Eiceldonors - Uw veelgestelde vragen beantwoord

Als vrouw is eidonor een van de mooiste dingen die we kunnen doen, door mensen te helpen die niet op natuurlijke wijze zwanger kunnen worden. Het is echter geen beslissing om lichtvaardig te worden genomen en het is vrij normaal om zorgen, twijfels en onzekerheden te hebben voordat u zich verbindt.

We hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet met nuttige antwoorden die zijn ontworpen om u te helpen tijdens uw denkproces.

Hoe weet ik zeker dat het schenken van mijn eieren de juiste beslissing voor mij is?

Als het gaat om het doneren van eieren, is er echt geen goede of foute beslissing. Iedereen is anders, dus het is het beste om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Als u over een goede kennis en begrip beschikt, kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Bespreek uw gedachten met uw partner, familie en vrienden, want deze zullen uw belangen het beste behartigen. Lezen over ervaringen met eiceldonoren kan zeer nuttig zijn. Er zijn ook verschillende ondersteuningsorganisaties beschikbaar, met experts om dingen verder te bespreken. Het is geen keuze om haast te maken, dus geef jezelf de nodige tijd en weeg de voor- en nadelen af.

Het lijkt nu een goed idee, maar wat als ik van gedachten verander?

U hebt het recht om van gedachten te veranderen op elk moment in het proces. Niemand zal u dwingen of overtuigen om door te gaan en ondersteuning zal beschikbaar zijn als u dit nodig heeft.

Ik wil donor worden, maar mijn familie voelt zich anders. Maakt dit uit?

Wettelijk bent u niet verplicht toestemming te hebben van een partner of kinderen om een ​​eiceldonor te worden, maar ondersteuning van uw gezin kan tijdens het proces uiterst nuttig zijn. In sommige gevallen kan de kliniek besluiten dat u om deze reden geen donor moet worden, hoewel de omstandigheden van iedereen op individuele basis worden bekeken.

Speelt mijn leeftijd een rol in mijn vermogen om eieren te doneren?

De leeftijdscategorie van eiceldonoren is 21-35, maar dit kan in uitzonderlijke omstandigheden over het hoofd worden gezien.

Zijn er beperkingen met betrekking tot mijn persoonlijke levensstijl?

Het heeft de voorkeur dat eiceldonoren een gezonde levensstijl hebben waarbij geen illegale stoffen, alcohol of nicotinegebruik wordt gebruikt. Een ongezond gewicht, familiegeschiedenis of zelfs voorgeschreven medicijnen kunnen uw vermogen om te doneren beïnvloeden. Elke kliniek heeft zijn eigen criteria en bij beslissingen worden aanvragers individueel beoordeeld.

Wat houdt precies mijn eieren in?

Voordat u wordt geaccepteerd als eiceldonor, wordt u onderworpen aan een screening om uw geschiktheid te bepalen. De daadwerkelijke behandeling omvat het bijwonen van afspraken, het ontvangen van hormooninjecties en de eicelpunctie, maar dit wordt volledig uitgelegd in de kliniek.

Hoe lang duurt het om mijn eieren te doneren?

Het proces van begin tot eind kan een kwestie van maanden duren, maar de gemiddelde donatiecyclus duurt ongeveer zes weken.

Moet ik mijn werkgever op de hoogte stellen van mijn beslissing om eidonor te worden?

Er is geen formele vereiste om uw beslissing over eiceldonatie met een werkgever te bespreken, hoewel het een extra bron van ondersteuning kan zijn als u dat doet.

Krijg ik een betaling als ik doorga met het donatieproces?

Het VK waardeert de gemaakte kosten tijdens het doneren van eieren en daarom wordt £ 750 compensatie per cyclus betaald.

Hoeveel kinderen worden er gemaakt met de eieren die ik doneer?

Er is geen beperking op het werkelijke aantal kinderen dat wordt geproduceerd met behulp van uw eieren, hoewel er niet meer dan tien gezinnen worden gecreëerd.

Zullen kinderen die zijn geboren als gevolg van mijn donatie mij kennen?

Niet alle ouders onthullen het gebruik van een eiceldonor aan hun kinderen. Eens de leeftijd van 18 jaar bereikt het VK donorgegevens voor mensen die op deze manier zijn verwekt als ze hun ware biologische oorsprong willen leren kennen. Hoewel anonieme donatie niet beschikbaar is in het VK, staan ​​veel andere landen dit nog steeds toe.

Kan ik erachter komen of er kinderen zijn geboren met mijn gedoneerde eieren?

Nieuwsgierigheid naar de uitkomst van uw eiceldonatie is natuurlijk en het aantal kinderen geboren met behulp van uw eieren, hun geslacht en geboortejaar kan worden onthuld door contact op te nemen met de kliniek.

Kan ik alleen doneren als ik zelf kinderen heb?

Je hebt geen eigen kinderen nodig om een ​​eiceldonor te worden. Zowel vrouwen met kinderen als vrouwen zonder succes hebben hun eieren gedoneerd.

Kan ik geslachtsgemeenschap blijven houden tijdens het donatieproces?

Ja, je kunt intiem blijven in je relatie, maar je moet anticonceptie gebruiken omdat het donatieproces je extreem vruchtbaar zal maken. Bespreek anticonceptie met de kliniek om de beste optie voor u te vinden.

Ik ben onlangs bevallen, heeft dit invloed op mijn vermogen om te doneren?

Je bent in staat om je eieren te doneren als je regelmatig menstrueert en vermoeidheid of andere fysieke gevolgen op korte termijn van de zwangerschap hebt overwonnen. Gewoonlijk is het tijdsbestek vanaf de geboorte tot het doneren van eieren ongeveer 12 weken. Het heeft de voorkeur dat borstvoeding ook gedurende een periode van 12 weken is gestopt.

Is mijn vorige zwangerschapsgeschiedenis belangrijk?

Hoewel het moeilijk kan zijn om eerdere beëindigingen of miskramen te bespreken, is het belangrijk dat de kliniek het weet. Het hoeft je niet uit te sluiten om een ​​eiceldonor te zijn, omdat elk geval anders is, maar het kan ervoor zorgen dat de juiste ondersteuning beschikbaar wordt gesteld.

Ik ben geadopteerd, maar wil graag eidonor worden, is dit mogelijk?

Als aan alle andere criteria is voldaan, beperkt goedkeuring u niet om te doneren.

Wat als ik een vorige of bestaande lichamelijke / geestelijke ziekte heb?

Lichamelijke en psychische aandoeningen zijn niet noodzakelijk een automatische barrière om eidonor te worden. Elke situatie is anders en de kliniek zal een beslissing nemen op basis van uw individuele geval.

Zal mijn vroegere medische / cosmetische chirurgie een barrière vormen?

Er zijn veel verschillende chirurgische procedures, dus we kunnen hier geen eenvoudig ja of nee antwoord bieden. De kliniek neemt een beslissing afhankelijk van uw individuele omstandigheden.

Heb ik als eidonor toekomstige verantwoordelijkheden?

U wordt wettelijk niet beschouwd als ouder van het kind en bent daarom niet verplicht om een ​​bijdrage te leveren aan hun opvoeding, emotioneel of financieel. In het VK moeten donoren ervoor zorgen dat ze hun persoonlijke contactgegevens actueel houden in het verplichte register. Als u later een ziekte ontwikkelt, moet u de kliniek hiervan op de hoogte stellen.

Is eiceldonatie beperkt tot heteroseksuele vrouwen?

Seksualiteit is niet relevant als het gaat om geschikte eiceldonoren.

Wat gebeurt er als ik een ongeschikte eiceldonor ben?

Tijd en emoties worden geïnvesteerd in het besluitvormingsproces, dus te horen krijgen dat je een ongeschikte donor bent, kan verwoestend zijn. De kliniek geeft u een gedetailleerde uitleg en bespreekt uw volgende stappen. In dergelijke tijden is het van vitaal belang dat er goede vrienden en familie bij u in de buurt zijn om u te ondersteunen en ervoor te zorgen dat u ten volle profiteert van de beschikbare adviesdiensten. Uw huisarts kan informatie, advies en mogelijk verschillende behandelingsopties bieden om te overwegen. En vergeet niet dat het simpele feit dat je bereid was deze beproeving te doorstaan ​​in een poging anderen te helpen bewonderenswaardig is. Wees trots op jezelf!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »