Jody Day - Deel twee

Twee weken geleden publiceerden we het eerste deel van Jody's inspirerende reis tot het punt van volledige wanhoop bij het besef dat ze niet de baby zou krijgen waar ze al zo lang van had gedroomd.

In het tweede deel van haar verhaal vertelt ze over haar weg naar herstel van het vreselijke verdriet en verlies dat ze ervoer als het resultaat van dit levensveranderende besef.

Hoe kwam je tot het besef dat de emotie die je ervoer verdriet was?

“Het was geluk - geen van de artsen of therapeuten die ik het zo had gezien. Ik studeerde om een ​​integratieve psychotherapeut te zijn en woonde een workshop bij waar we de vijf fasen van rouw bestudeerden. Het begon me allemaal volkomen logisch te maken. Toen ik thuiskwam bracht ik wat ik ervoer rond kinderloosheid in kaart tegen de vijf fasen. En het paste perfect. "

“Dus ik besefte dat het verdriet was, dat was een echte opluchting omdat het betekende dat ik niet gek werd. Ik wist ook - op de een of andere manier - dat het verdriet op een bepaald punt eindigde.

In 2011 was ik begonnen met een blog met de naam Gateway Women om een ​​ruimte te creëren voor de gesprekken over mijn kinderloosheid die niemand mij zou laten hebben - en dus begon ik ook over verdriet te schrijven. Dit was enorm genezend voor mij en voor anderen, omdat ik nu begrijp dat verdriet een dialoog is en geen monoloog. '

Hoe is de blog geëvolueerd naar Gateway Women?

"Veel vrouwen van over de hele wereld namen contact met me op en zeiden:" Hoe kun je precies dezelfde woorden gebruiken die in mijn hoofd zitten? "

“Ik had veel genezing gehad via 12-staps fellowships en had enorm veel geleerd over de kracht van peer support - dus ik wilde een vergelijkbare ondersteunende en genezende gemeenschap creëren voor kinderloze vrouwen. Voor mij moeten de twee krachtigste woorden in het leven als je worstelt 'ik ook' zijn. "

Jody gelooft dat het verlies van kinderloosheid een verborgen verlies is - in haar boek beschrijft ze het als een "onthecht verdriet" - hoe denkt ze dat de samenleving zich meer bewust kan worden van dit verdriet?

"Door bewustwording en educatie te vergroten, sta ik op het punt een TED-talk op te nemen, wat een geweldige manier is om dit te doen."

Jody voelt duidelijk heel sterk dat deze kwestie zelfs door de meeste mensen niet wordt erkend, omdat ze zich er gewoon niet van bewust zijn

“Er is een stigma en taboe rond kinderloosheid die onzichtbaar is totdat je erin zit. "

In haar boek schrijft Jody dat de menselijke conditie moeilijk is voor ons allemaal en dat moederschap wordt gezien als een vorm van onrealistische immuniteit tegen ongeluk.

Jody is een realist: "Dat is zo geïdealiseerd - en dus niet hoe het is - het is niet eerlijk tegenover vrouwen die moeder zijn."

Ze gelooft ook hartstochtelijk dat moederschap niet de enige vervullende manier is waarop een vrouw haar leven kan leiden

"Er zijn zoveel andere manieren als volwassen, intelligente, bevrijde vrouwen die we de harten van onze moeder kunnen bijdragen aan de wereld waar het zo nodig is."

“Er is een perceptie dat er iets mis moet zijn met kinderloze vrouwen, vooral als ze single zijn. Dat ze kapot zijn of op de een of andere manier ontbreken - dat is gewoon niet het geval. '

Jody voelt terecht heel trots op het creëren van zo'n geweldige gemeenschap die een prachtige veilige plek biedt waar vrouwen samen kunnen komen om hun verliezen te treuren en te leren hoe ze een nieuwe betekenis en doel in het leven kunnen vinden. "De twee pijlers van mijn genezing zijn mijn rouwwerk en het zusterschap - andere vrouwen hebben om mee te praten die het begrijpen."

Ze is het levende bewijs dat het verwoestende besef van kinderloosheid niet het einde is van alle hoop op een gelukkig en vervullend leven

Zoals ze zo wijselijk zegt: “Het is niet dat mijn leven als ik moeder was geweest een beter zou zijn geweest dan het leven dat ik leef, het zou gewoon een ander zijn geweest. Moederschap zou een rommelige, onvolmaakte menselijke ervaring zijn geweest. Gewoon een andere versie van rommelig en imperfect dan degene die ik leef! ”

"Het leven onverwacht leven: 12 weken aan uw plan B voor een zinvolle en vervullende toekomst zonder kinderen." Tegen Jody Day, 2016, Bluebird (Pan Macmillan).

www.gateway-women.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »