Eiceldonatie: alles wat u moet weten

We hebben allemaal gehoord over donoren van eieren en sperma die paren met vruchtbaarheidsproblemen helpen om eindelijk eindelijk ouders te worden

Hoewel het concept van spermadonatie vrij eenvoudig is, is eiceldonatie nogal gecompliceerder.

Als vrouw denk je misschien aan het doneren van je eieren, maar voel je je onzeker over wat er precies bij betrokken is. Als u veel onbeantwoorde vragen over het proces hebt, bent u zeker niet de enige. Dit artikel zal precies verduidelijken wat er bij eiceldonors aan de orde is, terwijl het manieren identificeert om veilig te blijven en jezelf tijdens het proces te beschermen.

Eiceldonatie wordt sterk gereguleerd door de FDA, met strikte criteria en screeningstests om zowel donoren als hun ontvangers te beschermen

Compensatie voor donoren is meestal in de vorm van een financiële betaling en varieert in bedrag, afhankelijk van of het een directe donatie is, via een geschikt bureau of met een vruchtbaarheidskliniek. Richtlijnen met betrekking tot uitbetalingen zijn er om te voorkomen dat vrouwen puur voor financiële winst doneren. Het is te hopen dat donoren worden geïnspireerd om redenen zoals het helpen om de droom om ouder te worden mogelijk te maken voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, of voor het bevorderen van medisch en wetenschappelijk onderzoek, in plaats van wat extra pond te verdienen. Degenen die puur geïnteresseerd zijn in het geld, lopen een groter risico om later spijt te krijgen van hun keuze.

Om de kans op gezondheidscomplicaties voor de donor te verminderen en om te voorkomen dat baby's worden geproduceerd met honderden halfbroers of zussen, is er momenteel een limiet op hoe vaak een persoon hun eieren kan doneren. Geen enkele donor mag zijn eieren meer dan maximaal zes keer doneren.

Vrouwtjes in de leeftijd tussen 21 en 32 komen in aanmerking komende eiceldonatie kandidaten, maar het intense screeningproces - zowel fysiek als psychologisch - betekent dat niet iedereen zal worden geaccepteerd. Factoren zoals huidige en vroegere gezondheid, BMI, soa-geschiedenis en levensstijl worden in overweging genomen. De eigenlijke beoordelingsfase kan zes weken duren.

Hoewel anonieme donatie legaal is in veel delen van de wereld, vereist het VK dat alle donoren een register ondertekenen dat toegankelijk is voor diegenen die geboren worden met IVF wanneer ze 18 worden.

Donoren moeten het register bijwerken met wijzigingen in hun gezondheid en contactgegevens. Hoewel ze niet voor altijd anoniem zijn, hebben donoren geen wettelijke verantwoordelijkheid voor de kinderen die ze produceren.

Eiceldonatie is complexer dan spermadonatie, waarbij de procedure ongeveer twee weken in beslag neemt.

Het omvat de zelftoediening van hormonen die zijn ontworpen om de eierstokken te stimuleren en ovulatie te veroorzaken. De hormonen worden meestal geïnjecteerd, dus als je een fobie van naalden hebt, is eiceldonatie waarschijnlijk niets voor jou.

Het daadwerkelijk ophalen van eieren is een relatief snel proces, dat ongeveer twintig minuten duurt, hoewel u minstens een paar uur moet reserveren.

Tijdens de ophaalprocedure worden donoren verdoofd door middel van IV. De meerderheid van de vrouwen meldt de volgende dagen maagkrampen.

De meeste donoren kunnen tijdens de hormooninjectiefase aan het werk blijven en de ochtend na het ophalen van het ei weer aan het werk gaan, zodat hun carrière minimaal wordt verstoord.

Maar liefst 80% van de eiceldonors wordt gevraagd of ze het proces willen herhalen, maar het wordt aanbevolen dat u minstens een maand wacht voordat u dit doet.

Na het voltooien van een cyclus van eiceldonatie, is het vermelden waard dat je zeer vruchtbaar zult zijn tot je een volgende periode hebt. Om deze reden wordt aangeraden om geslachtsgemeenschap te vermijden totdat je ongesteld bent. Zelfs als u de pil begint te gebruiken als een vorm van anticonceptie, moet u ook condooms gebruiken gedurende ten minste twee weken.

Er is geen stereotype van de typische eiceldonor

Vrouwen uit alle lagen van de bevolking doneren tegenwoordig hun eieren. Van jonge vrouwen die hun inkomen willen vergroten en de schulden van studenten willen afbetalen, tot de meer volwassen vrouw die niet van plan is om zelf kinderen te krijgen, maar de droom van ouderschap voor anderen mogelijk wil maken.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »