Jessica Hepburn: The Pursuit of Motherhood

Een van de dingen die me het meest opviel aan Jessica Hepburn toen ik haar voor het eerst ontmoette, was haar emotionele eerlijkheid en duidelijkheid.

Een van haar meest memorabele citaten was: "Je grootste wond kan je grootste geschenk worden."

Haar persoonlijke reis door onvruchtbaarheid, waaronder 11 niet succesvol IVF-cycli , is er een die haar uit de pijn van die wond heeft meegenomen naar een vrijheid om een ​​leven te leiden dat ze nooit bewust wilde of verwachtte, maar dat ze koestert en ten volle leeft.

Ze erkent dat niet iedereen zo gelukkig is: "Ik voel me echt gezegend dat ik door mijn pijn heb kunnen reizen." Ze is vastbesloten om zoveel mogelijk anderen te helpen de vrijheid te realiseren die ze heeft ervaren.

Jessica is erg trots om geboren en getogen in Noord-Londen te zijn

Ze heeft een halfzus uit het eerste huwelijk van haar moeder, maar ze verliet het huis toen Jessica nog vrij jong was, dus werd ze feitelijk als enig kind grootgebracht.

Jessica studeerde Engels aan de universiteit en had veel geluk dat ze al op jonge leeftijd wist dat ze in de kunst wilde werken. Jessica werkte in het theater en leidde tien jaar lang The Lyric Theatre in Hammersmith voordat ze vertrok om een ​​carrière als schrijver na te streven en campagne te voeren voor de oorzaak van onvruchtbaarheid en andere aanverwante oorzaken.

Haar eerste boek heet Het nastreven van moederschap en ze is nu bezig met het afronden van haar tweede boek, waarbij verschillende vrouwen werden geïnterviewd over de impact van moederschap op hun leven en op hen als individuen.

“Toen ik mijn boek schreef, is dat de schande rond onvruchtbaarheid. Ik had besloten om een ​​pseudoniem te gebruiken, zodat ik die schaamte niet hoefde te voelen. Na wat zoeken op mijn ziel besloot ik mijn echte naam te gebruiken. Ik realiseer me nu dat dat zo'n belangrijke beslissing was. Als ik dat niet had gedaan, had ik dit allemaal niet kunnen doen - erover praten onvruchtbaarheid en alle emoties die het omringen, het Kanaal zwemmen, van plan zijn om de Everest te beklimmen - mijn leven zou compleet anders zijn geweest. "

Dus waar is Jessica nu wat betreft haar verlangen om moeder te zijn?

“Als vrouw tot de dag dat je je laatste menstruatie hebt, is er nog een kleine kans dat je moeder zou kunnen worden. Na 11 ronden IVF te hebben gehad (de laatste 3 jaar geleden) zou ik moeten zeggen dat ik het idee om een ​​biologische moeder te worden vrij goed heb losgelaten. ”

"Wat er met mij is gebeurd, is dat ik, toen ik alle geweldige vrouwen ontmoette die ik heb ontmoet door het schrijven van mijn boek, heb gerealiseerd dat er veel verschillende manieren zijn om naar het moederschap te gaan, of het nu om eiceldonatie gaat, draagmoederschap, bevordering, adoptie of wat dan ook.

Op dit moment ontdek ik dat er een geweldig leven te leiden is, dus ik volg geen van deze wegen, maar ik sluit ze niet uit op een bepaald punt in de toekomst. "

"Ik verzet me tegen het label" kinderloos "omdat ik me op 50-jarige leeftijd kon voorstellen om een ​​pleegmoeder te worden."

Ze is er vast van overtuigd dat als het leven niet werkt zoals je dacht, je een andere manier zou moeten zoeken.

Ze legt uit: “Als het ding dat je echt wilt niet werkt, moet je andere dingen in het leven vinden waar je gepassioneerd over bent. Het is echt belangrijk om het ding te vinden dat bij je past. "

Ze zegt dat andere mensen zeker niet hoeven te doen wat ze heeft gedaan. Jessica erkent dat ze extreem is - "door 11 cycli van IVF te gaan, door het kanaal te zwemmen, te beslissen om de Everest te beklimmen - dat is gewoon niet normaal, maar het is wie ik ben."

“Je moet erachter komen wat je Everest is. Als jij een van de mensen bent die de grote dingen zoals ik doet, geeft het je een platform om je uit te spreken. Ik zeg niet dat iemand anders moet doen wat ik doe - echt niet! Ik ben erg extreem en ik ben raar. Maar het is echt belangrijk om andere passies in het leven te vinden en te leven. '

Hoe heeft haar reis haar relatie met je man beïnvloed?

“Goh, het is zo moeilijk om te weten omdat relaties zo complex zijn. ik denk wat IVF doet aan relaties is dat het je soms bij elkaar trekt en het je soms uit elkaar trekt.

“Voor ons was het nadat we stopten met de behandeling, dat de breuklijnen in onze relatie pas echt duidelijk werden.

"Mijn partner steunt me volledig in mijn werk om het bewustzijn van deze kwestie te vergroten en toch haat hij tegelijkertijd elke seconde omdat hij - en ik - zeer privé-mensen zijn en ik een zeer publieke figuur ben geworden."

Hoe werden uw relaties met vrienden beïnvloed toen ze kinderen kregen?

“Ik denk dat het heel moeilijk is, want jullie beginnen allemaal rond dezelfde tijd voor een baby te proberen. Jullie willen allemaal deze realiteit en het gebeurt voor hen, maar niet voor jou, wat echt moeilijk is om mee om te gaan.

“In mijn boek beschrijf ik het als de pijn van nooit - het is alsof je buiten een snoepwinkel bent en naar binnen kijkt en niet mag krijgen wat erin zit.

“Dan creëert het deze giftige situatie waarin ze je vreselijk voelen en je uitnodigen om een ​​doop te zeggen en dus de volgende keer dat ze je niet uitnodigen en dat voelt ook verschrikkelijk - het is een situatie zonder winst - het doet pijn om gevraagd te worden en het doet pijn om niet gevraagd te worden .”

Hoe is deze pijn verminderd?

"Dat is waar" uitkomen "echt, echt hielp me met mijn relaties met mijn vrienden en familie. Tot die tijd was mijn baby willen de olifant in de kamer geweest. Nadat ik naar buiten kwam, was ik in staat om erover te praten en te zeggen dat om gevraagd te worden gekwetst en niet gevraagd te worden gekwetst, zodat ze dan konden zeggen: "Oké, welke pijn wil je vandaag hebben?" Het maakte de communicatie zo veel eerlijker ".

Jessica voegt eraan toe: “Dat wil niet zeggen dat aankondigingen van zwangerschap niet ongelooflijk moeilijk zijn gebleven - zelfs nu vind ik dat echt moeilijk om te horen. Het doet nog steeds pijn dat andere mensen het probeerden en ze daar kwamen en ik niet. '

Er is een Japans spreekwoord waar Jessica van houdt en dat haar mooi samenvat:

"Er is een ander leven dat ik had kunnen hebben maar ik heb dit." En ze omhelst dit zeker en leeft het ten volle.

Je kunt Jessica's blog volgen door te bezoeken Het nastreven van moederschap

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »