Veelgestelde vragen over surrogaten

Wil je een surrogaat worden? Lees deze veelgestelde vragen eens…

De meesten van ons zijn vol respect en bewondering voor surrogaten en waarderen hun geweldige daad van vriendelijkheid en onbaatzuchtigheid. Positieve meningen hebben is één ding, maar eigenlijk dat draagmoeder worden is iets heel anders. Het feit dat u dit leest, kan suggereren dat u de mogelijkheid overweegt, maar enkele onbeantwoorde vragen hebt.

Een draagmoeder worden zal een van de meest lonende en onvergetelijke momenten in je leven zijn. Dit betekent echter niet dat het een gemakkelijke beslissing is om te nemen. Denk hierbij aan juridische, emotionele en fysieke aspecten, de impact op uw gezin en de beschikbaarheid van uw ondersteuningsnetwerk. Met zoveel te overwegen, hebben we een lijst met antwoorden op de meest gestelde vragen opgesteld.

Neem ik de juiste beslissing?

De enige persoon die deze beslissing kan nemen, ben jij. Het is nuttig om de gedachten en meningen te verzamelen van degenen die het dichtst bij u staan. Ze zullen uw beste belangen behartigen en kunnen zelfs een punt naar voren brengen waar u niet aan had gedacht. U wilt de steun van uw partner en kinderen hebben en het hen niet moeilijk maken. Als je eenmaal hebt toegezegd een surrogaat te worden, kan het moeilijk zijn om een ​​back-out te maken, dus het is belangrijk om er goed over na te denken en alle voor- en nadelen af ​​te wegen. Door zoveel mogelijk informatie te verzamelen, weet u wat u kunt verwachten. We raden aan om te praten met andere vrouwen die de ervaring hebben meegemaakt, omdat zij een waardevol begrip van uw situatie zullen hebben. Positieve lichamelijke en geestelijke gezondheid is een must. U wilt bestaande aandoeningen die u heeft niet verergeren of een verhoogd risico op ziekte inhouden. Houd rekening met factoren zoals leeftijd en ervaring met eerdere zwangerschappen.

Wat is precies een draagmoedersurrogaat?

Een draagmoeder zijn is wanneer je ermee instemt om fysiek een baby te dragen en te baren die geen biologische band met je heeft, omdat het embryo je ei niet heeft gebruikt.

Wat is een traditioneel surrogaat?

Een traditionele of hetero draagmoeder zijn, is wanneer je ermee instemt je eigen eieren te schenken die door een beoogde ouder worden bevrucht via IUI of IVF.

Wat zal de financiële impact zijn?

Dit is afhankelijk van waar u woont. Sommige landen legaliseren commercieel draagmoederschap waarbij u een prijs bepaalt voor uw service, wat betekent dat er winstpotentieel is. Andere landen zijn hiertegen maar laten surrogaten compenseren voor gemaakte kosten. Dit voorkomt dat mensen geld gebruiken als een stimulans. Het is essentieel dat u erachter komt wat de wet in uw land is en zo snel mogelijk de juiste afspraken maakt met de beoogde ouders.

Voor wie moet ik een surrogaat zijn?

De beoogde ouders waarvoor u besluit een surrogaat te zijn, zijn meestal mensen waarmee u contact maakt. Je voelt misschien een verlangen om hen te helpen ouders te worden die inleven in hun strijd voor een baby. Je moet een sterke relatie met elkaar ontwikkelen om er zeker van te zijn dat je einddoelen en verwachtingen hebt gedeeld. Het is verstandig om te focussen op praktische zaken zoals locatie. Wij adviseren u om een ​​surrogaat te zijn voor mensen met wie u en uw gezin vertrouwd zijn. We stellen voor om geen surrogaat te zijn voor mensen met wie je niet kunt opschieten of die waarden en moraal hebben die je niet kunt accepteren, waardoor je aan hun ouderlijke vaardigheden twijfelt.

Hoeveel tijd moet ik hiervoor reserveren?

Er is geen definitief antwoord als het gaat om de duur van draagmoederschap. De tijd nemen om een ​​sterke vertrouwensrelatie met de beoogde ouders te ontwikkelen, kan niet worden gehaast en varieert van persoon tot persoon. Natuurlijk zal de daadwerkelijke zwangerschap negen maanden plus enkele weken duren voor IVF-behandeling en voorbereiding, maar het vinden van de juiste persoon en het leren kennen van hen kan niet worden voorspeld.

Wat moet ik verwachten bij de geboorte?

Voorbereiding op de bevalling is iets waar de beoogde ouders bij betrokken willen zijn. Ze willen misschien een inbreng hebben in de leveringsmethode of willen dat ze aanwezig zijn bij de daadwerkelijke geboorte. Het is raadzaam om hierover te praten voordat u zich tot het draagmoederschap verbindt om ervoor te zorgen dat u een akkoord kunt bereiken. Het is nuttig om het medisch personeel dat de baby levert te informeren dat u een draagmoeder bent, zodat zij hun praktijk kunnen aanpassen indien nodig.

Wat als de beoogde ouders van gedachten veranderen?

We kunnen u verzekeren dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de beoogde ouders zullen beslissen dat ze hun baby niet willen. De meeste mensen die een surrogaat gebruiken, zijn wanhopig op zoek naar een baby en dit is een laatste kans. Afhankelijk van het land waar u woont, zijn er verschillende wettelijke rechten en verantwoordelijkheden. Zorg ervoor dat u de specifieke wetgeving in uw land begrijpt en bespreek uw zorgen met de toekomstige ouders.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »