Embryo-ontvanger - uw veelgestelde vragen beantwoord

Het ontvangen van een embryo van een donor voor gebruik bij uw vruchtbaarheidsbehandeling is waarschijnlijk het beste geschenk dat u tijdens uw leven krijgt. De wereld zou van vreugde moeten schreeuwen om de verbazingwekkende wetenschappelijke en medische vooruitgang die de overdracht van een gedoneerd embryo mogelijk maakt, waardoor een mooie bundel van vreugde ontstaat, je baby.

Vreemd genoeg lijkt de samenleving nogal verlegen om het onderwerp openlijk te bespreken, waardoor veel mensen het gebruik van een gedoneerd embryo alleen en met een lijst met vragen overwegen. Terwijl het bewustzijn, de acceptatie en de waardering toenemen, begrijpen we dat het misschien nooit echt het juiste onderwerp is om aan de orde te stellen in de rij voor de supermarkt of bij de drukke bushalte. Maar wees niet bang, we hebben hier de meest gewilde antwoorden, speciaal voor jou.

Wat houdt het ontvangen van een gedoneerd embryo eigenlijk in?

De voorbereiding voorafgaand aan het ontvangen van het embryo begint met het nemen van vruchtbaarheidsmedicatie voor een periode van tijd, met regelmatige aanwezigheid bij afspraken om de effecten te controleren. Het medicijn is speciaal ontworpen om het slijmvlies van de baarmoeder te verdikken, waardoor de best mogelijke omgeving voor de implantatie van het embryo wordt gecreëerd. Nadat de embryo's met succes zijn ontdooid, worden een of meer embryo's overgedragen. Het feitelijke proces waarbij de embryo's de baarmoeder bereiken, wordt vaak beschreven als een ervaring die vergelijkbaar is met de routinematige cervicale screeningstest. Binnen een paar weken weet u het resultaat door een zwangerschapstest uit te voeren, thuis of in de kliniek. De kwaliteit van eieren en sperma die wordt gebruikt om het embryo te maken, is een factor die bijdraagt ​​aan het succes.

Zijn er leeftijdsbeperkingen voor embryo-ontvangers?

In de meeste gevallen hebben embryo-ontvangers de voorkeur om de menopauze niet te hebben bereikt en zijn daarom meestal ongeveer 50 jaar oud. De menopauze is een natuurlijk verschijnsel en dus varieert de leeftijd tussen vrouwen. Elk geval wordt echter afzonderlijk beschouwd en dus zijn vrouwen ouder dan dit met succes bevallen met behulp van een gedoneerd embryo.

Hoe kan ik een embryodonor vinden?

Bespreek de beschikbaarheid van embryodonaties met uw kliniek. Embryo's bevroren door professionals zullen betrokken zijn geweest bij een grondig scanproces, waarbij het risico op ongewenste ziekten of infecties tot een minimum is beperkt.

Waarom zou iemand een embryo doneren?

Na het voltooien van hun gezin, kunnen sommige ouders ongebruikte en niet langer vereiste embryo's hebben. Vaak hebben ze het IVF-proces doorlopen, kunnen vrouwen of koppels zich inleven in en zich verhouden tot anderen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden. In plaats van dat hun embryo's worden verspild, vinden ze het leuk om ze te doneren om iemand een kans op ouderschap te geven. Sommige embryo's worden ook geschonken voor medisch onderzoek. Een compensatie van £ 35 wordt in Groot-Brittannië aangeboden voor elke keer dat de donor de kliniek moet bijwonen. Andere kosten kunnen worden aangevraagd, zoals vergoeding van hun embryo-opslagkosten. Er is weinig financiële prikkel en bijna alle embryodonors willen gewoon mensen helpen hun droom van hun eigen familie waar te maken.

Hoe lang wordt het embryo ingevroren?

Embryo's worden niet langer dan tien jaar bewaard. Degenen die embryo's in opslag hebben worden jaarlijks gecontacteerd om hen eraan te herinneren en mogelijke opties te bespreken, in een poging om achteruitgang en gemiste kansen te voorkomen.

Is het dooiproces van het embryo riskant?

Helaas overleven niet alle ingevroren embryo's het dooiproces. Ongeveer 60% van de ingevroren embryo's zal met succes ontdooien.

Heeft de donor wettelijke rechten op mijn baby?

De donor heeft absoluut geen wettelijke rechten of verantwoordelijkheden als het gaat om het resulterende kind. U wordt van rechtswege als ouder beschouwd en uw naam staat op de geboorteakte.

Kan ik informatie vinden over de donor?

U kunt om informatie over de donor vragen, maar alle persoonlijke, identificerende gegevens blijven privé. U kunt ook een schatting krijgen van mogelijke halfbroers en zussen met betrekking tot uw kind.

Weet de embryodonor van het kind?

De embryodonor heeft het recht om het aantal gerelateerde zwangerschappen en geboorten te kennen. Ze kunnen ook het geslacht van het kind of de kinderen leren en het jaar waarin ze de wereld zijn binnengekomen. Er zal nooit identificerende informatie worden bekendgemaakt.

Zal mijn kind de donor kunnen identificeren zodra het volwassen is?
Alle donoren in het VK moeten hun identificeerbare informatie registreren. Dit wordt veilig opgeslagen en alleen personen ouder dan achttien hebben toegang tot het register om hun genetische verbindingen te traceren. Andere landen bieden donoren de mogelijkheid om anoniem te blijven.

Wat kan ik doen als de embryotransfer niet succesvol was?

Het is belangrijk om emotionele steun te hebben in deze moeilijke tijd. Vrienden, familie, partners, counselors en ondersteunende organisaties zijn allemaal plaatsen die u hulp en advies kunnen bieden. Gun jezelf de tijd om het normale scala aan emoties te ervaren en je lichaam om fysiek weer normaal te zijn. U kunt overwegen het proces opnieuw te proberen of meer te weten te komen over de verschillende opties die voor u beschikbaar zijn.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »