Natalie begint haar IVF met PGS

Natalie Fitzpatrick begint deze week haar 6e ronde van IVF. Na 5 eerdere mislukte cycli en terugkerende miskramen, werd Natalie geadviseerd om pre-implantatie genetische screening te ondergaan.

PGS omvat het controleren van de chromosomen van door IVF verwekte embryo's op veel voorkomende afwijkingen. Deze chromosomale afwijkingen zijn een belangrijke oorzaak van het falen van embryo's om te implanteren, en van miskramen. IVF-cycli met PGS maken de identificatie van embryo's met normale chromosomen mogelijk en hebben meer kans op een zwangerschap die leidt tot een gezonde baby.

Bekijk deze video van Genesis Genetics waarin heel eenvoudig wordt uitgelegd hoe het testen werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=Fcxugd65EEQ&t=77s

Het spreekt voor zich dat we allemaal achter Natalie staan, met enorme liefde, terwijl ze aan haar IVF begint.

GONAL F een go-go!

Vandaag is officieel dag 2 van mijn cyclus, na het nemen van Norethisteron om een ​​bloeding op te wekken, alle Nutella en suiker onder de zon in Amsterdam op te eten voor de feestdag, ben ik eindelijk aan het stutten!

Vandaag is mijn eerste dag dat ik Gonal F gebruik - een nieuw medicijn voor mij, voor mijn vorige 5 cycli heb ik altijd Menopur gebruikt voor stimulatie. Deze keer, na het herzien van mijn protocol, heeft mijn consultant geadviseerd dat Gonal F meer geschikt is voor vrouwen zoals ik met PCOS en de alle belangrijke ovariële hyperstimulatie vermijdt. Het is een meer gecontroleerd medicijn dat LH bevat en gezien het feit dat ik de vorige keer 22 eieren heb verzameld, ben ik het eens voor een langzame en gestage opbouw.

Ondanks dat ik me een veteraan in IVF voel, leer ik deze keer zeker veel meer, vooral met de extra PGS en het grootste deel van mijn protocol als een ander medicijn.

Ik ben begonnen mijn eigen dagboek in te vullen, wat helpt. Let wel, ik had een mini-paniekaanval in mijn slaap waarbij ik dacht dat ik mijn eigen voorgevulde dagboek naar een klant had gestuurd !!

Ik heb mijn dagboek eigenlijk heel therapeutisch gevonden. Het enige dat ik in het leven niet kan doen, is stilhouden, dus het doodlen en inkleuren van de pagina's geeft me bijna een soort controle over het IVF-proces. Ik maak er een punt van om 's avonds te gaan zitten en de tijd te nemen om relevante pagina's te vullen. Het is een kalm en rustig moment dat me helpt mijn gedachten te ordenen en me voor te bereiden op de volgende dag. Het sluiten van het boek geeft me een gevoel van voltooiing - een andere dag tikte af op deze gekke achtbaan. Tot nu toe geniet ik van de rit, vraag het me over een paar weken opnieuw en ik wil misschien gewoon uitstappen!

We zullen Natalie volgende week inhalen om te zien hoe het met haar gaat.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »