Secundaire onvruchtbaarheid: ondervindt u de tweede keer problemen?

Wat is secundaire onvruchtbaarheid en waarom beïnvloedt het paren die de eerste keer met succes ouderschap hebben bereikt?

Er zijn veel redenen waarom een ​​paar ontdekken dat ze niet zwanger kunnen worden of een zwangerschap kunnen behouden nadat ze eerder succesvol zwanger zijn geworden.

Voor sommige paren komt secundaire onvruchtbaarheid als gevolg van het ouder worden. Spermakwaliteit is misschien niet meer hetzelfde, hoewel de biologische klokken van mannen langzamer bewegen dan die van vrouwen.

Naarmate een vrouw ouder wordt, raakt haar eierreserve uitgeput en gaat de kwaliteit van de eieren achteruit.

De vruchtbaarheid is het hoogst voor vrouwen van in de twintig en de eikwaliteit en kwantiteit verslechteren na 35.

Een vrouw die een kind van in de twintig heeft, merkt misschien dat ze na 35 minder eieren van goede kwaliteit heeft. Wanneer de ovariële reserve is uitgeput, bevelen Reproductieve Endocrinologen (RE's) het gebruik van donoreieren en IVF aan.

Type II diabetes is een aandoening die vaak het vermogen van een vrouw om een ​​kind te baren beïnvloedt. Hoge glucosespiegels, geassocieerd met de ziekte, bemoeilijken de implantatie en veroorzaken vaak vroege miskramen. Experts adviseren vrouwen met type II diabetes om een ​​gezonde bloedsuikerspiegel te handhaven, beginnend drie maanden voordat ze proberen zwanger te worden.

Het is niet alleen het probleem van een vrouw. Het feit dat een man een vrouw in het verleden heeft kunnen bevruchten, betekent niet dat hij voor altijd vruchtbaar is.

Een man die al een biologische vader is, zou varicocele kunnen ontwikkelen, een aandoening waarbij de beweging van sperma wordt belemmerd. Varicocele is aanwezig in 75 tot 80 procent van de gevallen van secundaire onvruchtbaarheid bij mannen.

Een andere aandoening die de mannelijke vruchtbaarheid beïnvloedt, is testiculaire torsie, meestal als gevolg van trauma aan de testikels. Mannen die sporten beoefenen die hun testikels blootstellen aan mogelijke slagen, behoren vaak tot degenen die worden geconfronteerd met secundaire onvruchtbaarheid als gevolg van testiculaire torsie.

Uw mannelijke partner die eerder vruchtbaar was geweest, heeft mogelijk een ziekte zoals diabetes ontwikkeld die zijn vruchtbaarheid vermindert.

Diabetes type twee vermindert de vruchtbaarheid bij mannen die met deze aandoening lagere hoeveelheden sperma hebben en soms retrograde ejaculatie ervaren (waarbij het ejaculaat niet in het voortplantingssysteem van de vrouw komt).

In gevallen van mannelijke onvruchtbaarheid, zullen RE's IVF (in-vitrofertilisatie) aanbevelen met donorsperma.

Infecties zoals SOA's (chlamydia, syfilis en gonorroe) leiden tot bekkenontsteking of PID.

Het probleem met PID is dat voor veel vrouwen geen ernstige tekenen ontstaan ​​totdat de schade is aangericht.

PID brengt ontsteking met zich mee die vervolgens resulteert in verstopte eileiders. Wanneer de eileiders worden geblokkeerd, kan het ei niet naar de baarmoeder reizen om te implanteren. Sperma kan het ook moeilijk vinden om het te bevruchten ei te bereiken. Soms komen infecties die PID veroorzaken voort uit eerdere geboorten of D en C's (dilatatie en curettage). Bovendien kunnen eerdere keizersneden littekens veroorzaken die de conceptie moeilijk maken.

Als uw eileiders geblokkeerd zijn, kunt u recanalisatie overwegen, maar een meer zekere weg naar conceptie is via IVF. IVF omzeilt de buizen helemaal waardoor het eenvoudiger wordt.

Hormoononevenwichtigheden die mogelijk niet bestonden tijdens een vorige zwangerschap, kunnen nu bestaan. Deze gooien de berichten in het voortplantingssysteem uit synchronisatie en leiden tot ovulatiestoornissen zoals anovulatie. Ovulatie-inducerende medicijnen, zoals Clomiphene, worden gebruikt om de ovulatie te stimuleren als de eileiders niet worden geblokkeerd en het aantal zaadcellen van de mannelijke partner geschikt is.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »