Vruchtbaarheid Help hangt af van locatie

In maart werd een belangrijk debat gehouden in het Europees Parlement in Brussel en er werd een rapport uitgebracht waarin werd gekeken naar de hulp die beschikbaar is voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen in negen verschillende Europese landen.

Het was schokkend om te horen dat de beschikbare hulp voor mensen zo sterk varieert, afhankelijk van waar je woont en voor veel mensen is er helemaal geen hulp.

Ik werd uitgenodigd om een ​​keynote-toespraak te houden en enkele van die campagnes te ontmoeten om het vruchtbaarheidsbeleid in heel Europa te verbeteren. Het was zenuwslopend en opwindend om te debatteren met Europarlementariërs en samen met Martin Powell, die mijn biografie schreef, vertelde ik ongeveer 100 mensen uit vele landen over de persoonlijke strijd van mijn moeder en hoe IVF zich sindsdien heeft ontwikkeld.

Uit het rapport bleek dat 25 miljoen EU-burgers te maken hebben met onvruchtbaarheid en dat de veroorzaakte problemen onderschat en onbegrepen zijn en dat er in sommige culturen nog steeds stigma is om toe te geven dat ze een probleem hebben.

Het toonde enorme verschillen tussen landen op het gebied van screening en diagnose, welke behandelingen beschikbaar zijn en wie in aanmerking komt voor fondsen. Ik hoop dat het debat bijdraagt ​​aan de bewustmaking van het probleem in heel Europa.

Het lijkt erop dat onvruchtbaarheid niet als een medische aandoening wordt beschouwd en één conclusie was dat als regeringen en parlementen behandeling van onvruchtbaarheid een prioriteit op hun volksgezondheidsagenda's zouden kunnen maken, dit zou helpen een einde te maken aan ongelijkheid.

Het Roemeense EP-lid Norica Nicolai was gastheer van het debat en het Spaanse EP-lid Beatriz Becerra was ook daar voorstander van een beter vruchtbaarheidsbeleid in heel Europa. Het was ook goed om te zien dat de vice-voorzitter van het Europees Parlement en het Spaanse EP-lid Ramon Luis Valcarcel het debat belangrijk genoeg vonden om een ​​videoboodschap te sturen.

Ik denk dat het goed is voor mannen en vrouwen met onvruchtbaarheidsproblemen om te weten dat politici dit op zijn minst bespreken en het was fantastisch om het werk te zien dat was gedaan door Fertility Europe (FE) en de European Society of Human Reproduction and Embryology ( ESHRE) bij het uitbrengen van het rapport. Ze beschreven het als het doorbreken van de muur van stilte over onvruchtbaarheid.

U vindt een kopie van het rapport, dat werd ondersteund door Merck, op hun websites www.fertilityeurope.eu en https://www.eshre.eu.

Er waren zoveel problemen aan de orde gesteld, maar ik heb de aanwezigen verteld dat we tussen alle statistieken, de politiek en de culturele verschillen van land tot land, degenen die getroffen zijn door vruchtbaarheidsproblemen niet moeten vergeten. De mannen die vaders willen zijn. De vrouwen die moeder willen zijn. IVF gaat niet over het maken van baby's, het gaat over het creëren van gezinnen.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »