De stilte doorbreken ... helpt IVF-merchandise echt ?!

Nu ben ik helemaal voor het delen van mijn IVF-reis en het aanmoedigen van anderen om open te staan ​​over die van hen, licht te geven aan wat nog steeds een gevoelig onderwerp is en het taboe rond onvruchtbaarheid te helpen doorbreken, maar ik moet zeggen, ik ben niet zeker over de toenemende stijging in, durf ik het te zeggen, licht onaantrekkelijke onvruchtbaarheid merchandise ... het 'I love IVF' T-shirt, of de 'no baby on board' koffiemok!

Ik weet dat smaak subjectief is en je bent het misschien helemaal niet eens met mijn afkeer van deze producten, maar ik heb eerlijk gezegd moeite om aan iemand te denken die ik ken die IVF heeft meegemaakt die een t-shirt zou dragen dat hun liefde voor hun spermadonor verklaarde, laat alleen buiten in de open lucht waar mensen hun kleding kunnen lezen.

Neem het bovenstaande voorbeeld. Werkelijk?? Zou jij of je partner dit dragen? Ik weet zeker dat je mijn man nooit in een 'I love IVF' T-shirt zou zien !! ($ 19.95 FYI!)

Ik weet dat ik zonder IVF mijn geweldige dochters niet zou hebben, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand hun liefde voor de emotioneel zuigende vruchtbaarheidsbehandeling zou verklaren door middel van statement merchandise.

Ik heb zojuist een website doorzocht boordevol T-shirts, hoodies, babygros en slabbetjes, met slogans als 'gewoon weer een IVF-cyclusdag'. De website heeft IVF geschenkontwerpen beschikbaar op 22,000 producten !!! Slogans omvatten:

'Een andere vrouw draagt ​​onze baby'

'Mijn arts heeft me kunstmatig geïnsemineerd en ik kreeg alleen een waardeloze medische rekening'

'Stop met me je kinderen aan te bieden, op een dag neem ik ze misschien wel'

'Freezer Baby'

'Ik hou van spermadonors'

Ik ben sprakeloos ...

Is deze lijn van merch bedoeld om een ​​element van plezier en gemoedelijkheid te brengen in wat gezegd moet worden was een van de slechtste tijden van mijn leven? Als het zo is, heb ik moeite om te zien hoe? Ik weet niet zeker hoe ik zou hebben gereageerd als mijn man in een poging om een ​​glimlach op mijn gezicht te toveren, dit T-shirt droeg tijdens een avondje uit ...

'Onvruchtbaarheidsstrijder'…werkelijk??

Het wordt erger …

De verkoopblurb die aan deze T is bevestigd, luidt als volgt: “Besteed duizenden dollars om te proberen te creëren wat iedereen op deze wereld niet alleen gratis creëert, maar vervolgens eindeloos klaagt over wanneer ze geboren zijn - alleen om door je 2WW te komen en erachter te komen ben je niet zwanger? Deze T is voor jou! '

NEE DAT IS HET NIET! Dit T-shirt moet onmiddellijk worden verbrand. Mis ik hier iets? Ik vind deze lijn merchandise volkomen ongepast. Toen mijn IVF faalde, wilde ik rennen, me verbergen, opkrullen en mezelf losmaken van de wereld. Toen ik had gehuild tot mijn traanbuizen droog waren, zocht ik naar afleiding in de vorm van vrienden, lekker eten, vakanties, muziek en boeken. Ik heb niet één keer gedacht, ik weet het, ik trek dat 'IVF Fail' T-shirt aan en ga wandelen. Wie doet dat??? Je trekt je favoriete trui zeker aan of wikkelt jezelf in een knusse sjaal waardoor je je veel meer op je gemak voelt en veilig voelt.

Gaat het dragen van een van deze statement tops misschien over controle nemen? ... over het vasthouden van de situatie en het afleggen van de uitspraak 'Ik heb hiermee te maken' ...? Is het een manier om een ​​gesprek te beginnen, om licht te brengen op een onderwerp waarover nog gefluisterd wordt?

In mijn poging te begrijpen waarom iemand zulke persoonlijke verklaringen op zo'n flagrante manier zou dragen, kwam ik een bedrijf tegen dat 'Draag je label' heette.

Het bedrijf is opgericht door Kayley Reed en Kyle MacNevin die beiden vrijwilligerswerk deden voor een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, terwijl ze moedig hun eigen problemen vochten. Kayley worstelde met een eetstoornis en depressie, en Kyle leefde met gegeneraliseerde angststoornis en ADHD. Hoewel ze zich veilig genoeg voelden om elkaar in vertrouwen te nemen, werden beide getroffen door het besef dat het op een gezonde en open manier bespreken van geestelijke gezondheid met andere mensen ongelooflijk zeldzaam was.

“Gefrustreerd met de stigma en uw statistiek, dachten we: 'er moet een betere manier zijn om dit probleem aan het licht te brengen', zegt Kayley. “En het idee voor Draag uw label was geboren."

Het paar ging op zoek naar een reeks kleding die geestesziekten zou kunnen destigmatiseren door de manier waarop mensen denken over woorden als 'angstig' en 'depressief' te veranderen, waardoor gesprekken van negatief in positief worden omgezet.

“Bij Wear Your Label ontwerpen we dingen tweeledig:

1) een statement voor de wereld zijn, een bewustwordingsstuk en een gespreksaanzet die een onzichtbare kwestie aan het licht brengt, ”zegt Kayley. "En

2) om een ​​persoonlijke herinnering aan de drager te zijn dat ze hun worstelingen kunnen overwinnen, dat ze niet alleen zijn, en dat het oké is om niet oké te zijn. "

De kleding is stijlvol en cool, met positieve bijnamen als 'Angstig maar moedig', 'Zelfzorg is niet egoïstisch', 'Het is OK om niet OK te zijn'.

Nu zijn deze T-shirts misschien ontworpen om bewustzijn te creëren voor de geestelijke gezondheid, maar ik denk dat deze slogans me de lift zouden hebben gegeven die ik nodig had toen ik door mijn IVF ging, in tegenstelling tot een 'IVF Fail' T !! Ze doen precies wat de oprichters wilden doen ... van houding veranderen. Ik weet echter niet zeker hoe IVF-T-shirts helpen om IVF te destigmatiseren; als ze iets doen, doen ze het tegenovergestelde.

Toen ik door IVF ging, wilde ik weten dat ik niet alleen was. Ik staarde naar andere vrouwen op de buis en vroeg me af of een van hen worstelde zoals ik was. Ik was wanhopig om te weten of iemand anders hetzelfde meemaakte.

Ik kan je wel vertellen dat ik niet denk dat ik iemand met een T-shirt zou hebben benaderd met 'De natuur zei nee, de wetenschap zei ja'. Ik denk dat we stigma's kunnen doorbreken, van houding kunnen veranderen en mensen aan het praten kunnen krijgen door een beetje tactvoller te zijn. Ik denk dat we kunnen helpen om mensen gerust te stellen met het gevoel dat ze niet alleen staan ​​in hun streven naar ouderschap zonder dat ze een 'IVF rocks' hoodie dragen.

Voor degenen onder ons die het bewustzijn willen vergroten, en die op een minder voor de hand liggende manier contact willen maken met anderen die door onvruchtbaarheid zijn getroffen, wat dacht je van het dragen van onze ananaspen als onderdeel van een fantastische campagne die we zojuist hebben gelanceerd? #ivfstrongertogther

Het gaat over het bestrijden van de eenzaamheid die gepaard gaat met onvruchtbaarheid.

Het gaat erom diegenen die worstelen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen beseffen dat ze niet alleen zijn. De pin is voor iedereen die is getroffen door onvruchtbaarheid en voor degenen die hen hebben ondersteund. Ik draag er een, net als mijn man, mijn ouders, mijn broers en zussen en mijn vrienden. Ze hebben me allemaal ondersteund en met een speld zullen ze je ondersteunen.

Stel je voor dat je in een verpakte buis stapt, rondkijkt en een rij met vrouwen en mannen ziet, waarvan velen de badges dragen ... allemaal weten ze wat je doormaakt - of dat je iemand kent die dat is. Niemand heeft om te praten ... maar gewoon om te zien dat je niet alleen bent, om gewoon naar een andere persoon te glimlachen die 'het begrijpt', zou dat niet geruststellend zijn.

We zullen deze prachtige pinnen vanaf volgende week op Amazon verkopen. De opbrengst van deze campagne gaat naar Fertility Network.

We willen graag uw gedachten kennen. Draag je onze ananasspeld om onvruchtbaarheid onder de aandacht te brengen?…. om mannen en vrouwen die moeite hebben om zwanger te worden, zich realiseren dat ze niet alleen zijn?

Stuur ons een bericht naar info@ivfbabble.com.

Lees meer op onze de #ivfstrongertogether campagne door hier te klikken.

Enorme liefde zoals altijd x

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »