Elizabeth Carr, de eerste baby die via IVF in de VS is geboren, treedt toe als columnist

Zoals 'firsts' gaan, is de eerste baby die via IVF in de VS wordt geboren vrij groot!

Vooral als je bedenkt dat de laatste rapport over IVF en andere geassisteerde voortplantingstechnieken tonen aan dat bijna 68,000 baby's in 2015 via ART zijn geboren, tenminste één miljoen baby's alleen al in de VS met meer dan 6.5 miljoen wereldwijd sinds 1978.

Elizabeth Carr, de eerste Amerikaanse IVF-baby werd in 1981 in de Verenigde Staten geboren en 's werelds eerste IVF-baby, Louise Brown, werd geboren in Groot-Brittannië in 1978.

Elizabeth's moeder Judith was niet in staat geweest om op natuurlijke wijze zwanger te worden vanwege complicaties tijdens een eerdere mislukte zwangerschap die de verwijdering van haar had gedwongen eileiders.

Nadat ze had besloten om IVF te proberen, werd ze behandeld bij de Eastern Virginia Medical School in Norfolk onder leiding van artsen Howard Jones en Georgeanna Seegar Jones, die als eerste het proces in de Verenigde Staten probeerden.

Elizabeth Carr werd afgeleverd in het Norfolk General Hospital in Norfolk, Virginia door Dr. Mason Andrews met een gewicht van 5 pond 12 gram en geboren op 28 december 1981.

We waren verheugd Elizabeth te ontmoeten in Chicago vorige maand, bij de Mid West reproductief symposium, en zijn verrukt om te zeggen dat ze lid wordt van het IVF-babbelteam om ons op de hoogte te houden van alles wat IVF aan de kant houdt!

Elizabeth is zowel columnist als IVF-babble-expert en mocht u vragen hebben die u haar wilt stellen, stuur deze dan naar askanexpert@ivfbabble.com met de naam van Elizabeth in het vak onder dit onderwerp.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »