Geboren in de VSA

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb door de jaren heen veel mensen ontmoet in verschillende omstandigheden.

Ik ontmoette bijvoorbeeld mijn man toen hij een deur bewaakte in een nachtclub en ik wachtte om binnen te komen!

Maar de ontmoeting die ik had met Elizabeth Carr, de eerste IVF-baby die in de VS werd geboren, moet worden beschouwd als een van de meest ongewone en zenuwslopende dingen in mijn leven.

Elizabeth en ik hebben veel gemeen. We hebben allebei ons hele leven achtervolgd door de media om de eenvoudige reden dat we zijn geboren!

We hebben allebei eindeloze rare vragen van mensen moeten doorstaan ​​over de omstandigheden van onze geboorte; en we hebben allebei naar een televisiequiz-show gekeken en hebben ons het onderwerp van een vraag gesteld - meer dan eens.

Ik kende de naam van Elizabeth voor het eerst toen ik ongeveer 10 was, maar afgezien van een korte chat via Skype vorig jaar, hadden we elkaar nooit ontmoet.

We waren allebei films van onze geboorte te zien toen we kleine kinderen waren met onze ouders

We hebben allebei wereldberoemde wetenschappers en experts die we als extra grootouders beschouwen en we waren allebei covergirls in tijdschriften binnen enkele uren na de geboorte!

De gelegenheid om elkaar te ontmoeten is ontstaan ​​door het Midwest Reproductive Symposium International in Chicago, waar we allebei waren uitgenodigd en ze dachten dat het een goed idee was om ons live op het podium voor de tv-camera's aan elkaar voor te stellen.

Dus dat is hoe we elkaar hebben ontmoet. Elizabeth en ik waren verstopt in aparte kamers terwijl iemand het Amerikaanse volkslied zong; vervolgens zong een groep kinderen het Griekse volkslied (het symposium had een Grieks thema) en na een traanfilm over mijn geboorte liep ik de lengte van een balzaal in, terwijl 200 mensen applaudisseerden.

Vervolgens deed Elizabeth de wandeling en na het loensen in de felle schijnwerpers zag ik haar uiteindelijk glimlachen en we omhelsden elkaar - een stuk minder onhandig dan je je zou voorstellen.

Er waren tranen. Veel gelach. Onze eerste chat samen was met een televisiepresentator die tussen ons bemiddelde!

Nog een vreemde aflevering voor ons beiden in ons ongewone leven. Toen werden we allebei weggevoerd voor meer media-interviews en hadden we tijd om elkaar goed te leren kennen, en ik moet zeggen dat Elizabeth een geweldig persoon is, met wie ik heel goed kon opschieten.

We hebben nu allebei het gevoel dat, hoewel we nooit hebben gevraagd om in deze positie te zijn, we net zo goed de media-interesse kunnen gebruiken om het bewustzijn van onvruchtbaarheidskwesties te vergroten.

Als we alleen door over IVF te praten en op evenementen te zijn, kinderloze gezinnen hoop kunnen geven - waarom dan niet? Persoonlijk vind ik dat dit een manier is om de herinnering aan mijn ouders te eren.

Je zou kunnen denken dat het reizen naar Chicago om voor het eerst iemand te ontmoeten voor honderden andere mensen het gekste zou zijn om deze maand te gebeuren. Maar nee, het Midwest Reproductive Symposium had nog een verrassing.

Zich ervan bewust dat ik thuis zou zijn voor mijn verjaardag in juli, besloten ze het een maand eerder te vieren en me te verrassen met enkele honderden Amerikanen die "Happy Birthday" zongen en me vervolgens een gigantische cake presenteerden die was versierd met foto's van sperma! 'S Werelds eerste IVF-baby zijn kan soms best vreemd zijn, maar geweldige ervaringen en lieve mensen ontmoeten.

In alle ernst hadden we het meest geweldige welkom in Chicago en ontmoetten we een aantal aardige mensen.

Geweldige artsen, embryologen en verpleegkundigen die geweldig werk doen om onvruchtbaarheid te bestrijden.

Het was leuk om ze allemaal te ontmoeten - en ook mijn vrienden tegenkomen van IVF brabbelen - een geweldig evenement dat me nog lang zal bijblijven.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »