat komt van Dr. Gillian Lockwood die uitlegt dat de moderne voorliefde voor nauwsluitende onderkleding inging tegen duizenden jaren menselijke praktijk:

“Als je je voorstelt tijdens de evolutionaire tijd, zouden onze jongens door de Savannah hebben gewandeld met een beetje berenvel rond hun middel, anders zouden ze commando worden. Dan leg je ze in een warm bad, of in strakke Lycra als ze gaan fietsen - het is niet erg goed voor hun sperma. "

Er is nog een factor in de mannelijke vruchtbaarheid waartegen de juiste broek mannen kan beschermen. Er zijn nu veel onderzoeken die aantonen hoe straling van mobiele telefoons onvruchtbaarheid bij mannen kan veroorzaken.

Deze straling kan cellen en DNA beschadigen, inclusief het kwetsbare ontwikkelende sperma. Onderzoek heeft aangetoond hoe straling van mobiele telefoons de beweeglijkheid en levensvatbaarheid van sperma beïnvloedt, evenals de testosteronniveaus. Het kan sperma doden of beschadigen, zodat ze hun werk niet meer kunnen doen. Op een voldoende grote schaal, en in combinatie met andere factoren, kan dit leiden tot onvruchtbaarheid.

Dus hoe zit het met de broek?

Om straling van mobiele telefoons tegen te gaan, kun je ondergoed kopen met speciale beschermende stof om te beschermen tegen straling van telefoons en wifi, zoals de SYB Shielded Boxers van WaveWall. Het innovatieve ontwerp maakt gebruik van een ongelooflijk hoog niveau van puur zilver dat de straling afbuigt. Richard Branson heeft dit soort innovatieve broeken omschreven als "superheldenbroeken"!

Dus denk goed na terwijl je je morgenochtend aankleedt. De juiste broek kan echt een verschil maken voor de mannelijke vruchtbaarheid.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »