Mijn IVF-fout en weten wanneer ik een lijn moet trekken

IVF is iets geweldigs dat zoveel mensen helpt, het kan echter een zeer vermoeiend proces zijn en werkt niet voor iedereen.

Becca nam contact met ons op tijdens IVF brabbelen en wilde haar verhaal delen, dat ons allemaal in tranen had toen we het doorlezen. Maar we vonden het zo belangrijk om haar verhaal op te nemen en een afgerond beeld te geven van hoe moeilijk zowel IVF als het proberen zwanger te zijn natuurlijk kunnen zijn.

Ons doel met IVF brabbelen is altijd gebaseerd geweest op het geven van iedereen de feiten, uw opties en het u machtigen met de kennis om beslissingen met duidelijkheid te nemen.

Dit is iets dat we niet hadden toen we een vruchtbaarheidsbehandeling ondergingen en we vinden dat dit noodzakelijk is.

Becca werd op jonge leeftijd gediagnosticeerd met voortijdig eierstokfalen en vanaf het moment dat ze dit wist, richtte ze zich op IVF als haar 'hoop op een kind'.

We bedanken haar zo dat ze zo moedig en zo vriendelijk is geweest om haar oprechte verhaal te schrijven en we sturen haar zoveel liefde.

Hier is het verhaal van Becca. . .

Ik wou dat ik je kon vertellen dat wat ik hier ga schrijven een van die wonderverhalen is, die waarin je ziet hoeveel mensen hebben geleden, en dan stoppen ze met proberen, verminderen ze de stressniveaus in hun leven en worden ze op natuurlijke wijze zwanger .

Of degenen die tijdens hun allerlaatste cyclus van IVF hun BFP krijgen, degenen die, wanneer u probeert, u hoop geven ... dat u een van die mensen zou kunnen zijn, dat u op een dag uw wonder zult krijgen.

Deze verhalen zijn verbazingwekkend, ze hebben me min of meer door de behandeling gehaald, gelezen en gehoopt dat ik een van die mensen was, en dat het zou gebeuren, wanneer we het het minst verwachtten.

Vroeger dacht ik dat ik niet aan al het trauma dat we hadden meegemaakt erg zouden zijn als we een van die paren zouden zijn, maar dat zijn we niet - en soms werkt het niet zo.

Hoewel deze wonderverhalen verbazingwekkend zijn en zo opbeurend als je midden in een nieuwe cyclus zit, is het moeilijk te bedenken dat mensen in werkelijkheid om wat voor reden dan ook niet altijd 'geluk' hebben. Het is nog moeilijker te begrijpen dat het op een andere manier goed kan komen, en het leven gaat verder ... nou, deze kant van het verhaal is van mij, en ik wil mijn 'post IVF'-verhaal met je delen, een waar we het niet deden t krijgt ons wonder, maar het leven ging toch door.

Als je begraven bent in de diepten van een IVF-cyclus, denk ik dat ik voor de meeste paren spreek als ik zeg dat het alles is.

Het is jouw kans om die kleine bundel te krijgen die je meer dan wat dan ook wilt, en daarom doen we er alles aan om jezelf de beste kans te geven, denk ik. We waren niet anders.

Op dat moment leek het leven zonder IVF een miljoen mijl verderop, het was iets waar ik niet eens aan kon denken, een vreemde maar enge wereld, een die totaal onbekend was. Toen ik daar was, kon ik me niet voorstellen zonder een kind aan de andere kant van die reis te komen, het leek bijna komisch, zelfs als we falen na falen hadden. Ik kon niet geloven dat het echt niet zou gebeuren, omdat het moest, het was het plan, het was zoals het bedoeld was, maar het universum had verschillende ideeën.

We hadden altijd gezegd dat we onze door NHS gefinancierde cycli zullen hebben en zullen zien waar we zijn. Ik was jong toen ik de diagnose vroegtijdige ovarieel falen (POF) kreeg en daardoor kon ik op relatief jonge leeftijd op de wachtlijst komen.

Dit betekende dat we nog steeds jong genoeg zouden zijn dat als de behandeling niet succesvol was, we een nieuw plan konden maken (ik ben ALLES over plannen, pijnlijk dus, ben ik bang om te zeggen)

Onze eerste cyclus eindigde in een chemische zwangerschap en op dat moment realiseerden we ons hoe snel een cyclus voorbij kan zijn. We zeiden dat als we het geld hadden toen onze NHS-cycli op waren, we het idee van behandeling niet zouden uitsluiten. Maar toen ik jonger was, wist ik altijd dat dit vanwege financiële redenen onwaarschijnlijk was. Een paar maanden later hadden we onze tweede cyclus, na veel overleg van de kliniek (er was een verwarring met onze resultaten!). Ze vertelden ons dat het niet had gewerkt en om van de hormonen af ​​te komen, we huilden we schreeuwden, we maakten een nieuw plan, maar ongelooflijk belden ze ons de volgende dag om te zeggen dat er een fout was gemaakt, eigenlijk was ik zwanger! (ons hoofd ernstig verprutst)

Ik was zo boos dat ik die nacht uit had kunnen gaan en dronk, of elke hoeveelheid dingen waarvan ik zou hebben gevreesd dat deze schadelijk zou zijn voor de baby, om het minst te zeggen dat ik die nacht mijn hormonen niet had ingenomen.

Helaas, bij de drie maanden durende scan, mat de baby erg klein en kreeg ik te horen dat ik van mijn hormonen moest afkomen (zeker deze keer). Ik kreeg toen een mentaal en fysiek ondraaglijke miskraam. Ik kan gerust zeggen dat het het meest angstaanjagende en hartverscheurende was dat me ooit is overkomen. De ervaring die ik in het ziekenhuis had was alles behalve ideaal! Ik werd eigenlijk in een verheerlijkte opslagkast geplaatst met een bed erin omdat er geen kamers beschikbaar waren en dat hielp mijn mentale toestand niet en ik was dagen in het ziekenhuis.

Zelfs nu ik het typ, meer dan een jaar later, doet mijn maag een draai en voel ik mijn hart sneller kloppen in mijn borst.

Alleen al eraan denken is zelfs nu al vreselijk, het heeft lang geduurd om te genezen, om van het leven te genieten zoals we eerder deden, hoewel ik niet eens zeker weet of ik ooit ben teruggegaan naar de persoon die ik vóór die dag was. De dag dat ik onze baby verloor, ging een deel van mij mee en ik weet niet zeker of ik het ooit terug zal krijgen!

Daarna hadden we nog een cyclus, maar het grootste deel daarvan was doodsbang hetzelfde zou opnieuw gebeuren, in de hoop dat we ofwel zwanger werden en volledig voldeden of helemaal niet, biddend dat we geen herhaling van de laatste zouden hebben cyclus, omdat we allebei wisten dat het ons zou kunnen breken - niet onze relatie in het bijzonder, maar als mensen. Iedereen heeft zijn limiet in wat ze kunnen verwerken, en dat was van ons en het was versteend!

De laatste cyclus eindigde in een BFN en eerlijk gezegd waren we gewoon blij dat we niet hetzelfde zouden herhalen

Uiteindelijk waren we er kapot van dat dit het was, het einde van onze reis en we zeiden allebei dat we er niet meer doorheen konden, althans niet snel.

We moesten genezen, fysiek, emotioneel en financieel. Op alle mogelijke manieren, en we moesten onthouden wie we waren, afzonderlijk en als een paar!

Het leven was moeilijk om mee te beginnen, er was een gapend gat waar IVF was, het was vreemd en ik had het gevoel dat ik niet veel had om over te praten met vrienden en familie. Het was alsof het belangrijkste deel van mijn leven nu voorbij was, dus waar zou ik misschien over moeten praten?

Maar we besloten het leven direct onder ogen te zien. We hebben geen kinderen, maar we zijn zeer gedreven mensen en we wilden echt het beste maken van wat het leven ons te bieden heeft. Dus hebben we ons eigen bedrijf opgezet, zijn we verhuisd en hebben we ons leven gevuld met zoveel dingen die ons zo gelukkig mogelijk maken!

De kloof die IVF - en ons verlangen om kinderen te hebben - had was enorm voor mij. Ik had het gevoel dat ik niet klaar was om het gewoon onder het tapijt te vegen en niet over mijn onvruchtbaarheid te praten. Het heeft me als persoon gevormd en daar heb ik helemaal geen hekel aan.

Dus ik heb al die moeite genomen en er een blog over geschreven, over IVF, onvruchtbaarheid en het leven daarna. Ik schaam me niet, ik ben er niet bang voor. Ik wil mijn verhaal delen om mensen te helpen de ondersteuning te krijgen die ze verdienen, de ondersteuning die ik nooit kreeg.

Helaas hebben mijn 'post-IVF en wereld weer slechte eetgewoonten gezien! Ik eet meestal niet veel, ik was anorexia en ik hang altijd aan de rand van een gevaarlijke bergkam als het op mijn gewicht aankomt. Het is iets waar ik aan moet werken, maar ik denk dat het een directe correlatie heeft met het gebrek aan controle dat ik voel dat ik over mijn lichaam heb, maar dat is een artikel voor een andere dag!

Maar wat ik echt wil zeggen is dit ...

Ik weet dat wanneer het gebeurt, het zo moeilijk is, het op alle mogelijke manieren pijnlijk is, maar dingen worden beter. Ik ga niet zeggen dat dingen werken, iedereen heeft een andere kijk op wat 'trainen' is! Maar er zijn manieren om hier je weg door te vinden, en er zijn een aantal geweldige ondersteuningsnetwerken die er zijn.

Ik wilde dit schrijven, niet om mensen bang te maken om te denken dat dingen nooit lukken, of om de mensen te kleineren die deze verbazingwekkende succesverhalen hebben. Maar soms, terugkijkend, voel ik me slecht voor mensen die die verhalen lezen, en er is een enorm gebrek aan mensen die verhalen vanuit mijn perspectief vertellen. Ik denk dat het belangrijk is voor mensen om het ook van deze kant te zien, en dat ja, het zou geweldig zijn als het was gelukt, maar het is misschien niet en hoewel dat niet is wat je had gehoopt, en deze reis eindigde niet zoals je had gehoopt, kan het leven goed verlopen, kan het weer positief zijn.

Becca is zo eerlijk geweest en het moet zo moeilijk zijn geweest om dit artikel te schrijven. We kunnen je alleen maar bedanken uit de grond van ons hart.

Voor degenen met vroegtijdige ovariële insufficiëntie of primaire ovariële insufficiëntie, het Verenigd Koninkrijk Daisy Network is een geweldig goed doel dat ondersteuning biedt aan iedereen die de diagnose heeft.

We willen ook benadrukken dat er ongelooflijke ondersteuning is via organisaties zoals het VK Vruchtbaarheid netwerk en de VS. Oplossen die je ook door het doolhof van vruchtbaarheid kan leiden en je opties kan bespreken.

Potentiële opties zijn ook te vinden op onze 'Jouw reis'en als u denkt dat u meer informatie wilt, neem dan contact op met een van onze experts die wachten om van u te horen en u zo goed mogelijk te begeleiden. Klik hier voor meer informatie

Als u niet zeker weet waarom ze geen zwanger worden, maar IVF overwegen, lees dit dan alstublieft door dit artikel en download onze gratis IVF-checklist vóór behandeling, wat we niet genoeg kunnen benadrukken.

Voor meer verhalen van lezers, Klik hier en om Sara's en mijn verhalen te lezen, Klik hier

Als u uw ervaring met ons wilt delen, horen we graag van u. E-mail ons op tj@ivfbabble.com

hoe 1

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »