Eerste vergunningaanvraag voor drieouder-IVF verleend

"Een historische stap vooruit" is hoe de eerste licentie om mitochondriale donatie aan te bieden is beschreven door het hoofd van de British Fertility Society.

De Britse vruchtbaarheidsregulator, The Human Fertilization and Embryology Association (HFEA) heeft deze beslissing deze week onthuld en betekent dat het Newcastle Fertility Centre at Life mitochondriale donatie kan gebruiken om patiënten te behandelen.

Wat betekent dit voor patiënten?

De HFEA heeft besloten om de procedure in december toe te staan ​​en nu kunnen patiënten op individuele basis een aanvraag indienen bij de toezichthouder voor behandeling in Newcastle.

Er wordt gedacht dat andere vruchtbaarheidscentra nu volgen en een vergunning aanvragen.

Het eerste kind dat deze techniek gebruikte, werd geboren in de Oekraïne eerder dit jaar.

Professor Adam Balen, voorzitter van de BFS, zei over het nieuws: “Het besluit van HEFA om het Newcastle Fertility Centre at Life een licentie te verlenen om mitochondriale donatie aan te bieden, betekent een historische stap in de richting van het uitroeien van genetische ziekten.

Wetenschappers in Newcastle hebben het voortouw genomen in dit baanbrekende onderzoek dat gezinnen zal helpen de mitochondriale ziekte te overwinnen.

“Mitochondriaal DNA wordt alleen geërfd van moeders en vrouwen kunnen het risico lopen dit DNA aan hun kinderen door te geven. Door deze overdracht te voorkomen door eieren van een gezonde vrouw te gebruiken, kunnen vrouwen die de mutaties dragen, kinderen krijgen die vrij zijn van de ziekte. "

HFEA-voorzitter Sally Cheshire zei: “Ik kan vandaag bevestigen dat de HFEA de eerste aanvraag van Newcastle Fertility at Life voor het gebruik van mitochondriale donatie voor de behandeling van patiënten heeft goedgekeurd.

“Deze belangrijke beslissing vertegenwoordigt het hoogtepunt van vele jaren hard werken door onderzoekers, klinische deskundigen en regelgevers, die gezamenlijk het Parlement de weg hebben geëffend om de wet in 2015 te veranderen om het gebruik van dergelijke technieken toe te staan.

"Patiënten kunnen nu individueel een aanvraag indienen bij de HFEA om een ​​mitochondriale donatiebehandeling in Newcastle te ondergaan, wat voor hen levensveranderend zal zijn, omdat ze proberen te voorkomen dat ze ernstige genetische ziekten doorgeven aan toekomstige generaties."

Zou dit goed nieuws voor u kunnen zijn? Kun je nu verder met IVF dankzij dit nieuws? Laat ons je verhaal weten, editor voor e-mailinhoud, Claire Wilson, Claire@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »