STAGE 6 Eierverzameling

Ongeveer 34-40 uur na je Trigger Shot en net voor de eisprong worden je eieren verzameld. Een naald, bevestigd aan een ultrasone sonde, wordt door de vagina ingebracht. Eieren worden uit de follikels van elke eierstok gehaald en in afzonderlijke reageerbuizen geplaatst. Je hebt hiervoor een licht kalmerend middel of verdoving en het duurt niet langer dan twintig minuten.

De volgende dag begint u met het nemen van progesteron. Dit bereidt de bekleding van de baarmoeder voor om een ​​bevrucht ei (embryo) te laten plakken. Als deze keer geen zwangerschap optreedt, heb je je menstruatie. Dit is altijd moeilijk, maar geef niet op. Uw arts zal alles met u doornemen.

Als een embryo met succes in de baarmoederwand implanteert, zal de eierstok gedurende acht weken alleen progesteron produceren. Sommige patiënten hebben tot twaalf weken progesteronsupplementen nodig. Na deze tijd zal progesteron tijdens de rest van de zwangerschap op natuurlijke wijze door de placenta worden geproduceerd.

Spermacollectie
Het sperma van uw partner wordt meestal op dezelfde dag of vlak voordat uw eieren worden verzameld, verzameld. Uw kliniek laat u weten wat u moet doen en wanneer. Dit moet worden opgehaald bij de kliniek. Dit kan vaak moeilijk zijn omdat er zoveel druk is en niet veel romantiek! Een antwoord kan zijn om vooraf wat sperma in te vriezen, dat dan op de dag van bevruchting kan worden ontdooid. Nogmaals, dit zal in de loop van de tijd in detail worden uitgelegd.

U kunt zich een beetje opgeblazen en verstopt voelen en alle medicijnen kunnen u misselijk maken na het verzamelen van eieren. Dit zou na een dag moeten verdwijnen. Het is ook niet ongebruikelijk om maag- of bekkenpijn te ervaren. Als je dat doet, kun je het gemakkelijk maken met een kruik of pijnstillers. Vraag uw arts of apotheker welke pijnstillers het beste bij u passen. Als de pijn ernstig of aanhoudend is, raadpleeg dan zo snel mogelijk uw arts. Er kan ook een paar dagen lichte bloeding zijn na het verzamelen van eieren, dus draag inlegkruisjes. Dit moet donkerrood of bruin zijn. Als het felrood is of als u hevig bloedt, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw arts.

Doe de eerste 24 uur na de operatie het rustig aan, zonder zwaar werk! Laat je partner of goede vriend bij je blijven.

hoe 1

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »